Problém s usb Lexar po pripojení do usb 1.1 portu

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
jarkov1

Problém s usb Lexar po pripojení do usb 1.1 portu

Příspěvekod jarkov1 » 07 bře 2009 10:56

Dobrý deň, práve som si kúpil USB kľúč Lexar Jumpdrive secure II plus, o kapacite 4Gb. Je čiernej farby a má zabudovaný displej pre indikáciu zaplnenia kapacity.
Na začiatku som s ním bol spokojný, lebo mi išiel na priateľkinom PC aj na mojom notebooku. Radosť opadla hneď po pripojení média do domáceho desktopu s USB 1.1-tkou.
Teda:hneď po pripojení je schopný načítať ikonky, potom ako sa v ňom začnem hrabať a kopírovať súbory mi vypíše že sa zo zdroju nedá čítať, že danné umiestnenie neexistuje (tak nejak).
Experimentoval som s drivermi a podarila sa mi jedna vec:
Keď dám aktualizovať ovládač-potom kliknem zo zoznamu-zvoliť ovládač ručne-další-další...dokončí... a super, na USB-čko znova skopírujem pár vecí(je funkčné) a potom vypíše že sa zo zdroju nedá čítať, že danné umiestnenie neexistuje.
Z toho vyplíva že zariadenie je schopné fungovať pod usb 1.1 ale...akosi je lenivý alebo mu jednoducho nieje sympatický. Čo dokazuje to že mi spravilo v novej, mnou vytvorenej zložke súbory s nezmyselnými názvami, bolo ich niekoľko, mali po 2Gb spolu asi 30Gb, no to boli iba nulové súbory.(asi mu už z toho šiblo)
Na počítač som nahodil Slax(linuxová distribúcia) a po pripojení stále to isté.
Všetky usb klúče mi idú bezchybne okrem tohto.
Chcem aby mi normálne išiel ten usb aj doma na desktope ale netuším ako to docieliť. Ani drivery od výrobcu mi nechce Windows xp prijať.
Ak máte nejaké rady, nápady tak ich prosím napíšte sem. Za pomoc Vám vopred ďakujem.

Camo
guru

Příspěvekod Camo » 07 bře 2009 13:09

zkoušel jsi přední i zadní usb konektory? jestli jo tak potom si flash disk nerozumí s USB 1.1 což by měl, takže by to mohl být důvod k reklamaci...
XPS 1330 with LED
Camo=kamil2268

Wawer Rewold
občas něco napíše

Příspěvekod Wawer Rewold » 07 bře 2009 19:21

Takový problém měla kamarádka. Nechtěla to nějak řešit tak to prostě hodila na reklamaci, jí to celkem rychle vyměnili a teď jí všechno jde jak má

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 07 bře 2009 20:29

Takže chyba je v usb kľúči?
Ako on ide ale len chvíľu :lol: -to je ten problém :(
Naposledy upravil(a) jarkov1 dne 07 bře 2009 20:58, celkem upraveno 2 x.

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 07 bře 2009 20:43

Camo píše:zkoušel jsi přední i zadní usb konektory? jestli jo tak potom si flash disk nerozumí s USB 1.1 což by měl, takže by to mohl být důvod k reklamaci...

Takto...ten desktop je 8 ročná šunka s 750mhz proc., 512 ram, 32mb graf. síce to je riadna ráhoha, na internet, texty, úložisko dát (160Gb disk) a pár hier mi bohato stačí.
Disponuje dvoma usb portmi vzadu, do jedného mám pripojený rozbočovač. Ani priamo ani cez rozbočovač mi však nefunguje.

Camo
guru

Příspěvekod Camo » 08 bře 2009 11:04

a funguje jiný flash disk? pokud jo tak jedině reklamace...
XPS 1330 with LED

Camo=kamil2268

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 08 bře 2009 20:39

Áno, všetky flash disky, mobily, Bluetooh adaptér, a aj webkamera funguje v pohode.

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 08 bře 2009 20:51

O.k takže reklamácia... a nemôže to byť nejaký špeciálny druh usb kľúča?

(Sorry, možno sa vypytujem na totálnu hlúposť, ale nechcem v obchode vyzerať ako blbec :wink: )

Camo
guru

Příspěvekod Camo » 09 bře 2009 07:13

reklamace bude v pohodě uznána...
XPS 1330 with LED

Camo=kamil2268

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 09 bře 2009 20:02

Tak diik, keď budem máť čas, zastavím sa v predajni
/možno už tento týždeň/ a dám Vám vedieť :wink:

Zpět na „Příslušenství“