Dell XPS M1330 - už je

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
CeCo

Příspěvekod CeCo » 28 čer 2007 18:50

No, rovnaky config by ma v Rakusku vysiel na 2300 EUR s danou. A to tam nemam este SSD disk a RAM/disk nemam chut riesit externe (s tym su potom len papracky pri reklamaciach).

Ine RAMky sa navyse neoplatia (su v dual channel, takze bude treba kupit nove oba moduly, co sa vyrovna cene originalnej konfiguracie), to iste s diskom. SSD dokonca v Rakusku este vobec nie je v ponuke pre M1330.

C

b00n
občas něco napíše

Příspěvekod b00n » 28 čer 2007 19:33

Doporucuju si napred overit o cem mluvis, napr. 2x1GB SODIMM RAM me vyjde asi na polovinu ceny rozsireni na 2GB a to nepocitam to, ze ty puvodni obratem prodam. Vymena ram nebo HDD na prip. reklamaci nema vliv (info z Dellu).

CeCo

Příspěvekod CeCo » 28 čer 2007 19:39

Neviem, ake mas skusenosti s neoriginalnymi pamatami ty, ale ja som skusal nedavno napchat Kingston do HP (podotykam, ze to bol "original Samsung", len s nalepkou Kingston) a ten notas to 2x nemusel...

Okrem toho som nedavno mal notas s jednym HDD, ktory po chvili odisiel. Keby bol dokupeny, tak by reklamacia trvala x dni; pokial mas vsak disk dodany s notasom, tak ho v Delli mas vymeneny do par hodin - a o to tu ide. Su proste ludia, ktori potrebuju funkcnost v kazdom okamihu (resp. si na nu zvykli a chcu ju mat) a tych par sto korun im nestoji za to, aby sa potom niekde nahanali po predajcoch a surili reklamacie disku...

Samozrejme ze su urcite ludia ako ty, ktori sa snazia vydupat co najnizsiu cenu i za cenu takychto "neviditelnych" ustupkov. To vsak ma zmysel len vtedy, ked ten notas bude len zmensenym desktopom a z miesta sa pohne len vynimocne. Akonahle notas bude prechadzat hranicami, straca tvoj pristup jednu z velkych vyhod a sice servis i v zahranici.

C

b00n
občas něco napíše

Příspěvekod b00n » 28 čer 2007 19:58

Jo, v tom s tebou souhlasim. Jenom jsem chtel naznacit, ze kdo potrebuje usetrit, ma moznost a nejsou to jenom stovky korun, ale tisice. Jinak ja si disk vyreklamuju sam u sebe, takze s tim problem nemam. :)

Osobne jsem ochoten za M1330 tech cca 45 bez dane dat, ale udivuji me nektery priplatky v evrope, videl jsem napr. temer 100 euro za ctecku oticku prstu fakt nechapu, zvlast kdyz v USA je za 25$

b00n
občas něco napíše

Příspěvekod b00n » 28 čer 2007 20:22

Nebo koupit v UK pres kupon za pusu.
http://www.dmxdimension.com/blogcategor ... m1330.html

martin013

Příspěvekod martin013 » 28 čer 2007 20:47

Dotaz trochu mimo.
Ma nekdo zkusenosti s velikosti lcd 13,3" vybral jsem si tento notebook na upravu fotek ale nevim jestli to neni malo. Do budoucna byh chtel k nemu externi LCD. Ale zatim budu pracovat jen s nim. Jinak cenu vydim na 45-50 s DPH

mata80
píše často

Příspěvekod mata80 » 28 čer 2007 21:25

Měl sem na pár dní půjčený vaio sz a mě to přišla ideální velikost ale na úpravu fotek nevim.. záleží na tobě.. jdi se kouknout do nějakýho sonycentra tam to sz-tko budou určitě mít a uvidíš sám..

Koudy

Příspěvekod Koudy » 28 čer 2007 22:46

Ceco> jestli bude za 70 s dani v plny palbe..tak ho budu mit za 60..coz imho jde..pac se jedna o konkurenci vaiu-sz..ktery stoji v ani ne polovicni sestave 50 s dani..a to nema ani takovou zaruku jako Dell..takze imho cena ok..:)

B00n> tohle neni v kompetenci ceskeho dellu :)...oni cekaji az jim z usa poslou veskere podklady a az americky analitici reknou ceskejm analitikum v dellu a typkum z ceskyho marketingu jaky maj dat ceny jednotlivejch komponentu aby to bylo stejne drahy nebo v mezich...jako to budou mit ostatni zeme v evrope..:)...ani GB ty ceny nemela dva dny zpatky a to tam je trh 20x vetsi nez u nas...dockejme casu :)..alespon to neni tak hrozne jako s minulymi xpsky...treba M1210 se v usa prodavala uz dva roky zpatky a sem prisla ani ne pred rokem jako horka novinka :)...tedka uz to je alespon cely worldwide..:)

