Slim mechanika DVD(notebook) VS. klasická DVD mechanika

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
DejvidCV
občas něco napíše

Slim mechanika DVD(notebook) VS. klasická DVD mechanika

Příspěvekod DejvidCV » 01 pro 2006 19:09

Mám dotaz. Pořídil jsem notebooka (Philips x55,core2duo T5500), výkonově jsem spokojenej, ale jelikož potřebuju aby mi nějaký čas nahradil můj starší desktopovej comp (p4 2.4GHz) tak mě u tohoto noťase dosti s...e rychlost (hlavně čtení) interní slim DVD(combo) mechaniky. Je tam MATSHITA UJ-450S. Jelikož mi ta značka nic neříkala, tak jsem zjistil,že je to pavděpodobně od Panasonicu..Rychlost čtení by měla být 6x-8x, alespoň podle NeroDriveSpeed, takže na 8x by měl byýt datový tok kolem 10800KB/s což je, jestli se nepletu, něco kolem 10Mb/s. Ale v praxi (např. DVD Shrink) doshuje maximalne 6-7000KB/s a to jen vyjímečně a až třeba ke konci média! V průměru jede spíš kolem těch 3-4000KB/s, což je dost bída. To i ta stařičká dvd mechanika Toshiba sd-r5112 dosahuje vyšších rychlostí.. A hned ze začátku média se rozjede..Jasně je to dáno nároky notebooku na konstrukci,spotřebu,hluk...
A tak se ptám-je možné nějak zvýšit čtení-aby třeba jela trvale na těch 6-7000Kb/s? Ten drivespeed moc nepomáhá. Jak je to vůbec s tou reálnou ryhlostí, když ani zdaleka nedosahuje oněch 10tis.KB/s? Je řešení, že bych si pořídil externí box na klasickou dvd mechaniku? ´"Jela" by tato mechanika přes USB 2.0 stejně rychle jako v klasický pc skříni? Každopádně má USB mnohem vyšší datovou propustnost než je po toto potřeba, takže by to mělo být v poho, ne? Děkuji všem za případné odpovědi.[/b]

DejvidCV
občas něco napíše

Příspěvekod DejvidCV » 04 pro 2006 08:13

Tak co lidičky, nikdo nemá žádnou radu, zkušenost či nějakej odkaz :( ???

Wizi
občas něco napíše

Příspěvekod Wizi » 04 pro 2006 11:50

V prvni rade davat do notesu 16x rychlostni DVD mechaniku je z hlediska zahrivani nestastne.
Dale nejak mi uplne nedochazi k cemu potrebujes tak extremni rychlost cteni v notebooku, myslim ze ta 1minuta v kopirovani DVD/CD neni tak moc casu navic, a aspon tak nevibruje a nehreje jako destop mechaniky.

Dale zadna mechanika ti nedosahne na uvadenou teoretickou rychlost cteni/zapisu. Pokud si vzpominam tak u 16x DVD je bezne maximum kolem 12x-14x ale na 16x se nedostanes.
Maximalne ke konci cteni/zapisu kdy ma nejvetsi rychlost.
Pokud chces extremni vykon tak si kup externi mechaniku a pripoj ji pres Fireware rozhrani. Pres USB by to melo jit taky protoze se mechaniky pro USB2 bezne prodavaj. Ale zda by ti mechanika jela stejne rychle ti nepovim, netestoval jsem. Osobne si v notesu mechaniku jeste zpomaluju aby nevibrovala a nehlucela.

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 04 pro 2006 19:10

Doporučuji ti nastudovat si alespoň trocho princip čtení placek, potom pochopíš proč se to chová, tak jak se to chová, dobrý články na tohle jsou na www.cdr.cz . Jinak bacha na rozdíl bit,Byte mám dojem že v tom máš trochu zmatek.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

Zpět na „Hardware“