Ntb bez OS
Ntb bez OS
Jsou v nabídkách prodejců high-end ntb bez OS?
Zatím jsem našel pouze s W V. Jde mi o to, potřebuji si nainstalovat Debbian jádro, pro správu Linux servrů. S Win platformou je mi ntb k ničemu.
Lze vůbec něco takového dostat?
Díky za odpovědi.
Zatím jsem našel pouze s W V. Jde mi o to, potřebuji si nainstalovat Debbian jádro, pro správu Linux servrů. S Win platformou je mi ntb k ničemu.
Lze vůbec něco takového dostat?
Díky za odpovědi.
myslím, že ne Time...
ale co jsem se dočetl, tak by měla jít nepoužitá licence vrátit viz. http://myego.cz/item/lze-vratit-licenci ... notebookem
ale co jsem se dočetl, tak by měla jít nepoužitá licence vrátit viz. http://myego.cz/item/lze-vratit-licenci ... notebookem
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
S tou licencí, takhle to funguje/fungovalo jenom u Lenova... na iDnesu je vyjádření Dellu, HP a Toshiby
Dell: "Software nebereme samotný zpět, ale pokud zákazník nesouhlasí s licenčními podmínkami, může bez sankcí vrátit celý systém (počítač, notebook,...) – toto platí během prvních 7 dnů po dodání."
Toshiba: "Notebook prodávaný s předinstalovaným OS je řádně označen a zákazník tedy vědomě kupuje obojí. Pokud nechce OS využívat a požaduje vrácení peněz za licenci, je nutné vrátit jak licenci, tak notebook. Pokud zákazník nemá zájem o notebook vybavený OS, musí vybírat z nabídky konfigurací bez OS."
Dell: "Software nebereme samotný zpět, ale pokud zákazník nesouhlasí s licenčními podmínkami, může bez sankcí vrátit celý systém (počítač, notebook,...) – toto platí během prvních 7 dnů po dodání."
Toshiba: "Notebook prodávaný s předinstalovaným OS je řádně označen a zákazník tedy vědomě kupuje obojí. Pokud nechce OS využívat a požaduje vrácení peněz za licenci, je nutné vrátit jak licenci, tak notebook. Pokud zákazník nemá zájem o notebook vybavený OS, musí vybírat z nabídky konfigurací bez OS."
onne píše:Toshiba to vystihla přesně. Když si koupím vědomě book s OS, tak se přece nebudu soudit, že na něm je OS
Jde tam hlavně o ten odstavec v licenci: "Použitím softwaru přijímáte tyto podmínky. Pokud je nepřijímáte, software nepoužívejte. Místo toho se obraťte na prodejce nebo instalátora a zjistěte jeho zásady náhrad ve formě peněz či zboží.". Nebýt těch dvou řádků, tak nikdo nic neřeší. Ale jelikož tam jsou, tak každý prodejce notebooků by Ti měl nějak nahradit nepoužitou licenci, ikdyž se teď někteří vyjádřili, že nic takového u nich není možné. Kdyby na to měl někdo čas a nervy, tak u soudu uspěje.
xdavex píše:S tou licencí, takhle to funguje/fungovalo jenom u Lenova... na iDnesu je vyjádření Dellu, HP a Toshiby
pribudlo aj vyjadrenie FSC a Microsoftu a poznamka, ze Acer a Sony sa vyjadrit odmietli. http://notebooky.idnes.cz/koupil-notebo ... yrobci_jza
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Ja novy ntb mam, ale nekdo si mysli, ze ntb bez Windows je spousta na vyber. Neni. Jsou jen ty nejlevnejsi kusy.
A vyrobci se taky tvari, ze neni problem koupit jakykoliv notebook bez Windows.
A vyrobci se taky tvari, ze neni problem koupit jakykoliv notebook bez Windows.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
jako problem to vidim paradoxne v tech pripadech, kdy nekdo ma koupenu krabicovou neoem verzi a skutecne plati neustale za licence na windows znovu a znovu. ono neni zadny tajemstvi ze Visty se tam cpou proto, aby to nekdo vubec kupoval. v souvislosti s neustalym rustem prodeje notebooku to dava dost dobry smysl.
ono totiz kdyby se notebooky daly bezne sehnat bez OS tak to najednou zacne kupovat spousta lidi a ne ze tam zacne cpat linux. zacne tam cpat presne ty zmineny piratsky windows + bude pouzivat legalni krabicovky ( kterych je ale podle me minimum )
ono totiz kdyby se notebooky daly bezne sehnat bez OS tak to najednou zacne kupovat spousta lidi a ne ze tam zacne cpat linux. zacne tam cpat presne ty zmineny piratsky windows + bude pouzivat legalni krabicovky ( kterych je ale podle me minimum )
Naposledy upravil(a) kyo dne 14 srp 2008 14:42, celkem upraveno 1 x.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
-
- občas něco napíše
Zpět na „Jaký vybrat notebook“