Alternativa k HP PAVILION dv7-3050ec aneb Vyplatí se i7?
Alternativa k HP PAVILION dv7-3050ec aneb Vyplatí se i7?
Prosím o radu či pomoc. Plánuju nákup NTB, na kterém primárně poběží Adobe CS4 (InDesign, Photoshop, Distiller, Flash), občas nějaký střih videa, občas nějaká hra. Většinu času bude napojen na ext. monitor a na nabíječce, takže jeho výdrž nehraje roli. Nemusí být rovněž systém, ten už mám.
NTB by měl mít:
nejméně 17" LED LCD
7200 RPM disk
4-8 GB paměti
plnou klávesnici
Moje tipy:
ACER Aspire 8735G-664G50MN
HP ProBook 4710s
a horký kandidát
HP PAVILION dv7-3050ec
Nenašel jsem shop, kde by bylo možné poptat parametry, vysvětlit budoucí použití a očekávat erudovanou radu a vstřícnost. Cenový strop je někde kolem oněch 25 K bez DPH.
Díky moc za jakoukoliv pomoc
//EDIT by swarm: odkaz na obchod odstraněn
NTB by měl mít:
nejméně 17" LED LCD
7200 RPM disk
4-8 GB paměti
plnou klávesnici
Moje tipy:
ACER Aspire 8735G-664G50MN
HP ProBook 4710s
a horký kandidát
HP PAVILION dv7-3050ec
Nenašel jsem shop, kde by bylo možné poptat parametry, vysvětlit budoucí použití a očekávat erudovanou radu a vstřícnost. Cenový strop je někde kolem oněch 25 K bez DPH.
Díky moc za jakoukoliv pomoc
Ahoj, z toho co pises jak budes notebook vyuzivat ti muzu rict jen jedno. ANO ANO ANO ANO ber 720QM a nepremyslej nad jinym CPU. Jen nevim zda do 25K bez DPH neco najdes. Tento CPU s HT je pro multitasking a tyhle multithreaded programy jako delany. Vyuzijes ho vic jak hraci......
http://www.elektroraj.cz/detail.asp?flo ... t&id=99080
to HP se dela v 15 a 17 palcich. Cena je v eshopech cca 29K s DPH takze to je tvoje jedina volba, snad i dobra.
Pockej si na to HP a ber GL
PS: Ted vidim ze tady nejaci chytraci hlasuji pro jeste ne, lepsi CPU na trhu nebudou, arrandale nema pro nej zadny prinos a prave pro takove vyuziti jako planujes ty je tento CPU dokonaly. Je to vysoce taktovany single core 2.8, dobre taktovany dual core 2.4, a navic na plne vyuziti vykonny quad core. Frekvence neni srovnatelna s frekvenci C2D/Q ale na je na stejne frekvenci vykonove lepsi. Navic umi diky HT zpracovat az 8 vlaken dohromady, takze na jakou lepsi volbu bys chtel cekat? Nic lepsiho na trhu Intel nevyda a AMD na mobilni platforme XXXXXXX.
http://www.elektroraj.cz/detail.asp?flo ... t&id=99080
to HP se dela v 15 a 17 palcich. Cena je v eshopech cca 29K s DPH takze to je tvoje jedina volba, snad i dobra.
Pockej si na to HP a ber GL
PS: Ted vidim ze tady nejaci chytraci hlasuji pro jeste ne, lepsi CPU na trhu nebudou, arrandale nema pro nej zadny prinos a prave pro takove vyuziti jako planujes ty je tento CPU dokonaly. Je to vysoce taktovany single core 2.8, dobre taktovany dual core 2.4, a navic na plne vyuziti vykonny quad core. Frekvence neni srovnatelna s frekvenci C2D/Q ale na je na stejne frekvenci vykonove lepsi. Navic umi diky HT zpracovat az 8 vlaken dohromady, takze na jakou lepsi volbu bys chtel cekat? Nic lepsiho na trhu Intel nevyda a AMD na mobilni platforme XXXXXXX.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070
Díky za radu
Čím dýl to rešeršuju, tím spíš se kloním k té i7. Trošku mě štvou ty W7, bez kterých to prý nejde, a které mám. Jen nevím, jak výkonná bude ta grafika, říkal jsem si, že bych si ještě před starými koleny mohl naposledy zapařit, ačkoliv - na tom to nestojí BTW: Když jsem si prohlédl specifikaci tvého Panthera, zabylo mi lehce mdlo - gratul!
