Příspěvekod yiner » 14 kvě 2009 00:17
Zdravím pánové,
hrajete někdo na tomto nb World of Warcraft? Myslím, že hra je to celkem stará a grafika není nijak obzvlášt vymakaná tudíž by něměla pro acer 5930g činit větší problém. Můj stroj ji zvládá zhruba na 20fps v raidu kde se něco děje padají fps ještě níž na cca 15fps, občas se stane, že se hra na chvíli zasekne a zvuk jakoby "chrastí" Teploty se pohybují do 80° (větrák vyčištěn + chladící podložka). Tento nb má HW stejný jako MSI GX620X-CZ na kterém, podle komentáře k němu na czechcomputeru, jede hra bez problému. Zkoušel jsem výkon v 3Dmarku a je prakticky totožný s údaji v recenzích na tento nb.
Nevíte v čem by mohl být zakopán pes? Je možné, že problém souvisí se zvukovou kartou (3D mark jede v pohodě, WoW ne...)? Nebo jen tento notebook prostě WoW nestíhá? Jen bych dodal, že snížení detailů, rozlišení, vyhlazování atd. má jen minimální vliv na fps (např vyhlazování z 8 na 1, ani snížení rozlišení z 1280x800 na 800x600 nic neřeší). Díval jsem se pár stránek zpět v diskuzi a u namakanějších titulů jsou udávány hodnoty 30-60fps.
Mám čerstvě přeinstalovaný Win Vista (acer záloha) bez zbytečných programů, zkoušel jsem i přeinstalovat ovladače grafiky.
Nevím jestli by prošla reklamace, pochybuji že nb testují jinak než benchmarky a můj problém s low fps ve hrách by nezjistili.
Děkuji za návrhy a připomínky