Vypina se mi notebook Acer 5315
Vypina se mi notebook Acer 5315
Nazdar, asi po ctvrt hodine od zapnuti se mi samovolne vypne notebook, nevim co s tim mam delat, jsou na nem nahrane Visty, po 5 minutach se da opet zapnout. Nemuze byt problem v prehrati? Jinak chci zkusit Visty zrusit a dat tam XP, Acer pry podporu pro XP ovladace zrusil, nemate nahodou nekdo link na ovladace pro XP na A5315? Diky za odpoved V.
-
- občas něco napíše
Tak to je průser no.
XP není podporované a záleží jaké tam máš ovladače... Reinstaluj systém, nahrej lepší ovladače.. zkus ty odsud: http://vseohw.net/clanky/shrnuti/acer-a ... acu-pro-xp větčina z nich by měli fungovat, i když jsou na jiný model..

ThinkPad T420
-
- píše často
Reklamuj a reklamuj a při třetí reklamaci chtěj prachy a kup si jiný stroj. Co jsem tak četl tak to dělají hlavně a většinou 5315.
Původně: Acer Aspire 5520G-502G25Mi AMD Turion 64 X2 TL-60 2GHz, 2x 1GB DDR2, 250GB, SMulti, 15.4" lesk, VGA NVIDIA 8600M-GS 512MB, NVIDIA 630M
Nyní: Obr Acer Aspire 8942G
Nyní: Obr Acer Aspire 8942G
-
- občas něco napíše
duvod proc ti to pada je u tohohle modelu na 95% ze se prehriva - bios spatne reguluje otacky ventilatoru ( nezapina kdy ma a otacky jsou nizsi nez by mely )
epowermanagmet tento problem taky nevyresi.
moje rada zni dej ho reklamovat a kdyz i po treti bude stejna zavada chtej vratit penize.
nicmene pokud to nechces davat reklamovat, tak ti muzu poradit toto:
1. update biosu - ovsem toto je rizikove a jen na vlastni nebezpeci muze se ti taky stat ze si timto pocitac znefunkcnis
2. stahni veskere ovladace pod visty a nainstaluj si je do OS - samozrejme visty, pze tento model se ve verzi s OS win xp nedela tak ani ovladace nejsou oficialne vydane.
muzes sehnat jen neoficialni
a pak jen doufej ze se ti po problem vyresi.
ona obecne je nekde krpa v biosu a je nejak fixnuta v ovladacich, protoze tato chyba se u stejne verze notebooku prodavanych s predinstalovanym OS windows vista nevyskytuje. jsou jen problemy u verze s linuxem ( linpus )
epowermanagmet tento problem taky nevyresi.
moje rada zni dej ho reklamovat a kdyz i po treti bude stejna zavada chtej vratit penize.
nicmene pokud to nechces davat reklamovat, tak ti muzu poradit toto:
1. update biosu - ovsem toto je rizikove a jen na vlastni nebezpeci muze se ti taky stat ze si timto pocitac znefunkcnis
2. stahni veskere ovladace pod visty a nainstaluj si je do OS - samozrejme visty, pze tento model se ve verzi s OS win xp nedela tak ani ovladace nejsou oficialne vydane.
muzes sehnat jen neoficialni
a pak jen doufej ze se ti po problem vyresi.
ona obecne je nekde krpa v biosu a je nejak fixnuta v ovladacich, protoze tato chyba se u stejne verze notebooku prodavanych s predinstalovanym OS windows vista nevyskytuje. jsou jen problemy u verze s linuxem ( linpus )
chlazení
Já mám zas problém s tím, že chladí až moc. popojedu myší a zapne se větrák, je to hlučný. zespoda je studenej jak lednička zevnitř. pokud počítač uspím zaklapnutím a znova probudím, pak je úplně tichej, ale po chvíli se vypne.