Po tom, co se můj notebook (Asus A6t) vrátil ze servisu - již není v záruce (oprava zákl. desky), jsem vyměnil baterii za novou, reinstaloval OS (Windows XP) s ovladači a downgradoval BIOS na 702 (708, 707 a 706 - neskutečný diletantismus, veliká hlučnost ventilátoru i při minimálním zatížení, nemožnost regulace otáček), protože při tomto BIOSU je notebook tichoučký, ale údajně se zase přehřívá. Při běžném provozu se notebook rozhodně nepřehřívá (grafika max 60 C, CPU mírně nad 50 C) a i když to zjistím např. přes EVEREST, mám ještě chladící podložku, která i na maximálním výkonu (bezpečně mně stačí polovina výkonu) je minimálně o polovinu méně hlučnější a mnohem, ale opravdu mnohem efektivnější při chlazení než kdybych tam měl ty novější verze pseudoBIOSŮ s efektem nepříjemné konstantní hlučností ventilátoru.
Ale mám přesto jeden problém. Rád bych věděl, zda se s tím tady někdo setkal. Sekci notebooky Asus jsem prolistoval, ale úplně totožný problém jako ten můj jsem nenašel. Po hodině a déle provozu notebooku se po jeho restartu již nespustí Windows, pouze je černá obrazovka s logem ASUS. Notebook můžu pouze restartovat klidně stokrát se stejným výsledkem. Musím ho vypnout a nejdříve za půl hodiny až hodinu, když ho zapnu se bez problému spustí a Windows naběhne. Jako kdyby si potřeboval odpočinout:-D Ale teploty tomu rozhodně nenapovídají, jak jsem psal výše! Vypadá to spíš na problém hardwarový(?) nebo, že by něco s napájením/baterií? Restart systému občas potřebuji, hlavně si chci konečně instalovat vedle Windows i Linux a tím pádem při výběru systému je restart asi nezbytný. No v každém případě díky za nějaké tipy i když si myslím, že se s tím asi budu muset stejně smířit.
Po určité době provozu a restartu nenaběhne Windows
No to vyzera na nejaky HW problem, v pripade ze bol v servise pred skoncenim zaruky tak este nejaka doba tam je zaruky na ten diel aspon co menili rozhodne by som sa snazil to este vyreklamovat lebo taketo zavady velmi radi po skonceni zaruky prerastu v nieco take ze notebook uz nikdy nepojde zapnut .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .