Cyberbook.eu ? O 50% levnější ceny nebo podvod?
Jestli máš dojem, že podmínky objednání, co tam jsou, jsou nějaké obchodní podmínky, tak jsi na hlubokém omylu. Obchodní podmínky by měly obsahovat veškěrá zákonná ustanvení týkající se objednávky a uzavření kupní smlouvy, reklamace, odstoupení od smlouvy, práva a povinnosti prodávajícího i kupujícího, dodací podmínky atd.
Sehnat ty lidi bude asi docela problém, protože na ten obchod asi narazili někde na netu a sem na fórum spíš chodit nebudou.
Dopuručuju ti hned teď podat podnět na čoi přes jejich e-podatelnu, začne se to aspoň řešit hned v pondělí ráno, dále kontaktuj Sdružení obrany spotřebitelů, poradí ti a navíc je můžou kontaktovat další napálení lidé, můžeš to i medializovat- Černé ovce, Občanské judo...
Sehnat ty lidi bude asi docela problém, protože na ten obchod asi narazili někde na netu a sem na fórum spíš chodit nebudou.
Dopuručuju ti hned teď podat podnět na čoi přes jejich e-podatelnu, začne se to aspoň řešit hned v pondělí ráno, dále kontaktuj Sdružení obrany spotřebitelů, poradí ti a navíc je můžou kontaktovat další napálení lidé, můžeš to i medializovat- Černé ovce, Občanské judo...
Lenovo ThinkPad SL500, C2D P7370, 4GB, nVidia GeForce 9300M, 15,4'' WSXGA+, W7
-
- občas něco napíše
Vše co píšeš mám v plánu na Po - trestní oznámení na policii, FU, ČOI, Černé ovce, Občanské judo. Čteš mi myšlenky. Mám pokupě: screen stránek s informacemi o firmě včetně čísla účtu, screen výpisu z mého účtu, jeho "fakturu", výpis z obchodního rejstříku. V Po vše rozešlu:). Upřímně - ozval se mi jen na základě mého výhrůžného e-mailu a pokud je to ostatním jedno -mě ne. Ale vzhledem k tomu, že tady nikdo neskuhrá, jsou nostatní buď blbí (sorry) nebo extrémně důvěřiví.
-
- občas něco napíše
Tak třeba trestní oznámení můžeš podat okamžitě na kterékoli služebně policie, udělej to hned, v pondělí už může být pozdě.
Pokud by ses chtěla soudit o ty peníze, tak je tam možnost podat něco jako návrh na vydání platebního rozkazu (nebo tak nějak se to jmenuje-pohledej po netu), probíhá to ve zkráceném řízení a pokud dodáš všechny podklady, že ti ten člověk dluží peníze, může soud hned rohodnout i bez přítomnosti žalované strany (i když naše soudy jsou teda dost pomalé) a ihned může taky vydat rozhodnutí o obstavení účtů a exekučním řízení.
edit: tady máš nějaké info http://www.dtest.cz/navrh-na-vydani-platebniho-rozkazu
Pokud by ses chtěla soudit o ty peníze, tak je tam možnost podat něco jako návrh na vydání platebního rozkazu (nebo tak nějak se to jmenuje-pohledej po netu), probíhá to ve zkráceném řízení a pokud dodáš všechny podklady, že ti ten člověk dluží peníze, může soud hned rohodnout i bez přítomnosti žalované strany (i když naše soudy jsou teda dost pomalé) a ihned může taky vydat rozhodnutí o obstavení účtů a exekučním řízení.
edit: tady máš nějaké info http://www.dtest.cz/navrh-na-vydani-platebniho-rozkazu
Lenovo ThinkPad SL500, C2D P7370, 4GB, nVidia GeForce 9300M, 15,4'' WSXGA+, W7
-
- občas něco napíše
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
petraslavek píše:Koliks toho nakoupil?
Mě je to vcelku fuk - vše mám připraveno na to trestní oznámení atd atd.
Nepíšeš, jaké protiakce podnikáš, pokud jsi také "nakupoval". Pokud jen nadáváš a házíš vulgárními výrazy po fórech, pak je tvůj příspěvek o ničem.
Nevim, co tu na mě jako zkoušíš za blbosti. Jaký "jen nadáváš"? Si to tu pořádně přečti. Na začátku tématu jsem posbíral dost informací pro ostatní, abych mohl varovat všechny lidi, kteří ještě třeba nic nekoupili.
Poslední příspěvek poukazoval jen na to, že ten člověk, který ti odpovídal (příště označ citací), jednoduše lže. Kdyby mu teda dodavatelé nic neposílali a on věděl, že tu je problém, pravděpodobně by zavřel eshop, aby si tam lidi nemohli vesele objednávat dál. Opět je to informace pro ostatní, aby věděli, že na to nemají naletět.
Pokud jde o to, co jsem si tam nakoupil - nic jsem si tam nenakoupil. Řešil jsem to kdysi s bratrem, který si tam chtěl něco koupit a podle mě i koupil (ikdyž pak už mi zapíral). Varoval jsem ho, že je to jasný podvod, protože to bylo zjevné už od začátku i z důvodů, které jsem tu již dříve popsal. Jestli se bratr bude nějak angažovat, to netuším - maximálně asi podá trestní oznámení, jestli fakt zaplatil. To je tak asi všechno, co s tím může udělat. Já dělat nic nebudu, protože aktuálně žiju v belgii a letos se už asi do ČR nevrátím.
