Dotazy ohledně mobilních CPU

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
dio112
občas něco napíše
Příspěvky: 28
Registrován: 02 dub 2008 15:49

Příspěvekod dio112 » 05 dub 2008 15:29

Solitary píše:No vidis... "podle tebe", jenze ty tu mluvis o nejakem tvem dalsim MSI notebooku (s jinak nataktovanym CPU) a to si se nam snazil tvrdit, ze na stejny frekvenci AMD nestiha... Proste je to nesmysl, pis tu co chces, ale muzes jasne videt, ze se tu vsichni vicemene shodli. Pokud se ti sekal OS pri spusteni vice oken a vytezoval se ti CPU, tak to spis reinstaluj OS (nejspis ho mas radne zaprasenej), nebo si aspon nahraj antivir a prestan chodit na porno stranky. Prinejhorsim reklamuj notebook, protoze neni neco v poradku. Okna ti totiz v oknech budou zrat RAMku, explorer totiz temer nijak nevytezuje CPU... teoreticky by tedy AMD bylo pri praci s okny naopak rychlejsi (diky lepsi praci s RAMkou) ale znovu opakuju, ze CPU je posledni vec co te bude v OS brzdit. Takze tam proste nic nepoznas... ve hrach rovnez. A v realnych aplikacich pri pouzivani systemu (tj. komprimace souboru, komprese videii atd.) ten rozdil na stejne frekvenci bude, ale ze by si kvuli tomu clovek trhal vlasy, tak to ani v nejmensi, rozdily budou par sekund (a to pri ruznych vecech na obe strany, v necem AMD exceluje nad Intelem) a ve hrach ten rozdil neni vubec. Dokud oba procesory umej nakrmit grafiku, je vse bez problemu.



Ha ja som tie procaky neporovnaval na notebuku tak neviem ocom hovoris :) :D :D
MSIGX600E ntel Core 2 Duo T7700 (2.4GHz, 4MB, FSB 800MHz),4GB DDRII 667MHz (1GB Robson),250GB (5400rpm) SATA, Sony Blu-ray,
15.4" WSXGA+ (1680x1050), nVidia GeForce 8600M GT 512MB/1024MB TC,4x USB 2.0,Digital/Analog 5.1 Channel Headphone Output

polo

Příspěvekod polo » 05 dub 2008 15:36

:lol: :lol: :lol: Pozor co pises klames sam seba najprv si precitaj a potom pis... :lol: :lol:

maxxz
guru
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 05 dub 2008 18:54

je to magor. Nebrat ohled. :roll:
tento účet již není aktivní.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 05 dub 2008 19:11

dio112 píše:Ha ja som tie procaky neporovnaval na notebuku tak neviem ocom hovoris :) :D :D
Tak to teda nevim, kam sis je strkal. Tady se bavíme o mobilních procesorech ;-).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Santas
píše často
Příspěvky: 307
Registrován: 02 dub 2008 16:52

Příspěvekod Santas » 06 dub 2008 09:18

ako je na tom tl60 vs tl64 vs t5550 vs t7300?

polo

Příspěvekod polo » 06 dub 2008 09:21

TL-60 je vykonovo rovnaky ako T5550 core 2 duo
TL-64 zase ako T7300
Ale zalezi konkretne na com viacmenej je to vyrovnane...
Pokial vyberas AMD Tl64 ma vyhodu v dvojnasobnej cach taktu zbernice a je uz vyrobeny 65nm procesom narozdiel od TL60...

malus
občas něco napíše
Příspěvky: 17
Registrován: 22 led 2008 16:10

Příspěvekod malus » 06 dub 2008 16:27

Jen bych se chtěl zeptat ,myslíte že je znatelný výkonostní rozdíl mezi T 5550 a T 7100 :?:

polo

Příspěvekod polo » 06 dub 2008 16:28

To si ani nevsimnes...

malus
občas něco napíše
Příspěvky: 17
Registrován: 22 led 2008 16:10

Příspěvekod malus » 06 dub 2008 16:32

Ja sem právě koupil inspiron 1720 s T 5550 v akci za 25 000 a jinej procesor tam nešel dát.Ale zase sem si řek že za ty peníze je to dost dobrý.