Core i7 splnuje vsechny tve pozadavky. Nevim jaky jiny CPU bys mohl chtit, vem to HP a uvidis ze budes s praci CPU spokojeny Co se toho OS tyče, v tom si nejsem jistej, ale jiste si to lze lehce vygooglovat. Panther neni pro kazdeho, tohle sem ale nebudem tahat
najdi si recenzi toho HP modelu a kdyz bude kladna, vem ho. Najdes pod xxxxx review. Mej se a pak se ozvi jak ti notebook slouzi
najdi si recenzi toho HP modelu a kdyz bude kladna, vem ho. Najdes pod xxxxx review. Mej se a pak se ozvi jak ti notebook slouzi
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070
Re: Díky za radu
Neboj.GT 230tka utáhne nové hry na medium rozlišení.(v rozlišení 1280x800).Kurzewski píše:Čím dýl to rešeršuju, tím spíš se kloním k té i7. Trošku mě štvou ty W7, bez kterých to prý nejde, a které mám. Jen nevím, jak výkonná bude ta grafika, říkal jsem si, že bych si ještě před starými koleny mohl naposledy zapařit, ačkoliv - na tom to nestojí BTW: Když jsem si prohlédl specifikaci tvého Panthera, zabylo mi lehce mdlo - gratul!
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Bral bych i 18,4" kdyby v té konfiguraci byl. To přenášení bude jen občasné, pokud nebude zbytí. Na patnáctce noviny neudělám, teda udělám, ale je to na infarkt.
Co se týče malého obecného povědomí o tomhle typu, zaznamenávám signálys, že zhruba v polovině by měli pustit do světa své i7 i další. Takový malý předvánoční notebook boom, předpokládám...
Co se týče malého obecného povědomí o tomhle typu, zaznamenávám signálys, že zhruba v polovině by měli pustit do světa své i7 i další. Takový malý předvánoční notebook boom, předpokládám...
Bangla píše: najdi si recenzi toho HP modelu a kdyz bude kladna, vem ho. Najdes pod xxxxx review. Mej se a pak se ozvi jak ti notebook slouzi
Na netu prozatím není jediná recenze toho typu HP. Všichni větši distributoři je už mají naskladněné, nejlevněji je v Mironet. Taky by mně zajímalo, kdy a kdo bude chtít vytvořit alternativu nebo nabídnout podobně výhodný DTR.
aaa
Hladam neaku renceniu alebo neake blisie info o tom booku...Lebo rozchadzaju sa informacie ... na ceskych strankach pisu ze wifi nema podporu 802.11/n ...(to n je dvolezite).Zatial co na slovenskych strankach vsade veselo vypisuju ze ma aj podporu n.Ani na stranke vyrobcu som nenasiel odpoved .. Dik za odpoved
Ahoj,
jsem jeden z těch, kdo uvažují nad nákupem tohoto mazlíka. V podstatě se výběrem z široké nabídky prokousávám už něco přes měsíc.
Postupně jsem vyřadil MSI Acer i Asus a momentálně se rozhoduji mezi hp dv7 3050 a nižší řadou - dvoujádrem 2220.
Oba jsem jsem skouknul i u kolegů v práci a jediné co bych snad HPčku vytkl je systém chlazení. Oba kolegové měli nelichotivé poznámky na téma přehřívání. Vzhledem k tomu že má nasávání (bohužel asi jako většina noťasů) zespodu, dost často se prý stává, že se při vyšším zatížení přehřeje a vypne. Obzvlášť, je-li položen na guči, nebo nedej bože peřině či polštáři. Funguje pak jako vysavač prachu - časem se zanese. Sledoval jsem i změnu otáček větráčku pokud je položen na stole a pokud ho trochu nadzvedneš. Pokud má víc místa, než mu dají nožičky noťasu, otáčky se sníží na příjemné ševelení, jakmile ho položíš, byť třeba na skleněnou desku, jdou nahoru. Jinak to je si jediná nevýhoda na kterou jsem přišel. Kluci to řeší dokoupením chladící podložky - další krám se kterým se tahat. Jinak provedení perfektní, design nádhernej, klávesnice i propad kláves asi nej na trhu - tedy pro mne. Jinak na výběr jsou dva druhy designu:
Imprint – Espresso, lesklý černý povrch s jemným kruhovým vzorem, nebo Moonlight - jemný vzor z hladkých šedých linek na bílém pozadí.
Osobně se mi líbí víc ten Moonlight...
