Kvalitní NTB 15-21k CZK na grafiku, tvorbu hudby a do školy

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
socol
občas něco napíše

Příspěvekod socol » 15 pro 2008 17:11

hadrapz:
Mám verzi NA746ES (Intel Pentium Dual-Core T3400 s frekvencí 2,16 GHz) ale upřímě nevím co bych na tom měl poznat...? jako rozdíl mezi jednojádrem a dvoujádrem???
Domů jsem si teď koupil router MSI RG60SE ( http://www.alza.cz/msi-rg60se-wifi-router-d75920.htm ) no a zatím spokojenost signál po celém rodinném domě bez problému...
HP Compaq 6830s - Win 7 ruleeezzz

ZaM
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ZaM » 15 pro 2008 17:53

2 mivlak:

Věřím, nicméně i na 19" monitoru mám rozlišení 1280x1024 a z více než metru nepřečtu ani prd. Chtěl bych se vidět u takového WSXGA+ :) S brýlemi, lupou a tři centimetry od displaye :lol:

Kolikrát jsi využil NBD záruku a jak dlouho ten NTB máš?:) Naštěstí doma ještě jeden PC mám, takže kdyby se se pokazil během zkouškového, nějaký "záchranný polštář" by byl. Nepočítám, že ho budu tahat pořád, proto jsem psal v úvodu "1x týdně přenášen" což bude pravda i když budou třeba prázdniny :) Osobně bych si NTB kvůli záruky nekoupil :) Dell i Lenovo jsou jistě špičkové značky, ale kdybych měl srovnat výbavu a poměr/cena výkon s HP, vyjde mi "levněji" HP s kvalitou pro mě dostačující. Víš jak to je, hledám slušný stroj za dobrý peníz, zároveň šetřím na kytaru (celková výbava cca 70 tisíc) a tak se musím trochu otáčet. Co vlastně říkáš na Sony Vajíčko?

mivlak
guru

Příspěvekod mivlak » 15 pro 2008 18:19

Vaio je v poho, s pár kouskama jsem si hrál a jsou v poho, když jsem kupoval, tak jsem taky uvažoval o něm, ale nakonec se uvolnilo ještě několik tisíc více, tak jsem si mohl dovolit něco lepšího...

WSXGA+ má o něco menší písmenka než klasická 19", musíš to prostě vidět ať víš jestli to dáš nebo ne... však od notebooku se ani nedá sedět blíž než na metr, nebo máš snad tak dlouhé ruce? :-D

mám ho už skoro 10 měsíců (čekal jsem asi 3 týdny než mi ho vyrobí)... NBD jsem ještě nevyužil, ale baterku už mám novou, se mi zachtělo po nové, tak jsem tam zavolal a druhý den jsem ji měl...
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

hadrapz
občas něco napíše

Příspěvekod hadrapz » 15 pro 2008 19:44

Socol:
Dík,myslel jsem jestli má někdo zkušenosti s tím že by byl Dual core horší než Core2duo.Dual core je prý jeho ořezaná verze,jenže nevím v čem :lol:

socol
občas něco napíše

Příspěvekod socol » 16 pro 2008 16:54

ježda tak to vubec nevím :D spíš jsem zrovna procesoru při výběru notebooku nevěnoval takovou pozornost, protože mi bylo řečeno že jsou už tak vyrovnané a liší se jen v detailech které běžný uživatel běžným užíváním ani nepozná... ale jestli to tu někdo napíše budu rád za rozum navíc :D
HP Compaq 6830s - Win 7 ruleeezzz

hadrapz
občas něco napíše

Příspěvekod hadrapz » 30 pro 2008 00:36

Prosímtě,a repráčky si musíš zapojovat zepředu?Dík

Peddi
občas něco napíše

Dual Core vs Core 2 Duo

Příspěvekod Peddi » 07 led 2009 18:02

hadrapz:
Zkušenosti sice nemám, ale je to přesně jak si říkal, což taky vyplývá z názvu - Dual Core je trochu "slabší" než Core 2 Duo, takže se dá říct, že je to ořezaná verze Core 2 Duo. Jinak myslím že, Dual Core byl dříve vynalezen, takže je i výrobou starší.
Normální uživatel opravdu nemá šanci poznat rozdíl jak psal socol - kámoš to srovnával a říkal, že nikde nic nepoznal, ale i tak je prostě Core 2 Duo lepší.

Peddi
občas něco napíše

vzdálenost od NB

Příspěvekod Peddi » 07 led 2009 18:09

Ikdyž to tak na první pohled nevypadá, mnoha z nás (lidí) si dokupuje externí klávesnice s dlouhým kabelem nebo bezdrátové, stejně jako myš a mnoho z nich pak sedí od notebooku i 3 metry a víc (nechápu, že je to baví), ale pokud není alespoň 17-i palcový display, tak to podle mě nemá cenu.
Lze použít i dokovací stanice, ale podle mě čím vyšší vzdálenost tím hůře, pokud někdo není nalepený tak 5-10 cm na obrazovce. :wink:

Zpět na „Jaký vybrat notebook“