WiFi - akej router?
asus WL-500g Premium
zdravim,
chci si poridit WiFi router Asus WL-500g Premium {uz tady o nem byla rec}. Mam notebook IBM Lenovo R61. Router bych chtel vyuyivat hlavne ke stahovani dat bez nutnosti mit zapnute PC {tj. torrents, DC+, apod.}. Chci mit k routeru pripojeny externi 3,5" harddisk. A take bych chtel vyuzivat tento router ke hrani po siti {spojeni notebook-PC}.
Prosim tedy o radu, jestli je tato volba spravna. odkaz: http://www.asus.cz/products.aspx?l1=29& ... odelmenu=1
co je ale pro me hlavni, je 100% funkcnost. Router a stolni PC chci mit v donlim patre rodinneho domu a notebook a ostatni zarizeni v patre na nim. Problemem jsou velmi silne zdi v dome. Nebude v tom nejaky problem. Resp. ma tento router ,,vykon" Wifi spojeni.
dekuji vsem za odpoved.
chci si poridit WiFi router Asus WL-500g Premium {uz tady o nem byla rec}. Mam notebook IBM Lenovo R61. Router bych chtel vyuyivat hlavne ke stahovani dat bez nutnosti mit zapnute PC {tj. torrents, DC+, apod.}. Chci mit k routeru pripojeny externi 3,5" harddisk. A take bych chtel vyuzivat tento router ke hrani po siti {spojeni notebook-PC}.
Prosim tedy o radu, jestli je tato volba spravna. odkaz: http://www.asus.cz/products.aspx?l1=29& ... odelmenu=1
co je ale pro me hlavni, je 100% funkcnost. Router a stolni PC chci mit v donlim patre rodinneho domu a notebook a ostatni zarizeni v patre na nim. Problemem jsou velmi silne zdi v dome. Nebude v tom nejaky problem. Resp. ma tento router ,,vykon" Wifi spojeni.
dekuji vsem za odpoved.
A teď rubrika pro natvrdlé. O wi-fi nevím vůbec nic, tak jsem si přečetla něco obecného na netu a tohle téma, přesto v tom mám trochu hokej. Padají zde routery, AP atd. Máme stolní PC s netem od UPC. A k tomu HP compaq 6735s. Může tedy někdo teleti jako jsem já říct, co mám kam zapojit, abych mohla pracovat s netem i na NTB ? Musím za toto další připojení platit ? Omlouvám se, jistě máte něco lepšího na práci než můj primitivní dotaz Předem děkuji.
Nejsem sice taky žádný expert, ale na toto ti snad odpovím, zapojení je jednoduché, kabel na net co jde do pc dáš do routeru do díry s nápisem WAN, kabel dodávaný s routerem zapojíš v routeru do LAN1 a druhý konec do PC, pak už se musí jen nastavit v lepším případě pomocí nějakého průvodce, kde se vytvoří název wifi sítě a přístupové heslo k síti, které to po tobě bude chtít až se budeš připojovat z notebooku, dále pak možná to po tobě bude chtít MAC adresu síťové karty v pc, někteří poskytovatelé připojení to mají takto blokované. Za router poskytovateli připojení nic platit nebudeš. No snad to takhle stačí
wifi od upc
dobrý den, mám kablové připojení od upc a z modemu vedený drát do PC ale i do telefonu od upc. Chci zapojit wifi router pro připojení z notebooku. Stačí mi teda si koupit wifi router a zapojit ho za modem od UPC? Slyšel jsem že je třeba jim zavolat a říct o změně MAC adresy, tak ted nevím
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Od této praxe UPC už cca před 2 lety upustila. Čili: žádná MAC adresa se hlásit nikam nemusí, stačí přostě připojit wifi router k modemu a vše funguje ...
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander
Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.
Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.
