notebook student +-13'' do 35 000 kč
orgasmic píše:Krome kvalitniho displaye a male vysky mi nikde neprisel Apple extra.
Navic, kdyz v dnesni dobe jsou alternativy za o dost nizsi ceny.
Display není až tak zázračný, to že je lesklý beru jako mínus.
Chápu, že jsi jeden z lidí, co se podívají do tabulky na velkost disku, GHz a RAM a toto jim stačí. Mimo pár Tčkových IBM, vyšších Dellů či Lifebooků od Fujitsu imho není porovnatelně zpracovaného notebooku. A pokud jej máš denně přenášet, tak je to vlasnost, kterou oceníš.
Prosím, buď té dobroty a napiš Josefovi alternativy k 13" Macu (mimo těch co jsem uvedl v mém předchozím postu), které jsou ve všech směrech opravdu porovnatelné.
(výhody "bezúdržbového" systému bez virů a s dokonalým zálohováním můžeme vynechat).
(iPhone je zmetek bez pořádného využití ? Uznávám, že pokud jsi doktor a chceš s ním provádět operace, tak ti bude k ničemu

Lenovo T430s | i5 2.6GHz | 8 GB RAM | 180 GB SSD
Tak uznejme si,že iPhone a iPad jsou spíše hračky...jak už jsem psal v sekci apple,dejte macbook otočnej dotyk. displej a vykašlu se na iPhone a iPad...opravdu v tom s orgasmicem souhlasím,tyhle věci nemají využití,kromě toho,že si tam nahraješ asphalt 5 a pustíš si tam film...ale macbooky to je úplně něco jinýho 

Co by musel iphone umět aby to nebyla hračka? Nebo opačně - jaký smartphone není tím pádem hračka? Možná je iphone nejhloupějším z chytrých, ale mně to prostě vyhovuje. Doby kdy jsem se chtěl pitvat v nastavení mobilu už jsou pryč. Chci ho používat, mít dostupné emaily, web, hudbu, VNC, navigaci... to vše iphone taky umí (a imho nejlépe). Ano, neumí plno věcí, ale ty naštěstí nepotřebuji (a třeba na multitasking si stejně nemůžu zvyknout
)

já sám iPhone mám, mac mi není uplně cizí, protože pár kamarádů macbook pro má a jsou spokojení. Jeden má vyšší konfiguraci, druhý tu menší, ten si ale stěžoval na pomalost. Je možné, že to něčím zasral, navíc se jedná o model s 2GB ram. Trochu se proto bojím toho nižšího modelu, ale dát 10 navíc kvůli par ghz se mi nechce. Nebo jsou jiné rozdíli kromě hdd a procesoru?
Lifebook se zdá také velmi dobrý podle recenze tady na stránkách.
A co například ThinkPad T410i? Je to sice 14,1", ale myslím že podobné jako mac? Prý i kvalita zpracování je dobrá u bývalého IBM?
Lifebook se zdá také velmi dobrý podle recenze tady na stránkách.
A co například ThinkPad T410i? Je to sice 14,1", ale myslím že podobné jako mac? Prý i kvalita zpracování je dobrá u bývalého IBM?
Dnesni 13" MBP ma minimalne 4GB RAM a myslim, ze je to dostatecna hodnota. Rozdil mezi vyssim modelem je opravdu jen v CPU/HDD.
Lifebook jsem nevlastnil, ale sem tam jsem si hral se starsim modelem a libil se mi (odolnost konstrukce neznam). Lenovo T410 je klasika se specifickym designem. Vybirat si dnes Win notebook, tak beru prave Lenovo T (par jsem jich kupoval a jsou to porad drzaky). I kdyz lidi tvrdi, ze uz to neni co to byvalo.
Lifebook jsem nevlastnil, ale sem tam jsem si hral se starsim modelem a libil se mi (odolnost konstrukce neznam). Lenovo T410 je klasika se specifickym designem. Vybirat si dnes Win notebook, tak beru prave Lenovo T (par jsem jich kupoval a jsou to porad drzaky). I kdyz lidi tvrdi, ze uz to neni co to byvalo.
orgasmic píše:Krome kvalitniho displaye a male vysky mi nikde neprisel Apple extra.
Navic, kdyz v dnesni dobe jsou alternativy za o dost nizsi ceny.
No Win alternativu k 13,3" Macbooku Pro by som bral docela rad. Vies nieco odporucit? Rovnako kvalitny displej, rovnako kvalitne sasi (magnezium, hlinik, kompozit) a slusna vydrz pri podobnom vykone za podobnu cenu. 13"-14" notebook s dobrym displejom je dost velky problem kupit ak nie je clovek ochotny dat 50tisic za Vaio Ztkovej rady. A s matnym displejom uz vobec

Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Dnes mě zaujala "akční" nabídka Alfy na Toshibu R700 (1.4kg, 13" matný, dokovací port, DVD mechanika, 8h výdrže na baterii, magneziové tělo). Cena cca 25k Kč. Po přidání paměti třeba taky kandidát
edit: to o tom zamrzávání jsem nevěděl.

edit: to o tom zamrzávání jsem nevěděl.
Naposledy upravil(a) 9z9 dne 11 zář 2010 20:30, celkem upraveno 1 x.
-
- píše často
-
- píše často
orgasmic píše:Tak Apple pro studenta? Max pro nejakeho styleistu nebo vizazistu
Co delas za skolu? Jestli budes pouzivat nejake CAD programy apod, tak urcite neber nejaky hloupy Apple.
Cad je ve na 90% škol Autocad a ten přichází na Mac nativně
MacBook Pro 13" - Core i5 2.9Ghz | 8GB Ram | Iris 550 | 256GB SSD | Benq BL3201pt
záleží jak a kde.
Já se během studií potkal ještě s Inventorem, Pro/ENGINEERem, Ansysem, MITCalcem na výpočty (běží v prostředí Excelu a potřebuje VBA), Mathcadem a Matlabem. Na jiných školách, katedrách, atd. se často používá i Solidworks, Rhino, či Catia. Něco určo na jiných OS pojede (linux určitě, mac snad taky), ale ne u všeho bych si byl jistý. Tedy pro strojaře bych doporučoval volit mac až na základě získání informací o používaném SW a kompatibilitě.
Acad je v dnešní době oprvadu jen na 2D výkresy.
Já se během studií potkal ještě s Inventorem, Pro/ENGINEERem, Ansysem, MITCalcem na výpočty (běží v prostředí Excelu a potřebuje VBA), Mathcadem a Matlabem. Na jiných školách, katedrách, atd. se často používá i Solidworks, Rhino, či Catia. Něco určo na jiných OS pojede (linux určitě, mac snad taky), ale ne u všeho bych si byl jistý. Tedy pro strojaře bych doporučoval volit mac až na základě získání informací o používaném SW a kompatibilitě.
Acad je v dnešní době oprvadu jen na 2D výkresy.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
-
- píše často
Zpět na „Jaký vybrat notebook“