Aniž bych se tě chtěl jakkoliv dotknout - vybírej opravdu podle toho, který se ti líbí. Všechny mají stejné vnitřnosti. Žáden v ničem nevyniká. Pro tvé účely vyhoví všechny.
Jen pár tipů :
- Vybírej netbook , který má klasický pevný disk. Acer One se prodává s tzv SSD disky, které jsou sice velmi rychlé, ale také mají malou kapacitu. Pokud si tam chceš nahrát nějaké multimedia, nebylo by brzo místo.
- Vyzkoušej si klávesnici. Na desetipalci je klávesnice po trošče zvyku použitelná, 8.9 jsem nezkoušel, ale klávesnice je ještě o stupínek menší a mohl by to být problém i pro menší ruce. Rozdíl ve velikosti a hmotnosti je minimální.
- Některé netbooky nemají Bluetooth. Pokud jej chceš využívat ve spojení s mobilem, je dobré se kouknout. (Obrázky, internet, odesílané SMS, záloha adresáře...)
- Výdrž - určitě se najdou některé stroje v internetových obchodech za super cenu, nicméně koukej na baterku. Třeba u zmiňovaného MSI Windu je rozdíl mezi 3čl. a 6čl. baterií minimální (rozměr, hmotnost), nicméně ve výdrži je to 2x tolik. A je fajn třeba do školy netahat nabíječku
Víc mě nenapadá
Btw : Nesnažím se být "moc chytrý", ale trochu podobné dilema teď řeším i já, tak tuto problematiku sleduji se zájmem
Jirka