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 06 dub 2008 17:24

Zalezi co na tom notebooku delas a hodlas delat za veci... pokud ve vetsi mire provozujes nejakou slozitou cinnost, ktera je velmi narocna na procesor (renderovani, prace s videem, apod.) tak se samozrejme vyplati mit vykonejsi procesor. Ale pokud nic z toho nedelas casto a ve velke mire, tak to nema moc vyznam. Na druhou stranu, by to nemelo moc vyznam ani v tom prvnim pripade... pze to bys zas byl blazen, delat takoveto narocne veci na techto procesorech. Na to totiz nejlip vyuzijes desktop se 4jadrem..

sirius1983
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4680
Registrován: 24 úno 2007 19:59
Bydliště: Všude dobře tak co doma...

Příspěvekod sirius1983 » 29 dub 2008 16:20

mobilcarl píše:to swarm:po přečtení tvých www stránek, hlavně o amd vs. intel jsem si řekl, že ti napíšu. A zrovna se mi tu naskytla příležitost i ve formě topicu. Já osobně si myslím, že to člověk nepozná, pokud má Turion X2 1,8ghz a C2D stejné frekvence. teda spíše jsem si to myslel, ale kamarád mě vyvedl z omylu. Jelikož bydlí v cizině. Švédsko, Čína, Indie a má spoustu kamarádů z USA, tak bych mu i možná věřil. Říkal, že všude jinde ve světě je AMD a HP tvz. SHIT.Má toshibu s C2D1,66, já HP Turion X21,8Ghz..sice má větší cache, ale nemyslel jsem si,. že to bude takový rozdíl. Ale po super pi modu jsem mu uvěřil. Na 1M mě dal asi o 15 vteřin což je při mém času 40 vteřin takovejch 40%. Mám pocit, že Intel je asi v náročnej programech rychlejší. Je tomu tak i u her, nebo běžných věcích, které většina lidí na ntb dělá??

Nedal bys mi odkaz kde má swarm článek amd versus intel? Nemůžu to najít...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 29 dub 2008 17:12

Nic proti, ale moje T7500(2,2GHz) je porazena v crackovani zipu i starym Athlonem64 (2,2GHz) 3200+, pravda kdyz zapnu program 2x tak sem na tom mirne lip, ale ne o moc...
A pak ze AMD ma nekde v beznem provozu slabiny :P proste je to rovnocenny souper, pravda ze na soudobe penryny uz asi ne ;) ale kdo na to ma 8)
Naposledy upravil(a) Krevety dne 29 dub 2008 17:34, celkem upraveno 1 x.
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 29 dub 2008 17:28

Chapu to tak, ze tvuj Intel je pomalejsi nez to AMD? Napsal si to trosku tak, ze to zni ze tvuj Intel porazi to AMD... pokud to je tak jak to chapu, tak si to zkus opravit at to lidi pochopi.

Bohuzel, se post smazat uz neda :) nechapu, ja mel za to, ze to vzdycky slo... i zpetne.
Naposledy upravil(a) Solitary dne 29 dub 2008 17:43, celkem upraveno 1 x.

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 29 dub 2008 17:39

Krevety píše:Nic proti, ale moje T7500(2,2GHz) je porazena v crackovani zipu i starym Athlonem64 (2,2GHz) 3200+

to porovnavas notebookovy cpu s desktopovym?
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 29 dub 2008 17:43

porovnavam 4 roky stary desktop procesor AMD64 prvni generace, se sbernici na 800, pametmi DDR single s Core2Duo T7500 ;) to je myslim fer srovnani, cekal sem naprosto opacny vysledek a houby
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 19 hostů