Je možné, že to bude kusem, ono mi přijde, že jsem v krabici ani nebyl první
Ten touchpad se chová i nějak divně celkově, někdy mi kurzor skočil nějakam do pryč.
Jinak, zkoušel jsem na tom hrát WOT, což je hra, kterou tak nějak nevíce hraju, když je na čem a proti Macbookům se tělo mnohem míň hřeje. Nechce se mi dělat nějaké testy, pro mně je podstatný ten pocit při hraní a ne v testech. I mi přijde, že větrání je o dost tišší v zátěži proti Mackům. V běžném provozu je větrání taky tiché, jen po přiložení k uchu bylo slyšet takové cvrkaní, což u Macků není.
Při hraní WOT mi to ale laguje, nevím, jestli je to throttling, nebo co. Dělala mi to i GT750m na Macbooku Retina. Při hraní na obyčejném Macbooku Pro s GT650m se toto nedělo a výkon byl stabilní.
Jinak beru zpět to nevrzání, přeci jen to tak nějak plastově vrže, nejvíce display, když si nastavuju jeho sklon jinde, než uprostřed displaye. Stejně tak je to, když ho chci přenést s tím, že ho chytnu za okraj displaye.
Když si ho položím na jedno koleno tak, že je koleno uprostřed displaye, tak je vidět, že se základla trošku prohne a přiblíží k displayi. Nic zásádní to ale není.
Trošku mi vadí, že je ostrá hrana, resp. je to ostřejší myslím u toho spoje těla a topcase.
Pro mně je taky trošku problém, že touchpad není uprostřed těla, takže když ho mám na kolenou, musím mít ruce vystředěny. Je to ale spíše nezvyk, mé jiné notebooky nemívají numerickou klávesnici.
Pozitivní je pro mně zvuk, je opravdu hlasitý a až při velkých hlasitostech mi přišlo, že to někdy trošku zachrčelo. I to, jak už psal myslím sqrm trošku basovalo, opravdu pozitivní, omělo by to ozvučet i menší místnost
WiFi byla docela pomalá, poravdě ani nevím, jaké má specifikace, ale proti Retině jsem kopíroval namísto cca 20MB jen asi poloviční rychlostí.
Co se týče displaye, tak po prvním spušetění je nastaveno DPI na 125%, ani po nastavení na 100% mi to obecně nevadilo, ač už je to docela malé na čtení. Nevím, jak by mi to vadilo v práci, když bych ho měl na stole, to teď nemůžu zkusit. Dle mého je ale display horší, než třeba Retina, jak jsem psal, opravdu ty pozorovací úhly nic moc. Taky mi přijde, že v rozích je to tmavší a při černé, jsou tam i nějaké barevné přechody, ale toto má i Retina. Dobré je, že díky nízké hmotnosti a tloušce se dispaly nezavírá, pokud celý notebook natočíte i do velkého úhlo vůči rovině. To byl jeden z důvodů, proč jsem vrátil klasický Macbook Pro, který při tomto manévru (který jsem dělal často, když jsem ho měl na kolenou v leže a potřeboval jsem si ho nadzvednout), přivřel display. Taky, jak už jsem psal, mi vadí ten poměr stran a z toho pramenící rozdíl velikostí. Když položím přes sebe Acer a Macbook, tak ač je uhloříčka Aceru jen o 0,2" větší, tak celé tělo je tak o 10mm na výšku a kolem 25mm na šířku větší. Nevejde se mi ani do mé oblíbené brašny.
U těla mně ještě brzí ta zbytečná snaha o klínovitost, nevím, jestli je to tím, že chtějí schovat tloušťku a falešně se snaží, aby z boku vypadal tenší, nebo je to čistě o vzhledu, ale je to nesmyslné. Macbook AIR, který toto uvedl, je alepoň v místě před palmrestem hned nad stolem, takže to někomu může dát lepší pocit ergonomie tím, že má dlaně více v rovině, ale u tohoho modelu a u jiných je to zbytečně. Takové HP a i jiní to asi mají opravdu jen pro oblbnutí, některé modely mají totiž tělo třeba stříbrné a spodní část je tmavá a pak to na první pohled není vidět, že je tlustý. Dle mého je lepší, když je ten tvar pravdiví a "hranatý", pomáhá to i pevnosti těla.
Hmotnost na to, jak je velký, je příjemná. Je tenký, dobře se drží při přenášení v zavřeném stavu a jde to i v otevřeném stavu.
Trošku může někomu (a i mně) vadit to, že všechny konektory jsou na pravé straně. V práci mám i externí monitor a toto by mi asi vadilo, musel bych řešit nějaký kabel s úhlovým konektorem. USB jsou celkem u sebe.
Na straně druhé, někdo přemýšlel a konektor AC adaptéru je úhlový (do L). Proti tomu, co předvádí HP je to sakra rozdíl i v tom, že se zasouvá hned na kraji a ne někde snad v 1/3. Adaptér je docela velký, ale má myslím 130W a je celkem tenký, takže v brašně by se dobře umísťoval. Jen tedy nemuseli dávat 3žilový přívod, je tlustý (toto většinou řeším použitím klasického 2žilového, ač já obecně spíše mám 2-3 adaptéry, abych se s tím nemusel tahat).
Baterie mi po prvním nabití (při koupi byl úplně vymplacen) ukazovala tak kolem 4-5h práce, což je OK, podobné, jako bylo na Macbooku pod Windows.
Trošku může být problém pokládání na postel, tím se schovají vdechy ventilace. Taky jsou docela masiní nožičky.
Koukal jsem i ten BIOS a na stránkách Aceru není nic uvedeno, takže asi není nic k dispozici.
Za mně, ač si ho dle všeho nenechám, je to docela pozitivní. Sice většinu jiných notebooků znám jen z toho, jak si je ohmatám v prodejnách, tak na to, že je to Acer a relativně levný (když to třeba srovnám s Retinou za 65tis), je to dobré. Pro profíky to asi bude chtít reinsntall Windows, je tam mraky nesmyslů, po bootu to dlouho něco dělalo a k tomu nesnáším W8(8.1), ale prostě, hodnotím kladně. V porovnání s již uvedenou MSI GS60, kterou jsem si hned po uvedení objednal, ale jakmile jsem ji v Alze viděl vystavenou a pár minut jsem ji zkoumal, tak jsem objednávku rovnou zrušil, je to opravdu rozdíl.
PS: Jinak, Alza v sobotu naskladnila i i5 verzi a i tu levnější i7 verzi.