Mohl by se autor podelit, kde cerpal vysledky? Prijde mi, ze evidentne nadrzuje nVidii.
Takova mobilni HD4870 X2 ma v 3DMarku 2006 dle stareho testu a se starsimi ovladaci pres 12000 bodu a to v rozliseni 1280x1024...v 1024*768 by pribyla cca 1/4 bodu navic.
Dle aktualnich ovladacu ma HD4870X2 nejmensi skore pres 15tis.
Navic v praktickych testech her a ne syntetickych podava Crossfire HD4870 srovnatelne a nekde i lepsi vysledky jak SLi GTX280M
Mobilní grafické karty - přehled výkonu
Mobilní grafické karty - přehled výkonu
Asus ROG Strix G18
Zdravím,
nejen v případě ATI Mobility Radeon HD 4870 X2 jsem bral data z našeho kompletního přehledu testů (odkaz), kde je pro 3DMark 06 uvedena hodnota 11 013 bodů. Až teď se dívám do recenze Asusteku W90, že se jedná o číslo pro konfiguraci s vypnutým CrossFire, v opačném případě je údaj vyšších 14 963 bodů. Tím pádem je HD 4870 X2 prakticky výkonově nastejno s NVIDIA GeForce GTX 280M SLI. Obdobné platí pro 3DMark 03.
Nešlo tedy o žádné nadržování, jenom chybu při přebírání údajů (pokud se to mělo vztahovat jenom k tomuto Radeonu, v prvních 2 kategoriích je v čele vždy ATI).
nejen v případě ATI Mobility Radeon HD 4870 X2 jsem bral data z našeho kompletního přehledu testů (odkaz), kde je pro 3DMark 06 uvedena hodnota 11 013 bodů. Až teď se dívám do recenze Asusteku W90, že se jedná o číslo pro konfiguraci s vypnutým CrossFire, v opačném případě je údaj vyšších 14 963 bodů. Tím pádem je HD 4870 X2 prakticky výkonově nastejno s NVIDIA GeForce GTX 280M SLI. Obdobné platí pro 3DMark 03.
Nešlo tedy o žádné nadržování, jenom chybu při přebírání údajů (pokud se to mělo vztahovat jenom k tomuto Radeonu, v prvních 2 kategoriích je v čele vždy ATI).
ati
Osobne mam nyuni ATI 4850 mobility a jak ve vistach 64b tak ve W7 (zadny narust oproti vistam), v poslednich nekolika testech 3dmarku06, bylo na intelu c2q9000 (jen 2GHz) v defaultnim rozliseni pres 10000 bodu (1050 +- par bodu), zajimalo by me na cem bylo mereno to horsi skore.
Taky jsem zil v presvedceni, ze defaultni rozliseni je 1280*1024 a tudiz me zarazi mene nez 10k bodu v 1024*768...
No a v neposledni rade mate skutecnost, ze 4850 ma lepsi vysledky oproti NV v nizsim i vyssim 3dmarku (03 a vantage) a v 06 je nepatrne horsi...
Podotykam ze nestojim o nejaky flame, at si kazdy koupi co uzna za vhodne (sam kupuji to co se mi v dane dobe zda lepsi), ale tyhle cisla jsou proste "divna".
Taky jsem zil v presvedceni, ze defaultni rozliseni je 1280*1024 a tudiz me zarazi mene nez 10k bodu v 1024*768...
No a v neposledni rade mate skutecnost, ze 4850 ma lepsi vysledky oproti NV v nizsim i vyssim 3dmarku (03 a vantage) a v 06 je nepatrne horsi...
Podotykam ze nestojim o nejaky flame, at si kazdy koupi co uzna za vhodne (sam kupuji to co se mi v dane dobe zda lepsi), ale tyhle cisla jsou proste "divna".
Naposledy upravil(a) drk22 dne 24 říj 2009 22:45, celkem upraveno 1 x.
Jak jsem psal v článku, výsledky karet, které nebyly testované na Notebook.cz (což je většina novinek) jsem bral z Notebookcheck.net, kde taky nemusí být úplně správné. Navíc značný podíl mají konfigurace notebooků a SW/ovladače, takže se těžko dosahuje stejných podmínek. V konečném důsledku to sice není ideální, ale to je ta potíž při testování mobilních grafik (a shánění výsledků).
U rozlišení 3DMarku 06 mám nějak zažité, že je v defaultu stejné jako předešlé verze (pokud nebylo zmíněno u testu, považoval jsem to za standardní nastavení). Pokud je to oněch 1280 x 1024, omlouvám se a opravím.
U rozlišení 3DMarku 06 mám nějak zažité, že je v defaultu stejné jako předešlé verze (pokud nebylo zmíněno u testu, považoval jsem to za standardní nastavení). Pokud je to oněch 1280 x 1024, omlouvám se a opravím.