PROSÍM O POMOC!

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
Rorda
občas něco napíše

PROSÍM O POMOC!

Příspěvekod Rorda » 03 led 2010 20:55

Dobrý den, prosím o pomoc. Je to akutní! Stáhl jsem Paragon partition manager a k tomu boot manager . Nainstaloval jsem to na D. zaktivoval, restartoval počítač abych si tam nastavil v biosu boot sekvenci na CD tak jak mi ten program radil a mohl si tak přes ten boot manager nainstalovat win xp, jehož cd mi Vista nechtěla nabootovat samostatně. Jenže jsem ten boot manager nechal aktivní a on tam měl defaultně nastaveno bootování z floppy a tudíž po restartu naběhlo dosácké menu ať vložím disketu. Jenže od tama nejde odejít , jen restart. A když změním v biosu boot sekvenci kdy na prvním místě je hdd, tak to jde opět do toho floppy menu. Dokonce nejde ani tovární obnova Vist z dvd. Nainstaluje se sice, jenže to pak restartne počál aby pokračovala instalace a opět to boot menu s disketou. Potřebuji nějak deaktivovat nebo smazat ten program na D. Měl jsem ho nainstalovat na C a smazal by se tou tovární obnovou Vist, takhle jsem v pasti :-( Pomozte prosím!

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: PROSÍM O POMOC!

Příspěvekod stavač » 04 led 2010 16:00

Rorda píše:Dobrý den, prosím o pomoc. Je to akutní! Stáhl jsem Paragon partition manager a k tomu boot manager . Nainstaloval jsem to na D. zaktivoval, restartoval počítač abych si tam nastavil v biosu boot sekvenci na CD tak jak mi ten program radil a mohl si tak přes ten boot manager nainstalovat win xp, jehož cd mi Vista nechtěla nabootovat samostatně. Jenže jsem ten boot manager nechal aktivní a on tam měl defaultně nastaveno bootování z floppy a tudíž po restartu naběhlo dosácké menu ať vložím disketu. Jenže od tama nejde odejít , jen restart. A když změním v biosu boot sekvenci kdy na prvním místě je hdd, tak to jde opět do toho floppy menu. Dokonce nejde ani tovární obnova Vist z dvd. Nainstaluje se sice, jenže to pak restartne počál aby pokračovala instalace a opět to boot menu s disketou. Potřebuji nějak deaktivovat nebo smazat ten program na D. Měl jsem ho nainstalovat na C a smazal by se tou tovární obnovou Vist, takhle jsem v pasti :-( Pomozte prosím!

No ked to potrebuješ zlikvidovat na D:/ tak by si mal na to použit program The Ultimate Bootable System RescueCD zavadza sa to z boot CD, v tom je program Paragon Hard Disk Manager 2008 a z tim to sformatuješ to D:/, davaj pozor aby si si nezlikvidoval omilom skrity oddiel jak jeden moj známi, no možna by bolo dobre aj C:/ sformatovat a potom nahodit system vista

http://softposts.com/utilites/1013-the- ... cuecd.html
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

Rorda
občas něco napíše

Příspěvekod Rorda » 04 led 2010 23:41

Díky moc za radu, ale uz jsem to vyresil. Podarilo se mi nabootovat starou zalohu xpcek na 2 dvd od kamose a po nakopirovani dat si boot manager rozumnel s xp vic nez z vistama a po restartu me pustil v tom jeho boot menu i na nabootovani hdd, kde jsem dokoncil instalaci xp a vse vypada ok, krom toho ze po kazdem startu pocitace musim zvolit ze chci bootovat hdd a ne A:. Je to zvlastni dela to i potom co jsem ten boot manager smazal. Jeste zkusim procistit registry, ale da se to prezit.

Prosim admina o smazani tematu a jeste jednou dekuji.

Mara65
občas něco napíše

Taky problém

Příspěvekod Mara65 » 18 led 2010 16:26

Zdravím. Mám podobný problém. Všichni říkají že stačí abych dal DVD s Win7 do mechaniky, a restartoval notebook. Poté, při startu by se mělo načíst onen DVD a zobrazit by se měla nějáká hláška ohledně toho W7 jak na instalaci nebo tak něco. Mě se to nezobrazuje tak mě poslali do BIOSu, jenže tam nemůžu najít aby primary boot device bylo CD-ROM a secondary boot device HDD, že by to pak mělo jít. A ještě, pod jakou klávesou je BIOS, já mačkal delete, je to tak správně? Díky za rady. :wink:

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Taky problém

Příspěvekod stavač » 18 led 2010 16:37

Mara65 píše:Zdravím. Mám podobný problém. Všichni říkají že stačí abych dal DVD s Win7 do mechaniky, a restartoval notebook. Poté, při startu by se mělo načíst onen DVD a zobrazit by se měla nějáká hláška ohledně toho W7 jak na instalaci nebo tak něco. Mě se to nezobrazuje tak mě poslali do BIOSu, jenže tam nemůžu najít aby primary boot device bylo CD-ROM a secondary boot device HDD, že by to pak mělo jít. A ještě, pod jakou klávesou je BIOS, já mačkal delete, je to tak správně? Díky za rady. :wink:

Je to klavesa F2 do biosu a ked maš acer tak si nastavav F12 ako aktivnu v biose a nemusiš používat F2 ale jednoducho pri zapnuti noteboku stlačiš F12 a vyberieš si boot
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

Mara65
občas něco napíše

Příspěvekod Mara65 » 18 led 2010 18:03

Tak do BIOSu už sem se dostal, ale nabízí mi to tam jen Windows Vista ale po W7 ani památky ačkoliv DVD s W7 mam v CD-ROMce

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 18 led 2010 18:31

Mara65 píše:Tak do BIOSu už sem se dostal, ale nabízí mi to tam jen Windows Vista ale po W7 ani památky ačkoliv DVD s W7 mam v CD-ROMce

Ked si v biose tal chod do položky boot a tam si daj prve mechaniku ako boot ale sa ti može aj to stat že z mechaniky ti to nepojde lebo na niektore nie su ovladače a preto použiješ USBklúč a z toho ti to pojde:
navod na pripravu USB klúča:

Ako prvé, pripojíme USB disk do niektorého USB 2.0 portu
Spustíme príkazový riadok Windows, tzv. “command prompt”: v ponuke štart - spusti … a do okienka ktoré nám vyskočí napíšeme - cmd, čím sa nám otvorí čierne okienko s príkazovým riadkom
diskpart - týmto príkazom spustíme textový interpreter na úpravu diskov, odielov atď
list disk - dáme si zobraziť prípojené disky a zapamätáme si, ktorý je náš usb kľúč
select disk 1 - za predpokladu, že nám predchádzajúci príkaz označil náš USB disk ako disk 1. V opačnom prípade doplníme čislo podľa výsledku predchádzajúceho kroku
clean - zruší všetko na disku, vrátané partícií (asi je jasné ako dôležitý je správny výber disku pri posledom kroku)
create partition primary - vytváranie partície disku
select partition 1
active
format fs=fat32 - použijeme súborový system FAT32
assign - pridelí disku písmeno prípadne bod pripojenia
exit - opustíme interpreter diskpart
a potom už len do takehoto pripraveneho kluča nakopirujeme instalačku z DVD W7 cez komander trabarz Norton Comander

Zpět na „notebooky Acer“