-
- občas něco napíše
ahoj, nemate tu nekdo ten router od o2? (zyxel)
shanim na nej manual, ale marne...u o2 nic, na zyxelu taky nic, ani google mi nepomoh
jsou tam jenom ty nejzakladnejsi veci, ale jak nastavit QoS, to se asi nikde nedozvim
shanim na nej manual, ale marne...u o2 nic, na zyxelu taky nic, ani google mi nepomoh
jsou tam jenom ty nejzakladnejsi veci, ale jak nastavit QoS, to se asi nikde nedozvim
FSC Amilo Pi 2540 - CoreDuo,1.73MHz, 2GB RAM,250GB HDD,wifi,grafika ATi HD 2400@256MB; wista home (bohuzel)
HTC Hermes (Tytn) - Wifi,BT,IRDA,GSM,3G,touchscreen QVGA,2GB microSD,64MB RAM,128MB ROM,Windows Mobile 6.1,CPU Samsung 400Mhz
HTC Hermes (Tytn) - Wifi,BT,IRDA,GSM,3G,touchscreen QVGA,2GB microSD,64MB RAM,128MB ROM,Windows Mobile 6.1,CPU Samsung 400Mhz
nejlepsi koupe jsou TP-linky maji obrovsky dosah a nejsou vubec drahe
tenhle typ se i dokaze pripojit na wifi a pracovat jako zesilovac
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72U9000GG7
a tenhle klasicky
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72U9000FHJ
oba dva typy maji sqely dosah
tenhle typ se i dokaze pripojit na wifi a pracovat jako zesilovac
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72U9000GG7
a tenhle klasicky
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72U9000FHJ
oba dva typy maji sqely dosah
osobne pouzivam jeste levnejsi TP-Link TL-WR542G a maximalni spokojenost, v panelaku pres 2 steny paradni signal, jede to stabilne, nepada
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Caute!
Chcel by som si kupit daky lepsi router s N wifi (zatial do buducna) v cene okolo 100€. Hlavne co sa vykonu tyka a moznosti nastavenia. Nemali by mu robit problem 30/2Mbit internet, pripojenie priblizne 4-och notebookov, torrenty, p2p, voip a prilezitostne aj online hry. Stolne PC doma nemame. Vyborne by bolo, keby zvladal vytvorenie viacero nezavislych wifi sieti naraz. Tiez by nebolo na zahodenie, keby aj pekne vyzeral (bude v obyvacke), ale vzhlad je az na poslednom mieste. dolezitejsia je funkcnost.
Predtym som mal skusenosti s Vigorom 2700VGST (pri ADSL spokojnost) a teraz mam D-link DI-524, ktory je tragicky a chcem ho vymenit prave za tento novy.
Co som pozeral, tak sa mi pacili tieto:
Belkin N1 - celkom zdrazel co ho vyradilo z hry
Asus WL500W - ma USB a takmer vsetko. Ma vsak len wifi draft N 1.0, co sa bojim, ze v buducnosti by mohol byt problem s kompatibilitou s novsimi zariadeniami s draft 2.0
Asus RT-N15 - nema USB, ale ma zase gigabitovy ethernet. Je drahsi priblizne o 12€ ako WL500W. Ma draft 2.0.
Na druhu stranu USB nevyuzijem pre tlaciaren, pretoze ta je v uplne inej miestnosti a gigabitovy ethernet tiez nebude mat caste vyuzitie - takmer nulove.
Takze, ktore z vyssie uvedenych by ste uprednostnili, pripadne ak nejaky z nich mate, ake mate s nimi skusenosti? Kludne si necham odporucit aj nejake ine znacky (aj ked D-linku teraz prilis neverim). Dakujem za vase nazory.
PS: Ak by mal niekto zo Slovenska zaujem o ten Vigor 2700VGST, ktory funguje podla vsetkeho iba s DSL od T-Comu (T-Com to ma nejako osetrene a neda sa tam dat originalny firmware), tak ak mi posle PM, mozme sa dohodnut. Ma priblizne 2 roky a je plne funkcny. Taktiez ak by sa nasiel odvazlivec co by mal zaujem o ten D-link DI-524, mozme sa dohodnut.
