Dobrý večer, hledal jsem tu jak se má pečovat a starat o akumulátor, ale našel jsem pouze několik rad, které se bavíc hodně liší.
Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem mám pečovat o akumulátor. Mám nový notebook HP 6545b. Včera jsem akumulátor nabil během instalace systému na 100%.
1.) Mám akumulátor vyjímat ven, pokud jedu z adaptéru?
2.) Jde nějak nastavit pomocí Win7 či BIOSU nabíjení na 90% a vybíjení na max třeba 40%, kdy začně nabíjení?
Hodnocení stavu akumulátoru říká stav dobrý s poznámkou, že akumulátor ale nepracuje správně. Má se to nějak "oživit" nebo zkalibrovat měření spotřeby? Akumulátor je 6 článkový Lion.
Díky za rady, tady to bude pěkně pohromadě. Ještě dodám, že se akumulátor nabíjel cca 1 hodinu a pak se změnila barva signalizace a posléze zhasla.
Péče o akumulátory, jejich nabíjení a údržba
-
- píše často
1) baterie je spotřebák a přehnanou péčí ji životnost moc neprodloužíš... (rozhodně to nestojí za námahu s tím spojenou)
2) většina ntb si baterku hlídá a nabíjí třeba až když klesne pod 90%, některé to mají i nastavitelné
3) vytahovat baterku je blbost. Už jen z principu toho, že pro vyndání/zandání baterky musíš počítač vypnout a pak znova zapínat.
Jediný, co je potřeba pohlídat (ale to dělá elektronika sama) je aby se baterka nevybila úplně na dno... Elektronika tě tam stejně nepustí, takže neřešit a fungovat.
2) většina ntb si baterku hlídá a nabíjí třeba až když klesne pod 90%, některé to mají i nastavitelné
3) vytahovat baterku je blbost. Už jen z principu toho, že pro vyndání/zandání baterky musíš počítač vypnout a pak znova zapínat.
Jediný, co je potřeba pohlídat (ale to dělá elektronika sama) je aby se baterka nevybila úplně na dno... Elektronika tě tam stejně nepustí, takže neřešit a fungovat.
Přečti si tento článek. Máš tam napsané vše, co potřebuješ vědět.
http://itty.cz/pece-o-baterii-v-notebooku
http://itty.cz/pece-o-baterii-v-notebooku