wifi router MSI RG60SE pls help :(

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 06 bře 2008 04:43

a nezadal si špatnou MAC adresu ?
tento účet již není aktivní.

Rexy

Příspěvekod Rexy » 06 bře 2008 10:30

to sako verife

takhle podle tech obrazku mas firewall vyplej (neni povolenej) a filtraci podle MAC zaplou - a jestli je ta MAC spravna (jak se pta maxxz), tak by to melo chodit.
muj router tam ma nabidku Editace a v ty se mi ukazou MAC adresy vsech pripojenejch pocitacu, takze se nemuzu splest pri zadavani, jen si vyberu z toho seznamu.
ty tam mas nabidku Modify - neni to neco podobneho?

sako verife
píše často

Příspěvekod sako verife » 06 bře 2008 11:19

Rexy: ano MSI ma neco podobneho a jsem si jisty ze kdyz jsem tu mac adresu opasal podle toho co ukazuje router ze je spravna.
Asi ti poslu PM s obrazkem jak mi router zobrazuje mac adresu, myslimze mac adresa se snad ani neda zneuzit....

Rexy

Příspěvekod Rexy » 06 bře 2008 20:44

to sako verife

tu MAC mi neposilej, ja ti verim, nakonec si ji sam muzes overit primo na notasu pomoci sitoveho prikazu ipconfig /all - je tam jako fyzicka adresa pod hlavickou "Adapter bezdratove site LAN ... ", ale to asi vis.

filtrace MAC je stejne jen kousek zabezpeceni, ja bych ji klidne vypnul, kdyby mi to kvuli tomu nefachalo, protoze mnohem zasadnejsi je pouziti WPA2 a poradnyho dlouhyho hesla, pres to se dostane asi jen malokdo.

sako verife
píše často

Příspěvekod sako verife » 06 bře 2008 20:52

no vice me mrzi ta staticka ip ktera me nejde, urcite delam neco blbe, nastavit.. :cry:

Rexy

Příspěvekod Rexy » 06 bře 2008 21:16

to sako verife

jeste jsme nezkouseli Vistu -
kdyz otevres Centrum siti a sdileni zkusil jsi spustit diagnostiku? a co Zobrazit stav | Vlastnosti bezdrat. pripojeni - jak mas nastaveny ty check-boxy?

sako verife
píše často

Příspěvekod sako verife » 06 bře 2008 21:26

diagnostika - zadne problemy s pripojenim k internetu

bezdra pripojeni k siti - ktery chackboxi te konkretne zajimaji?

protkol TCP/IPv4 ziskat adresu automaticky

Rexy

Příspěvekod Rexy » 06 bře 2008 21:36

to sako verife

to neni mozny, my si nejak nerozumime - tobe nejde internet a pritom diagnostika probehne dobre?
nebo probehne jen kdyz nemas nastavenou tu statickou IP?

sako verife
píše často

Příspěvekod sako verife » 06 bře 2008 21:43

Rexy píše:to sako verife

to neni mozny, my si nejak nerozumime - tobe nejde internet a pritom diagnostika probehne dobre?
nebo probehne jen kdyz nemas nastavenou tu statickou IP?

nemel jsem nastavenou statickou ip tak to probehlo v pohode. :oops: :oops:

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 06 bře 2008 21:43

sako verife píše:no vice me mrzi ta staticka ip ktera me nejde

Tomuhle moc nerozumím. Máš net přes kabel a statickou IP, správně? Tu statickou IP budeš mít pořád, jen se posune z pc na router. Nepředstavuje to vůbec žádný problém, není se čeho bát..
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

sako verife
píše často

Příspěvekod sako verife » 06 bře 2008 21:49

aha takze od zdi(pripojeni z klasickeho "modemu" do zdi puvodne kabelem do stolniho pc) uz mam jako tu svoji statickou ip? pokud to teda chapu dobre, tak ip si menim az v routeru a cili pro me to nema smysl resit protoze ostatni me vidi jako kdybych byl na te staticke ip, chapu to dobre?

ale co kdyz si pouziju treba http://mojeip.cz/ ? to mi praveze haze uplne jinou ip nez tu statickou. :(

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 06 bře 2008 22:09

Jestli to máš přes modem, tak s tím ti asi víc poradí Rexy, já s tím nemám zkušenosti. Ale při zapojení modem > router > pc se ta původní adresa jakoby přesune na router a za routerem se vytvoří úplně nová síť, kde ty počítače budou mít i jiné adresy. To na funkčnost nemá vliv. Jo, ostatní tě vidí jako bys byl na té statické IP - ale jen z internetu. Pokud bys připojil na router další počítač, uvidíš u obou navzájem adresu jinou, vnitřní. Mimochodem ta dynamická adresa, kterou přiděluje router připojeným pc, není dynamická v pravém slova smyslu - mám celou dobu pořád stejnou :)
Na tom webu mi to háže adresu routeru..
ASUS F3Ka, Arch linux

Rexy

Příspěvekod Rexy » 06 bře 2008 22:13

to centos

ona dynamicka je - v tom smyslu, ze mas-li vic pc tak plati kdo driv prijde, ten driv mele, ale jeste je to ovlivnene tim "pronajmem"

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 06 bře 2008 22:15

To jo, ale není to nic, co by se pravidelně jednou za půl roka měnilo :)
ASUS F3Ka, Arch linux

sako verife
píše často

Příspěvekod sako verife » 06 bře 2008 22:25

tak timhle jste me uklidnili ze to funguje jak ma :wink: dekuji vsem za rady, porad zakladam nejaky temata. pokud mate visty tak kouknete sem http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=9197
jednam tam o chybe kterou me delaji visty kdyz chci dat winupdate tak prosim kdyztak resit tam. I kdyz je je mi jasny ze moc lidi FS konkretne nema.

jeste jednou dikec :mrgreen:

Zpět na „Hardware“