Takže ještě jednou a zjednodušeně - z poškozených už imho peníze nikdo zpět nedostane (soudě podle podobných podvodů v minulosti), ale moje snaha se týká varování těch, kteří by ještě mohli naletět. Na světě je hromada naivních lidí, kteří si myslí, že něco někde dostanou "zadarmo", a těm se snažím pomoct.
Jestli ti to vadí a máš s tím problém, tak... máš smůlu.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Laskavě se uklidni. Dík. Odpovídal jsem pouze stejně útočnou formou, jakou byl psán příspěvek, na který jsem reagoval. Toť vše.
Jak jsem bratrovi pomohl? Tím, že jsem mu vysvětlil, že je to zjevný podvod, ještě než do toho dal peníze. Jestli je tam následně dal, to už je pak čistě jeho problém. Na velmi vysoké riziko byl upozorněn. To samé se snažím dělat i zde. Vlastně mi nejde o ty, kteří již jsou postiženi. Reaguju pouze tak, aby se už počty poškozených nerozrůstaly. Nemělo by to být zas tak těžké pochopit.
Když jsem to dřív řešil s bratrem, nikde nebylo k přečtení vůbec nic o tomto "obchodu". Nyní si každý trochu chytřejší rychle zagooglí a přečte si toto téma, čímž hned zjistí, že tam radši nenakupovat. V tom je asi největší síla tohoto tématu.
---
Btw na rozdíl od tebe, já na tebe neútočím. Poučovat mě o slušnosti a pak mi psát, že píšu "plky plky", používat vykřičníky (které v psaném projevu znamenají křik, jen tak mimochodem) a několik otazníků za sebou... mno, škoda mluvit (to je pak k zamyšlení, čí příspěvky vypadaj jak z fóra pro puberťáky).
Jak jsem bratrovi pomohl? Tím, že jsem mu vysvětlil, že je to zjevný podvod, ještě než do toho dal peníze. Jestli je tam následně dal, to už je pak čistě jeho problém. Na velmi vysoké riziko byl upozorněn. To samé se snažím dělat i zde. Vlastně mi nejde o ty, kteří již jsou postiženi. Reaguju pouze tak, aby se už počty poškozených nerozrůstaly. Nemělo by to být zas tak těžké pochopit.
Když jsem to dřív řešil s bratrem, nikde nebylo k přečtení vůbec nic o tomto "obchodu". Nyní si každý trochu chytřejší rychle zagooglí a přečte si toto téma, čímž hned zjistí, že tam radši nenakupovat. V tom je asi největší síla tohoto tématu.
---
Btw na rozdíl od tebe, já na tebe neútočím. Poučovat mě o slušnosti a pak mi psát, že píšu "plky plky", používat vykřičníky (které v psaném projevu znamenají křik, jen tak mimochodem) a několik otazníků za sebou... mno, škoda mluvit (to je pak k zamyšlení, čí příspěvky vypadaj jak z fóra pro puberťáky).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
-
- občas něco napíše
já jsem rád že vůbec někdo tohle to řeší sice patřím mezi ty co přišli o finance no zboží jsem objednal 18.09.2010 tedy dříve než se tady o tom začalo psát až po týdnu jsem dostal potvrzení o zaplacení z odpovědí že nastali problémy ohledně dodavatele a že to jel řešit osobně do zahraničí pokuď ví že má problémy s dodavatelem nechápu proč nezastavil stránky ohledně dalšího prodávaní nenapsal tam prohlášení že se naskytli problémy nedostal jsem ohledně toho jako zákazník žádné informace určitě tam kde je je internet takže komunikovat třeba přes skype by nebyl problém no uvidíme jak toto dopadne
ach ty ceny a reci
Vazeni k tomu co zde na webu napsal "jan" lze jedine zkonstatovat , ze se jedna skoro o preklad informaci jak se vyhnout podvodum na cinskem aukcnim portale alibaba.com. Je mnoho podvodnych cinskych prodejcu a podobne ceny naleznete i tam. Jen se me nechce verit, ze by nekdo takhle hloupe naletel, otevrel si eshop a cekal ze vse vyjde. Dokonce tam najdete i informaci ze pokoutny cinsky prodejce da k dispozici falesne nebo jine cislo zailky, ktera smeruje do stejne destinace k pocitu vyvolani duvery u objednavatele ci kupujiciho. Ty prachy jsou mrtvy s tim se smirte, teda pokud jan fiser to nezamazne ze sveho o cemz se da polemizovat, ale z ciny nikdo nic neposle a nevrati. Tak asi tak......
-
- občas něco napíše
nakonec
Jestli to někoho ještě zajímá, tak trestní oznámení pro podvod je podáno. Firma opravdu existuje a Jan Fišer je skutečná osoba (neočekávané). Od roku 2003 na něj bylo podáno 11 trestních oznámení (nepůjčili mi to sakra do ruky ) Zvláštní je, že po těch 11ti trestních oznámeních zjevně neseděl - jak ten to dělá? Ve St budu vědět, kolik trestních oznámení ohledně cyberbooku bylo zatím podáno. Doufám, že nebudu jediná. Beru to tak, že jsem si koupila cennou zkušenost.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“