můj starý notebook po 3,5 letech dosluhuje a já prakticky po celou tuto dobu sledoval vývoj jen minimálně. Rád bych vás proto požádal o radu s výběrem.
Notebook bude sloužit na:
- hlavně tvorba grafických šablon pro weby ve Photoshopu: rád bych tedy hlavně co nejlepší displej - ačkoli nepotřebuji žádný etalon všech notebooků, výsledek mé práce si uživatel většinou zobrazuje skrze běžný monitor a DTP prací udělám jen pár do roka.
- práci s externím monitorem: hlavně na něj odkládám paletky a nástroje programů aj. takže žádné grafické práce. Ale kdybych chtěl časem nějaký kvalitnější, je dobré připojit jej přes HDMI?
- práci s hudbou: notebook mám připojený na gramofony a používám ho jako DJ v klubech. Audio program není přehnaně náročný, ale trochu mu vadí pomalejší HDD a nedostatek ram (méně než 2GB).
- práce s mnoha aplikacemi najednou: občas je toho opravdu fakt moc photoshop + nástroj na psaní html + excel + firefox + dvě verze exploreru + opera + audio přehrávač + ...
Velikost displeje asi 15,4". Převážím ho skoro denně, ale autem. Takže mi to vzhledem k mé práci připadá jako rozumný kompromis.
Nepotřebuji herní výkon. Raději ať je hezky tichý a moc netopí. Stačí mi i malý pevný disk. Nepotřebuji být dlouho na baterce.
Designově se mi líbí Sony. Předpokládám, že by mohli mít i výborné displeje. Naopak se mi nelíbí Acer, Asus a Fujitsu-Siemens, ale pokud by byl ideální kandidát mezi nimi, tak proč ne.
Díky