ACER Aspire 5740G-434G64MN
ACER Aspire 5740G-434G64MN
Máte někdo zkušenosti s tímto notebookem nebo podobným z této série? Jak je na tom chlazení? Vydrží to i ty náročnější hry?
odkaz
odkaz
MSI GE72, i7 5700HQ , 8GB RAM, GTX 960M, SSD 128GB + 1TB 7200ot HDD
Oproti notebooku, který maš v popisu to je brutální výkonostní skok, hlavně CPU ( několikanásobně vyšší výkon než mobilní Amd ) a grafika je taky slušná a zvládne poměrně hodně her minimálně na střední detaily ( gta4, Crysis ) až max ( bioshock 2, cod6, ... ). Chlazení těžko říct... zkus notebookcheck.com (.pl)
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]
No právě na notebookchecku to mělo jen 75% takže nic moc, proto sem se chtěl zeptat někoho kdo by to mohl mít přímo z první ruky.
Jako já si ho kupovat nebudu, jen mě zajímalo jak je takový našlapaný notes v provedení Acer uchalzen a jeslti to nění zase další šitůvka.
Jako já si ho kupovat nebudu, jen mě zajímalo jak je takový našlapaný notes v provedení Acer uchalzen a jeslti to nění zase další šitůvka.
Notebook je designově krásnej. Mnohem hezčí než na obrázku. Je tam parádně zkompovaná tmavě šedivá a černá barva. Doslova to ladí k sobě. Víko notebooku není moc pevné a je lesklé jak jsem předpokládal, ale myslím že v této cenové kategorii zcela běžná věc. Jinak zbytek těla je pevný jako prase a vůbec se neprohýbá. Mezi tlačítky jsou dost velké mezery a celá klávesnice mohla být hezčí. Pro mě další negativum. Já dost často u sledování filmů jím takže mi tam určitě lecos zapadne
Můj první LED displej takže jsem z toho unešenej. Předtim jsem měl IBM a Acer oba s fullHD a na tohle se mi kouká mnohem líp. Akorát jsem tedy včera narazil na špatnej kousek a měl jsem přímo uprostřed displeje vadnej pixel. Tak jsem ho dneska ráno vyměnil za jinej kus a už je dobrej. Bacha na to. Dále je tu pro mě šikovná věc a to vypnutí touchpadu tlačítkem. Já totiž používám výhradně myš. Doma dokonce i externí klávesnici. No ale co mě potěšilo nejvíc tak je ta úžasná tichost notebooku. Vůbec není slyšet. A když jsem zatím něco dělal tak si větrák jen tak foukne na 2 vteřiny a zase zmlkne do hrobovýho ticha. Tento týden pořádně otestuju grafiku a teploty v zátěži (zkusím na tom Call of duty 5, Modern warfare 2 a GTA IV). Tak dám vědět jak na tom je. Zatím tedy nelituji ale to se uvidí
Díky bohu za 14 denní lhůtu na vrácení zboží že? ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
No taky se začínám zajímat o tento ntb, ovšem v konfiguraci s core i7 620. Za 22k mít nejvýkonější mobilní 2jádro je docela dobrý, taky si myslím, že to grafiku ještě někam popožene.
Bohužel se bojím dílenského zpracování (moc ho nechválí) a tepltot (když core i3 měla 71°C :-/).
Ještě se zeptám, jak je na tom se zvukem? A 640GB od WD by mohl být dobrý idkyž má jen 5400rpm ne? Díky hustotě.
Bohužel se bojím dílenského zpracování (moc ho nechválí) a tepltot (když core i3 měla 71°C :-/).
Ještě se zeptám, jak je na tom se zvukem? A 640GB od WD by mohl být dobrý idkyž má jen 5400rpm ne? Díky hustotě.
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2
kusty píše:Notebook je designově krásnej. Mnohem hezčí než na obrázku. Je tam parádně zkompovaná tmavě šedivá a černá barva. Doslova to ladí k sobě. Víko notebooku není moc pevné a je lesklé jak jsem předpokládal, ale myslím že v této cenové kategorii zcela běžná věc. Jinak zbytek těla je pevný jako prase a vůbec se neprohýbá. Mezi tlačítky jsou dost velké mezery a celá klávesnice mohla být hezčí. Pro mě další negativum. Já dost často u sledování filmů jím takže mi tam určitě lecos zapadneMůj první LED displej takže jsem z toho unešenej. Předtim jsem měl IBM a Acer oba s fullHD a na tohle se mi kouká mnohem líp. Akorát jsem tedy včera narazil na špatnej kousek a měl jsem přímo uprostřed displeje vadnej pixel. Tak jsem ho dneska ráno vyměnil za jinej kus a už je dobrej. Bacha na to. Dále je tu pro mě šikovná věc a to vypnutí touchpadu tlačítkem. Já totiž používám výhradně myš. Doma dokonce i externí klávesnici. No ale co mě potěšilo nejvíc tak je ta úžasná tichost notebooku. Vůbec není slyšet. A když jsem zatím něco dělal tak si větrák jen tak foukne na 2 vteřiny a zase zmlkne do hrobovýho ticha. Tento týden pořádně otestuju grafiku a teploty v zátěži (zkusím na tom Call of duty 5, Modern warfare 2 a GTA IV). Tak dám vědět jak na tom je. Zatím tedy nelituji ale to se uvidí
Díky bohu za 14 denní lhůtu na vrácení zboží že?