Chcel by som si kupit daky lepsi router s N wifi (zatial do buducna) v cene okolo 100€. Hlavne co sa vykonu tyka a moznosti nastavenia. Nemali by mu robit problem 30/2Mbit internet, pripojenie priblizne 4-och notebookov, torrenty, p2p, voip a prilezitostne aj online hry. Stolne PC doma nemame. Vyborne by bolo, keby zvladal vytvorenie viacero nezavislych wifi sieti naraz. Tiez by nebolo na zahodenie, keby aj pekne vyzeral (bude v obyvacke), ale vzhlad je az na poslednom mieste. dolezitejsia je funkcnost.
Predtym som mal skusenosti s Vigorom 2700VGST (pri ADSL spokojnost) a teraz mam D-link DI-524, ktory je tragicky a chcem ho vymenit prave za tento novy.
Co som pozeral, tak sa mi pacili tieto:
Belkin N1 - celkom zdrazel co ho vyradilo z hry
Asus WL500W - ma USB a takmer vsetko. Ma vsak len wifi draft N 1.0, co sa bojim, ze v buducnosti by mohol byt problem s kompatibilitou s novsimi zariadeniami s draft 2.0
Asus RT-N15 - nema USB, ale ma zase gigabitovy ethernet. Je drahsi priblizne o 12€ ako WL500W. Ma draft 2.0.
Na druhu stranu USB nevyuzijem pre tlaciaren, pretoze ta je v uplne inej miestnosti a gigabitovy ethernet tiez nebude mat caste vyuzitie - takmer nulove.
Takze, ktore z vyssie uvedenych by ste uprednostnili, pripadne ak nejaky z nich mate, ake mate s nimi skusenosti? Kludne si necham odporucit aj nejake ine znacky (aj ked D-linku teraz prilis neverim). Dakujem za vase nazory.
PS: Ak by mal niekto zo Slovenska zaujem o ten Vigor 2700VGST, ktory funguje podla vsetkeho iba s DSL od T-Comu (T-Com to ma nejako osetrene a neda sa tam dat originalny firmware), tak ak mi posle PM, mozme sa dohodnut. Ma priblizne 2 roky a je plne funkcny. Taktiez ak by sa nasiel odvazlivec co by mal zaujem o ten D-link DI-524, mozme sa dohodnut.
Ja jsem resil to samy minuly tyden, koupil jsem tento router http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36114
Doma mam UPC jen jsem do nej stricl kabel z routeru do wan a dalsim path kabelem pripojil puvodni pc, co bylo predtim pripojeny primo do modemu. Net okamzite fungoval, router sam naklonoval mac adresu! U wifi jsem musel jen nastavit WPA a zadat heslo.
Doma mam UPC jen jsem do nej stricl kabel z routeru do wan a dalsim path kabelem pripojil puvodni pc, co bylo predtim pripojeny primo do modemu. Net okamzite fungoval, router sam naklonoval mac adresu! U wifi jsem musel jen nastavit WPA a zadat heslo.
Ja mam router Asus WL-500 Deluxe a jsem maximalne spokojenej ze vsema zarizenima /Nokia N95 8GB, HTC Tytn, PDA Loox 720, SE P990i, Asus F7E, Asus EEE 900A, Acer Aspire 1652 NWLMi a jine/ ktery sem tu mel sem se bez problemu spojil nedam na tenhle router dopustit ...
HP Envy 7230ec - I7, 16GB RAM, 500GB SSD Samsung EVO, 1000GB Toshiba HDD.
No mne ide hlavne o tu N wifi, aby mi s nou fungovali spolahlivo aj buduce notebooky, ktore na 90% budu obsahovat nejaku tu wifi kartu od intelu. Pretoze, co som sa zatial tak docital je to, ze s niektorymi zariadeniami problem nie je a s inymi hej. A nikto asi netusi ako to bude v buducnosti s novsimi kartami, ktore by teoreticky skor mali fungovat s Draft 2.0...