ACER Aspire 5100 - mikrofon
ACER Aspire 5100 - mikrofon
Zdravím, nedávno jsem si koupil notebook na nahrávání pro kapelu. Nainstaloval jsem windowsi a přiložené ovladače na CD. Když spustím nahrávání v jakémkoliv programu, tak se písnička nahrává 5 sekund dobře a poté začne chytat mikrofon od něčeho vazbu a nahrávka je kolísavá, nečitelná, ... prostě nahrávka k ničemu. Možná že nepochopíte co tím myslím, protože sám nevím jak to nejlépe vysvětlit. Kdyžtak upnu nahrávku abyste slyšeli reakci mikrofonu. Budu moc rád za každou radu. Díky všem.
ani se nedivím že sem tě pomotal. Vypadá to asi tak že mi chytá vazbu jak vstup pro mikrofon (tzn. vstup na malýho jacka) tak i sám interní mikrofon. Takže ať připojím jakýkoliv externí mikrofon od toho vstupu, tak to chytne vazbu a nahrává to na ... . Ta vazba je v celým tom systému co se týče mikrofonu. Trochu jsem se ptal jak na to a bylo mi řečeno, že je to nějaká softwarová chyba. Už sem toho dost vyzkoušel takže nevim.
Môj nový travelmate robí to isté (síce nepoužívam microphone vstup ale line-in na nahrávky z gramofónu). Ide len o to ako to všetko nastaviť tak aby nahrávka bola v poriadku. Nepíšeš v čom nahrávaš (ja používam nero soundtrax), tak ti to opíšem tak ako to mám spojazdnené ja.
V ovládaní zvuku daj naplno pripojený externý mikrofón. Vhodné je ale pre istotu vypnúť všetky windowsácke zvuky v ovládačoch aby ti nejaké to cinknutie alebo kliknutie nepokazilo nahrávku. V nahrávacom programe potom nevyberieš ako zdroj zvuku mikrofón ale zvuk z windowsu (v nerovi označovaný ako stereo mix). A hlavne ak máš na notebooku vstavaný mikrofón musíš si ho ztlmiť.
Dúfam, že ti to pomôže.
V ovládaní zvuku daj naplno pripojený externý mikrofón. Vhodné je ale pre istotu vypnúť všetky windowsácke zvuky v ovládačoch aby ti nejaké to cinknutie alebo kliknutie nepokazilo nahrávku. V nahrávacom programe potom nevyberieš ako zdroj zvuku mikrofón ale zvuk z windowsu (v nerovi označovaný ako stereo mix). A hlavne ak máš na notebooku vstavaný mikrofón musíš si ho ztlmiť.
Dúfam, že ti to pomôže.
Acer TravelMate 7730G / 17" WXGA+ / Core 2 Duo P8700 2.53GHz / NVidia GeForce CUDA 9600M-GT 512MB / 2x2048MB DDR2 / 500GB 5400rpm 2,5'' SATA + 160GB 7200rpm 2,5'' SATA / DVD Super Multi / 802.11a/b/g / 0.3DV CrystalEye / BT / Vista Business sp2
můj Acer Aspire 5101ANWLMi nahrává z ext. i int. mikrofonu jenom doleva (levý kanál ze sterea)......bohužel nemůžu skoro vysílat rádio, jedině míchat do mono a to je potom strašná kvalita
Acer Aspire 5101 ANWLMi - AMD Turion 64 X2 TL-56, 1536 MB RAM, ATI X1100 256MB RAM, 120GB HDD Toshiba 5400 RPM SATA, Windows XP Pro SP3
Sony Ericsson P1i
To jste mi nemohli říct že tu nesmí být obrázky v podpisu?
Sony Ericsson P1i
nic ve zlém. Ale to radio sem měl tu čest jeden večer poslouchat a jako žádná škoda. Stojí to za prd. Podle banerů na SE-tuning sem čekal nějakou bombu ne radio se šílenou kvalitou a komentoval to "sivin". Dlouho sem neslyšel tak trapný radio, ale jak říkám nic ve zlém, ale škoda, že nemůžeš komentovat takový radio žádná
EDIT: jak to čtu tak jsem to napsal jak blbec snad to pochopíte To víte po ránu
tento účet již není aktivní.
V súčasnosti používam Nera verziu 7.5. Daj potom vedieť ako si dopadol.
Acer TravelMate 7730G / 17" WXGA+ / Core 2 Duo P8700 2.53GHz / NVidia GeForce CUDA 9600M-GT 512MB / 2x2048MB DDR2 / 500GB 5400rpm 2,5'' SATA + 160GB 7200rpm 2,5'' SATA / DVD Super Multi / 802.11a/b/g / 0.3DV CrystalEye / BT / Vista Business sp2
maxxz píše:nic ve zlém. Ale to radio sem měl tu čest jeden večer poslouchat a jako žádná škoda. Stojí to za prd. Podle banerů na SE-tuning sem čekal nějakou bombu ne radio se šílenou kvalitou a komentoval to "sivin". Dlouho sem neslyšel tak trapný radio, ale jak říkám nic ve zlém, ale škoda, že nemůžeš komentovat takový radio žádná
já si říkal že ten nick od někud znám , tak ty jsi ze se-tuningu.......no jako na rádio máš svůj názor a ten já ti neberu.....
ale radši kdybys mi poradil s tím mikrofonem
není možný že za to může ovladač jižního můstku co ovládá zvukovku?? já jsem totiž zjistil že mám poškozenou část instalace ovladačů grafiky....
Acer Aspire 5101 ANWLMi - AMD Turion 64 X2 TL-56, 1536 MB RAM, ATI X1100 256MB RAM, 120GB HDD Toshiba 5400 RPM SATA, Windows XP Pro SP3
Sony Ericsson P1i
Sony Ericsson P1i