Notebook pro studenta.

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Venca96
občas něco napíše

Notebook pro studenta.

Příspěvekod Venca96 » 28 zář 2015 16:26

Zdravím, zakládal jsem už jedno vlákno, takže se nebudu rozepisovat, ale jelikož mi nebylo odpovězeno, vytvořil jsem si užší výběr ntb, které připadají v úvahu, ale nedokážu se mezi nimi rozhodnout.
Takže vás žádám o radu který koupit.
Potřebuji ho do školy (medicína, tudíž nepotřebuji extra výkon, bohatě mi stačí aby utáhl Spotify a Chrome, FullHD videa.) Důležitá bude také výdrž.
Můj výběr
Předem díky.

kubino
guru

Příspěvekod kubino » 28 zář 2015 23:23

Spíš než konkrétní model se tě pokusím nasměrovat, podle čeho vybírat.

1 - velikost
máš tam 14" i 17,3" modely. Jestli budeš notebook přenášet, tak je menší úhlopříčka mnohem skladnější (plus bude i lepší výdrž na baterii). 15,6" je nejrozšířenější kompromis, dá se na tom slušně pracovat, hlavně pokud potřebuješ i numerický blok kláves.

2 - displej
ber jenom fullHD (1920*1080). Nevím jestli některý z modelů nenabízí IPS, což by bylo velké plus a šel bych do něj.

3 - grafická karta
pokud plánuješ hrát hry, ber model s grafikou Nvidia (840m/940m). Pokud hrát hry nebudeš stačí ti grafika Intel (amd neber).

4 - zajímá tě výdrž na baterii? Podle mojí zkušenosti, ji mají např Acery lepší než Asusy (nemusí platit u těchto modelů) - prober recenze

Jestli jsi z Prahy, zajdi si do Alzy/czc/... prohlédnout vybrané modely naživo. Koukej se jak bytelně působí šasi (plast/kov, tloušťka,...), rozmístění portů, kvalita lcd.
Jestli nejsi z Prahy tak si vybrané modely aspoň vyhledej na youtube (video recenze/rozbalování...)
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

Zpět na „Jaký vybrat notebook“