Zdravím. Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s LCD lesklým displayem? Když jsem se ptal kamaráda, co za notebook, řekl že se v nich moc nevyzná (ohledně softwaru), ale že si hlavně nemám kupovat s lesklým displayem.
Budu se pořád v něm vidět? Odráží se hodně světlo? Pište prosím zkušenosti. Díky
LCD lesklý?
Odrazi se v nem primy slunecni paprsky, cili kdyz budes sedet venku pod slunkem, tak se ti tam budou odrazet odlesky. Nicmene kdyz koukas do notebooku, tak tve oci jsou zaostreny na deni na obrazovce. Musel by ses zasoustredit a zacit se divat na panel jako na celek, pak bys v nem uvidel odrazy. Taky sem chtel driv notas s matnym panelem, nakonec sem koupil NTB s lesklym. Mam ho uz par let a nemam s tim vice mene problem. U matnych panelu dochazi ke zkreslovani barev, coz muze napr. grafikum vadit. Jinak jak rikam, na pouzivani v mistnosti nic nepoznas (leda ze bys mel jas stahnutej na minimum, ale i tak porad koukas na deni uvnitr panelu a ne na celej panel, jak se leskne). Ostatne, obcas se to muze hodit na smirovani, co se deje za tebou
Dave:
je to indivindi.
Třeba u mě - v místnosti mi lesklost nevadí (žaluzky to řeší), venku ano.
Jinak není pravda, že displeje s matným povrchem jsou barevně méně kvalitní, záleží od konkrétního LCD, spíše bych poznamenal, panely s vyšším než standartním rozlišením bývají většinou kvalitnější (tedy hl. v rámci 15 a 17' úhlopříčky).
Pozn. Skoro všechny profi LCD pro grafiky jsou matné (Eizo, apod), lesklé obrazovky jsou spíše v multimediální třídě....
btw. na přímém slunku pochopitelně neuvidíš na žádný. Ono i matný panel se leskne, jen ten povrch rozkládá odlesky do velké plochy, takže na slunku uvidíš místo zrcadla velký bílý flek...
je to indivindi.
Třeba u mě - v místnosti mi lesklost nevadí (žaluzky to řeší), venku ano.
Jinak není pravda, že displeje s matným povrchem jsou barevně méně kvalitní, záleží od konkrétního LCD, spíše bych poznamenal, panely s vyšším než standartním rozlišením bývají většinou kvalitnější (tedy hl. v rámci 15 a 17' úhlopříčky).
Pozn. Skoro všechny profi LCD pro grafiky jsou matné (Eizo, apod), lesklé obrazovky jsou spíše v multimediální třídě....
btw. na přímém slunku pochopitelně neuvidíš na žádný. Ono i matný panel se leskne, jen ten povrch rozkládá odlesky do velké plochy, takže na slunku uvidíš místo zrcadla velký bílý flek...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro