Zkoušel jsem hledat několik stran zpátky, ale nikde jsme nenašel uspokoivou odpověď. Koupil jsem si včera Notebook M51VA-AS043C. Je k němu Recovery DVD, ale i přesto je na disku 9GB skrýtý oddíl. K čemu je? Je nutné ho zachovat pro to, aby Recovery DVD fungovalo? Nebo je na tom skrytém oddílu totéž, co na Recovery DVD?
Ve starších přízpěvcích jsem se dočetl akurát, že lze nainstalovat OEM verzi Vist a použít seriové číslo co je na NB.
Recovery DVD a skrytá partition
Recovery DVD a skrytá partition
Asus M51V, Windos Vista Premium
pockej, pockej, to v tom mas trochu gulas. nainstalovat muze system z jakehokoli media, mezi nimi zadne rozdily nejsou, OEM znamena jen licence pro ten konkretni kus HW, v tomhle pripade notebook.
jak konkretne ma asus reseno recovery partition ale netusim.
jak konkretne ma asus reseno recovery partition ale netusim.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
Tak nemas OEM ale recovery k dakemu PC...Keby si si kupil/stiahol normalne instalacku v OEM (nemodifikovanu,cistu) tak je to iba podla keya ktory zadas...
Uz som na viacerych bookoch instaloval Vistu z toho isteho disku prcicom som pouzil key ktory je na stitku booku a potom po nainstalovani normalne cez net aktivoval...
Uz som na viacerych bookoch instaloval Vistu z toho isteho disku prcicom som pouzil key ktory je na stitku booku a potom po nainstalovani normalne cez net aktivoval...
Zdravim,
kdyz uz se tu resi ta licence na OEM Vistu, tak bych se rad zeptal: Kdyz mam F3Sr, ke kteremu je Vista jeste bez SP1 a ja budu chtit nainstalovat Vistu normalne z DVD (nemyslim tim Recovery) na kterem uz je SP1 tak mi to ten klic nevezme? Myslim tim ze kdyz mam "non SP1 OEM cd key" tak potrebuju "non SP1 DVD"?
kdyz uz se tu resi ta licence na OEM Vistu, tak bych se rad zeptal: Kdyz mam F3Sr, ke kteremu je Vista jeste bez SP1 a ja budu chtit nainstalovat Vistu normalne z DVD (nemyslim tim Recovery) na kterem uz je SP1 tak mi to ten klic nevezme? Myslim tim ze kdyz mam "non SP1 OEM cd key" tak potrebuju "non SP1 DVD"?
zpráva
Ahojky, jsem 14 dní majitelem taktéž NB Asus M51VA, první co jsem udělal, tak jsem zazálohoval svoje Recovery CD (kdyby náhodou), pak jsem použil OEM DVD Visty Home Premium CZ SP1, disk rozdělil tak jak jsem chtěl já sám a ne jak rozdělí Recovery CD a systém zcela bezproblémů nainstaloval za použití seriového čísla z legalizačního štítku na NB. Jediné co jsem pak musel udělat bylo to, že aktivace neproběhla hned po připojení na internet, musel jsem zavolat na Microsoft linku a automat mi nadikkoval nový kod. Takže vlastně vše proběhlo úplně bezproblémů.