Super otestuj to co nejdřív, ale právě jen 75% na notobookchecku se mi nelíbilo. Pokud bude mít dobrý hodnoty tak bych do něj ale asi šel. Ještě je hodně podobnej i tento ASUS: odkaz. Tak kdyby ten Acer nevyšel tak bych šel asi do toho ASUSu.
EDIT: Ale ten ASUS se mi líbí víc teda. Jen má horší grafiku, ale zase má super novinku USB 3.0
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
No hrabat se v tom určitě nebudu. Ruce mám volšový a přes elektroniku nejsem taky machr. Dnes dopoledne jsem za pomoci Tonyho22 vyřešil problém s videem a zvukem. Ve Win 7 je totiž šíleně moc kodeků, takže jsem musel nainstalovat jen kodeky který potřebuju. Když tam člověk nainstaluje jako já celý balík kodeků. Např. Codec pac all in one a k tomu ještě kodeky z jiných přehrávačů (konkrétně BSplayer a KMPplayer) tak se šíleně mezi sebou perou a v každým přehrávači je pak jinej obraz i zvuk. U Win XP jsem takovej problém nikdy neměl tak jsem to nikdy nemusel řešit. Dnes zkusím nějaké ty hry, tak se večer nebo zítra ozvu jak dopadl.
Tak po 3 hodinách hraní Call of Duty 5 The world at War (vše na max) ani známka škobrtnutí. Vůbec se nepřehřívá a větrák není téměř slyšet. Jakmile hru vypnu, zase okamžitě zklapne. Ještě se chci zeptat co říkáte na verzi s 6GB Ram? Vyplatí se to? Byl by poznat velký rozdíl? Jako kdyby to výrazně pomohlo tak bych ty dva litry dal a klidně do něj šel. Teda až bude skladem.
zpracování ujde, ikdyz se mi moc nelibi pant polozenej primo na zebrovani od vetraku, ale uvidime...zas na druhou stranu skoro vubec netopi.....zvuk je doslova tragedie....pustit na tom pisnicku je utrpeni i pro cloveka který nemá hudebni sluch, vse zni uplne jinak, plechove, pri vyssi hlasitosti drnci.....snad jedinej vyraznej minus tohohle NB, nastesti si kazdy muze pripojit repro dle libosti pripadne na cestach sluchatka...
4GB staci uplne na vsechno? Bill Gates kdysi rikal neco podobneho....
win 7 mi běžně (při čisté instalaci) zabírají 2GB, po spustení moderní hry, se hrave dostávám přes 3.5GB. Jednou se mi stalo že celková pamět došla (tzn. 8GB včetně virtuální), ale to byla asi chyba obsluhy pameti že ji včas nestačil uvolnovat. pro win 7 je tedy ideálních 8GB fyzické...
4GB staci uplne na vsechno? Bill Gates kdysi rikal neco podobneho....
win 7 mi běžně (při čisté instalaci) zabírají 2GB, po spustení moderní hry, se hrave dostávám přes 3.5GB. Jednou se mi stalo že celková pamět došla (tzn. 8GB včetně virtuální), ale to byla asi chyba obsluhy pameti že ji včas nestačil uvolnovat. pro win 7 je tedy ideálních 8GB fyzické...
dukemb píše:4GB staci uplne na vsechno? Bill Gates kdysi rikal neco podobneho....
Zdravím, pokud po spustení máš 2GB v paměti, tak to máš sakra hodně
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
UMAX ActionBook 575T-Intel Celeron 2GHz,Northwood,L2128KB,0,13um,55mil/2xSDRAM 256MBPC2700,2.5-3-3-7@166MHz/SIS 650 32MB DDR,64bit,DX7.0/14"-1024x768/2xUSB,1xLPT,1xPS2,1xPCMCIA,1xIrDA,1xIEEE1394FireWire,2xaudio,1xS-VideoOUT,1xVGA/4000 mAh/interní 1,44MB