acer 8920G-náhlý pokles FPS při hraní
acer 8920G-náhlý pokles FPS při hraní
Mám tento notebook-ACER Aspire 8920G-934G64BN Gemstone Blue/ C2D T9300/ 18.4" WUXGA CB/ 4GB/ N9650/ 640GB/ BD/ WF/ BT/ CAM/ FPR/ HDMI/ VIS UL. Mám problém s tim že když hraju jakoukoliv 3D hru po nějakém čase mi klesne FPS,např.Crysis z 50FPS na 30FPS.Nejdřív sem si myslel že se něco přehřívá a koupil sem si chladící podložku,ale to nepomohlo.Začal sem teda zkoumat čim to je a zjistil sem,že k poklesu dochází v momentě kdy jedou obě jádra procesoru na 100%.Problém je v tom,že se to děje bez zjevné příčiny.Když pustim Crysis tak jedno jádro jede na 100% a druhé zhruba na 60% a všechno jede v pohodě,po chvíli se to druhý jádro z nějakého důvodu rozběhne taky na 100% a všechno se zpomalí,to trvá různě dlouho a pak hra běží zase chvíli normálně.To celé se pořád opakuje.To samé se děje u CS:S,Mass efect...Mám pocit,že je to zřejmě chyba na hardwerové urovni,ale nejsem si jistý.Nesetkali ste se stim někdo a nevíte co by to mohlo být za problém?
to já mám procesor na 51 v klidu a při hraní přes 80,takže to teplotou rozhodně nebude. Třeba se podívat na protokol událostí,co tam jaký hadwear hlásí a který program ho pak omezí a podívej se do nastavení v možnostech napájení - pokročilé nastavení napájení,jestli tam nejsou nějaká percentuální omezení výkonu
jak dlouho ty stroje máte?
jak dlouho ty stroje máte?
Naposledy upravil(a) Gogo dne 21 zář 2008 14:57, celkem upraveno 1 x.
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
Spis se podivej jestli ti na pozadi nebehaj nejaky sracky od Aceru, jako empowermanagment nebo jak tomu nadavaj. A podobne veci... snizovani voltaze je nesmysl. To ti jen pomuze usetrit trosku TDP, a pak by to ale naopak mohla byt pricina nestability, kdyz nema procesor dostatek napajeni, muze delat neplechu... v opacnem pripade je to nepravdepodobne
u tak silného procesoru snižovat napětí bude nesmysl/jak řekl Solitary/empowering nemá s regulací teploty nic společné,spíš bude chyby v Biosu a tam nastavených teplotách,k těm se ale nedostaneš,takže bys musel zkusit flashnout novou verzi,máš tam na výběr asi ze 4 verze,spolu s biosem stáhneš i Winphlash,flashuje se z Windows,takže nic moc složité,zadat cesty a chvilku čekat http://support.acer-euro.com/drivers/no ... 8920G.html
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno