Internet přes ntb do ntb?
Internet přes ntb do ntb?
Dobrý den, chtěl by jsem se zeptat jestli jde propojit ntb(ten má rj45 i rj11) přes ten rj45 je do něho navedený internet a jede. A z toho prvního ntb by vedl rj11 do toho druhýho ntb který má jen rj11. Chtěl jsem se zeptat jestli přes toto propojení by šel zprovoznit internet i v tom druhém? Nebo to je úplná blbost co jsem napsal? Díky moc za vyjádření.
Tak a teď tu někdo začíná plácat nesmysly. Jistě, že šlo. Na linuxové platformě se tato záležitost používala. Otázka je co by jste s tím získal. Běžná rychlost takového připojení je 56 kbitů. A to by se vám asi nelíbilo. Doporučuji koupi PCMCI síťové karty. V bázu se dá koupit za pár šestek a pokud mají oba notebooky PCMCI slot no problém. Jinak existuje ještě tzv. USB link, ale ten zajistí pouze propojení mezi dvěma PC a nějaký Internet na tom druhém nečekéjte.
Pokud se chcete bavit: tak tady je pár stránek: http://www.jagshouse.com/modem.html http://www.experts-exchange.com/Network ... 54132.html Prakticky to nemám odzkoušené a v dnešní době je to už opravdu mimo mísu. Kdysi jsem něco podobného četl v nějaké knížce pro Linux. Z úspěchem jsem používal komunikaci RS232, RS485, LPT a potom pár nestandardních komunikací, které asi nikomu nic neřeknou SYSMAC, DeviceNet, Profibus apod.
to xmarek
na ty odkazy se podivam, ja jsem si uz taky neco nasel a mel jsi pravdu, jde to asi vyresit pomerne jednoduse softwarove - nejen v linuxu.
jedna podminka ale pry musi byt splnena, ty modemy to musi "umet".
ted nedelam chytryho, tady je odkaz na stranky nejakyho cloveka, co se telefonii zabyva http://telefon.unas.cz/dotaz_odpoved.htm
je to prvni "cervena odpoved" v clanku a pak jeste dalsi.
s RS232 a paralelnim portem jsem si taky hral, jak soft tak hardware, ale u modemu jsem proste znal jen standardni reseni, ktere pouziva normalni "vytaceci" komunikacni program - otazka myslim skutecne je, jestli pro laika, ktery hleda rychle reseni je podstatne, ze ted vi, ze to "nejak jde", ale treba jo?!
na ty odkazy se podivam, ja jsem si uz taky neco nasel a mel jsi pravdu, jde to asi vyresit pomerne jednoduse softwarove - nejen v linuxu.
jedna podminka ale pry musi byt splnena, ty modemy to musi "umet".
ted nedelam chytryho, tady je odkaz na stranky nejakyho cloveka, co se telefonii zabyva http://telefon.unas.cz/dotaz_odpoved.htm
je to prvni "cervena odpoved" v clanku a pak jeste dalsi.
s RS232 a paralelnim portem jsem si taky hral, jak soft tak hardware, ale u modemu jsem proste znal jen standardni reseni, ktere pouziva normalni "vytaceci" komunikacni program - otazka myslim skutecne je, jestli pro laika, ktery hleda rychle reseni je podstatne, ze ted vi, ze to "nejak jde", ale treba jo?!
-
- občas něco napíše
my sme kdysi propojovali stary ctyrkila pomoci seriovy kabelu a programu prime propojeni kabelem ve windows 98...kupodivu to fungovalo a dokonce se pres to dal hrat i half life )
ovsem jestli maj oba notesy wifi, tak bych to udelal normalne pres ten ad hoc a na rj 45 napichnul sitovej kabel od ISP...to sdileni internetu se da udelat jednoduse napr. pres 602 LanSuite - btw. je to freeware
jeste nedavno, dokud sem si nekoupil wifi router, sem se takhle pripojoval k netu...nevyhodou je ze ten jeden komp musi bejt furt zaplej, ale jako docasny reseni to staci
ovsem jestli maj oba notesy wifi, tak bych to udelal normalne pres ten ad hoc a na rj 45 napichnul sitovej kabel od ISP...to sdileni internetu se da udelat jednoduse napr. pres 602 LanSuite - btw. je to freeware
jeste nedavno, dokud sem si nekoupil wifi router, sem se takhle pripojoval k netu...nevyhodou je ze ten jeden komp musi bejt furt zaplej, ale jako docasny reseni to staci
FSC Amilo Pi 2540 - CoreDuo,1.73MHz, 2GB RAM,250GB HDD,wifi,grafika ATi HD 2400@256MB; wista home (bohuzel)
HTC Hermes (Tytn) - Wifi,BT,IRDA,GSM,3G,touchscreen QVGA,2GB microSD,64MB RAM,128MB ROM,Windows Mobile 6.1,CPU Samsung 400Mhz
HTC Hermes (Tytn) - Wifi,BT,IRDA,GSM,3G,touchscreen QVGA,2GB microSD,64MB RAM,128MB ROM,Windows Mobile 6.1,CPU Samsung 400Mhz
Tak jo, děkuji za odpovědi, sice z toho moc chytrý nejsem ale radši do toho nejdu a nebudu se v tom šťourat. Ten druhý ntb je starší možná už i starý, nemá wifi ani bluetooth a ani zmiňovaný rj45, ale zato má 2x PCMCIA a jen ten rj11. Modem má jen jeden rj45, takže by jsem musel koupit router a do toho se mě nechce-hlavně finančně. Vím stojí kolem 500-700kč, ale to pak by jsem si musel ještě koupit tu kartu PCMCIA do ntb a kabel k tomu. Pro někoho levné, pro někoho ne. Ale i přesto dík za snahu.
-
- občas něco napíše
ta pcmcia karta na 100Mbps se na aukru da sehnat klido za 2kilka...kdybys mel poradnej modem tak se to vyplati, takhle nevim no..
FSC Amilo Pi 2540 - CoreDuo,1.73MHz, 2GB RAM,250GB HDD,wifi,grafika ATi HD 2400@256MB; wista home (bohuzel)