K tomu přehřívání bych si dovolil ještě malou úvahu - spíš asi pro odborníky tady: Slyšel jsem názor (sám nedovedu posoudit pravdivost) že 4jádro provádí menší počet operací na jedno jádro = menší zatížení = menší zahřívání - snad by nemusely být takové problémy s teplotou. To samé ke grafárně... Ale říkám, nejsem odborník, takže to posuďte sami.
jsem jeden z těch, kdo uvažují nad nákupem tohoto mazlíka. V podstatě se výběrem z široké nabídky prokousávám už něco přes měsíc.
Postupně jsem vyřadil MSI Acer i Asus a momentálně se rozhoduji mezi hp dv7 3050 a nižší řadou - dvoujádrem 2220.
Oba jsem jsem skouknul i u kolegů v práci a jediné co bych snad HPčku vytkl je systém chlazení. Oba kolegové měli nelichotivé poznámky na téma přehřívání. Vzhledem k tomu že má nasávání (bohužel asi jako většina noťasů) zespodu, dost často se prý stává, že se při vyšším zatížení přehřeje a vypne. Obzvlášť, je-li položen na guči, nebo nedej bože peřině či polštáři. Funguje pak jako vysavač prachu - časem se zanese. Sledoval jsem i změnu otáček větráčku pokud je položen na stole a pokud ho trochu nadzvedneš. Pokud má víc místa, než mu dají nožičky noťasu, otáčky se sníží na příjemné ševelení, jakmile ho položíš, byť třeba na skleněnou desku, jdou nahoru. Jinak to je si jediná nevýhoda na kterou jsem přišel. Kluci to řeší dokoupením chladící podložky - další krám se kterým se tahat. Jinak provedení perfektní, design nádhernej, klávesnice i propad kláves asi nej na trhu - tedy pro mne. Jinak na výběr jsou dva druhy designu:
Imprint – Espresso, lesklý černý povrch s jemným kruhovým vzorem, nebo Moonlight - jemný vzor z hladkých šedých linek na bílém pozadí.
Osobně se mi líbí víc ten Moonlight...
K tomu přehřívání bych si dovolil ještě malou úvahu - spíš asi pro odborníky tady: Slyšel jsem názor (sám nedovedu posoudit pravdivost) že 4jádro provádí menší počet operací na jedno jádro = menší zatížení = menší zahřívání - snad by nemusely být takové problémy s teplotou. To samé ke grafárně... Ale říkám, nejsem odborník, takže to posuďte sami.
Tak vám nevím...
Já už jsem nákup DV7 dnes už téměř odpískal, a to ve chvíli, kdy jsem ho objednával. Upgrade win7 home (bez kterých to prostě nejde koupit) na win7 premium, kde běží virtualizace XP, by mě přišel na peníze, které stojí win7 premium. Upgrade paměti ze 4 na 8 GB - tak to byla docela pecka! 15 litrů... Tak mě ta korporátní prodejní politika vytočila, že jsem si říkal, že koupím asus za čtrnáct a za ušetřené peníze udělám masivní upgrade a snad i pozlatím svůj pracovní desktop.
No fakt je, že ASUSE seženeš o bůra levněji a s Win7 professional
ASUS N61VN
Je to dilema... Tohohle asuse jsem měl v ruce, vypadá docela slušně, klávesnice příjemná, ale šasi a design bych řekl že na HP asi nemá...
Chci se zeptat, jak je možné, že navýšení RAM vyjde na takové nekřesťanské prachy... ?
ASUS N61VN
Je to dilema... Tohohle asuse jsem měl v ruce, vypadá docela slušně, klávesnice příjemná, ale šasi a design bych řekl že na HP asi nemá...
Chci se zeptat, jak je možné, že navýšení RAM vyjde na takové nekřesťanské prachy... ?
u Asusu bych se bál malýho rozlišení (768px výškově je dost nic moc)
Asi tak kdyby tento Pavilion s touto konfigurací byl k mání s o něco menším displayem (15.6" min.) a vyšším rozlišením (1920x1080) a do 30000, tak po něm as¨skočím ale ve vyšším rozlišení na únosné ploše se dělají jenom Vaja nebo Delly a ty zase v těchto rozměrech mají jenom klávesnici bez numpadu. U mě je ten pav asi nejblíž představám ale je to asi už moc velký a asi si zase nevyberu.
Asi tak kdyby tento Pavilion s touto konfigurací byl k mání s o něco menším displayem (15.6" min.) a vyšším rozlišením (1920x1080) a do 30000, tak po něm as¨skočím ale ve vyšším rozlišení na únosné ploše se dělají jenom Vaja nebo Delly a ty zase v těchto rozměrech mají jenom klávesnici bez numpadu. U mě je ten pav asi nejblíž představám ale je to asi už moc velký a asi si zase nevyberu.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“