Gulii
píše často

Příspěvekod Gulii » 28 čer 2007 23:12

CeCovy slova se mi čtou dosti těžko, ale má asi určitě pravdu :roll: Pač tento ntb je považován za "studentský notebook" , tak svou cenu má příznivou pro studenty, ale pro mnohé asi jen v základní konfiguraci a za další komponenty se musí hold připlatit a celkem mastně :P Mě to zatím ale neodrazuje od případné koupě :roll:

Chtěl jsem se zeptat pokud bude použit SSD disk, lze očekávat něco rapidně lepšího?? (výdrž, odezva systému) :?:
Dell Latitude XT

CeCo

Příspěvekod CeCo » 28 čer 2007 23:21

Koudy:
No to mas teda dost nizke zlavy ;) A nezabudni na moje sukromne spravy, chapisto :?:

Gulii:
Tento notas sa bere skor za "exkluzivny" notebook; rada XPS je celkovo pre "home enthusiastic". Na studentov je miereny Inspiron, ktory ma beznejsie (citaj lacnejsie) parametre. Koniec koncov, na XPSka su skoleni specialni ludia...

SSD disky - momentalne tam bude asi najmarkatnejsim rozdielom odlahcenie tvojho bankoveho konta...

C

Koudy

Ceco

Příspěvekod Koudy » 28 čer 2007 23:26

No 10 - 20 tisic na kus pri tech 70 s dani :)...uvidime :)))...a nezapomnel..neboj...mate svobodnou volbu v jake zemi a od koho si notebook potom koupite...nikomu nic nenutim...:)

xpsko 1210 je zapisnik pro studenty...ta 1330 je naopak zamerena dost na kravataky...alespon v usa.

Gulii
píše často

Příspěvekod Gulii » 29 čer 2007 00:07

ok tak to upřesním "studentský notebook pro vyšší" :lol:
Nějako jsem brouzdal po Engadget.com a našel jsem konečně i živé fotky - zde
Jinak zde jsou fotky porovnání displejů s LED a bez (bohužel u Apple)
Doufám, že se najde někde srovnávací testík s SSD diskem. Jo a ntb s SSD diskem je poté i osazen normálním diskem?? Nevím moc, jak tato technologie funguje (snad jen, že by se měla zkrátit doba čtení, popř. snížení energetckých nároků :roll: )
Dell Latitude XT

CeCo

Příspěvekod CeCo » 29 čer 2007 00:26

Len jedno - bud SSD, alebo klasicky HDD. Oboje dokopy urcite nie.

C

Gulii
píše často

Příspěvekod Gulii » 29 čer 2007 11:50

Děkuji, ale asi to nyní nemá cenu, pač je v nabídce JEN 32GB :roll:

Jinak pokud chcete bonusový procesor, tak na Deutsche dellu mají malinkatou chybičku :D

Obrázek
Naposledy upravil(a) Gulii dne 29 čer 2007 13:10, celkem upraveno 1 x.
Dell Latitude XT

b00n
občas něco napíše

Příspěvekod b00n » 29 čer 2007 12:08

CeCo píše:T7100, 2x1GB, 160GB/5400ot, GF 8400M GS/128MB, DVD+-RW, LED displej + webcam, 85Wh bateria, WiFi -n, BT, 3 roky NBD+ADP

No, rovnaky config by ma v Rakusku vysiel na 2300 EUR s danou. A to tam nemam este SSD disk a RAM/disk nemam chut riesit externe (s tym su potom len papracky pri reklamaciach).
C

Nedalo mi to a skusil jsem nakonfigurovat na dell.at tu tvoji sestavu a vysla na nejakych 1950 euro vc. dane., takze nevim kde jsi tech 2300 ecek vzal. A to je deset litru rozdil.
Navic 200 ecek za ADP bych fakt nedal, tim cena klesne na 1750. Ale priznam se ze si nedovedu predstavit jak to funguje. Kdyz "omylem" hodim za 2 roky notebookem o zem a ten bude na sra*ku, da me dell novy ntb?

btw: dell.at ted omylem nabizi za cenu T7300 T7700, no neber to :)
Nemuzu si pomoct, ale dell ma na jejich strankach hroznej zmatek, v Kanade zase omylem davali led lcd zdarma prvni den, nez to zjistili a ceny v US se menili taky asi 10x

Zpět na „notebooky DELL“