Flashnutí Biosu

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
Crabik
guru

Příspěvekod Crabik » 18 kvě 2007 19:25

Asi takhle, pokud ma byt dotycny flashovaci program 'winphlash', tak doporucuju toto NEPROVADET.

Kajis
píše často

Příspěvekod Kajis » 18 kvě 2007 20:13

Proč ne? Ja už to tak dělal 20x a pokaždé v poho ..
HP530

Crabik
guru

Příspěvekod Crabik » 18 kvě 2007 22:58

Kajis: A co jako? :lol:

20krat? Jednou se ti to nemusi vyplatit. Prvni vec je, ze to zacne provadet akci okamzite po spusteni souboru, druha vec je, ze GUI funkcnost tohoto je naprosty humus (hlavne na prvni spusteni). Treti vec je, ze pripad modre obrazovky neni zdaleka jediny. Se systemem to pri a po flahovani dela psi kusy.

Pak mi tam jeste vadi, ze se neda nahrat starsi verze biosu.

Proste kdyz to selze jednou, uz mam problemy to pouzivat, kdyz to selze vice nez jednoou, tak uz od toho ruce pryc.

admxx
píše často

Příspěvekod admxx » 21 kvě 2007 17:21

Ja jsem to windows utilitou u Asusu flashoval uz 2x a bez problemu.
Vypnul jsem vsechny nepotrebne programy a sluzby v systemu (např firewall by se mohl leknout a neco zablokovat). Odpojil se od sítě (vytažením kabelu). Systém jako takový mám celkem ošéfovaný ani nový ani starý (asi 4 měsíce) a vím že žádné podivnosti nedělá (ale vyloučit nejde nic že).
Pustil jsem utilitku, smazal se stary BIOS, nahral se novy BIOS, provedla se kontrola a restart win.
Při spuštění jsem vlezl do BIOSu, dal "Reset to default" a provedl start systemu. Všechno bylo OK. Tak další reset, v BIOS nastavní blbostí jako bootovani atd... Pak jsem testoval jestli je vše ok...hybernace, spánek, vypnout zapnout, zavírání víka, vypínání displaye, test HW a podobně aby jsem si byl jistý funkčností.

Flashoval jsem především kvůli tuhnutí po probuzení z hibernace nebo režimu spánku. To vyřešil první flash. Teď (asi 4 dny zpátky) kvůli občasné chybě kdy při uvádění ro hybernace a zavření víka někdy skočila BSOD a nový BIOS to má opravit. Zatím to vypadá že problém je vyřešen.

Kdyby vše fungovalo jak má, nebo bych věděl, že porucha počítače by v nějakém časovém horizontu znamenala velký problém, tak bych se do toho určitě nepouštěl.
Jistě to je trochu riskantní operace a při provádění se mi celkem zvyšoval tep :-) ale vše dobře dopadlo takže jsem spokojený.

Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“