zdravim, uvazuji o koupi noveho nb a rad bych zjistil, nejake zkusenosti, predem nez do neceho skocim (minuly nb Acer 6935G vykon supr, ale casem jen v mrazaku).
Moji kandidati jsou:
Sony Vaio F12M1E
http://www.mironet.cz/sony-vaio-f12m1eh ... +dp110082/
Asus G51JX
http://www.mironet.cz/asus-g51jx--i5520 ... +dp109142/
Asus N61JQ
http://www.mironet.cz/asus-n61jq--720qm ... rnejsi-hra
Poradil by mi nekdo co se tyce do zpracovani, spolehlivosti, skutecneho vykonu, prehrivani/chlazeni, hluk (Vaia maj piskat vice nez ostatni), vydrz baterie, zkusenosti se servisem (s servisem Acer jsem se malem soudil o baterii). V par prodejnach jsem si prohlizel Vaio a vypadalo velice dobre. Asusy jsem jeste nepotkal. Prohlizel jsem nake informace na notebookcheck.net a Asusy mne zaujali, jen nevim jak je na tom Asus se spolehlivosti, nechci zadnou extremni sypacku, nejake nedokonalosti veci preziju. Skoda ze Sony ma jen 330M, ale tak ve vysledku by mne zajimalo az jak velkej rozdil to oproti Asusum je a jestli to stoji za ty penize.
Pokud by jste mel nekdo jine navrhy, velice rad si je prectu, jen prosim Acer, Msi uz ne:-), a musi to byt v nabidce Mironetu. Vynechte prosim veci typu kup si dell, kup si lenovo, kup si ibm atd. jedna se mi o nb v cene 25-30k s +- vykonem, ktery maji tyto nb, XPS je urcite jina liga ale i cenove:-) dekuji za kazdou radu:-)
Sony F / Asus G, N
Hm...notebooků v roce mám desítky v rukou.Jinak ten Nkovej co mám ted v podpisu,tak je mini notebook a zpracování je úplně jiné než klasická řada N v 1517) palcích.Ten model co jsi vybral,tak má šasi daleko horší než ta N10tka ze které teď píšu.(ale to byl TOP model v netboocích)Prostě dost měkké plasty oproti Vaiu.Sony je podstatně lépe vyztuženo,ale taky si za to nechá zaplatit.Jinak za posledních 20 let je u mě značka Asus na posledním místě.Všechny modely od této značky bohužel poznali po čase servis.Ale neber to tak vážně- jen jsem dost zaujatý vůči této značce.Tak jako tak koupil bych radši Vaio.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
roman2277: Takže Asus je podle tebe horší než Acer, MSI, Gigabyte, UMAX, a kdovíco? Brát to takhle, tak člověk fakt nemůže sehnat vyhovující notebook. Čekám na Asus N53 s nadějí, že nebude pískat (timelinex), mít problémy s displayem (y560), nebude mít výdrž 2 hodiny (toshiba l650), nebude mít příšernej servis (pavilion 3040ec), a obecně špatnou pověst (MSI FX600). Tak doufam, že to není s asusama tak horký.
V segmentu vyloženě notebooků na domácí použití je Asus velmi špatný svou kvalitou.(do určité ceny).Více než ostatní výrobci má některé modely špatně navržené už od stolu vývojových inženýrů.Nechápu že tam pracují takoví diletanti.(modely A6,A7,F5 a další)Přitom podle NPD v anketě spolehlivosti tento výrobce zvítězil před Toshibou.Ovšem to není směrodatné.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
Tak horké to samozřejmě není.Jen se Asusu pár modelů vůbec nepovedlo.(více než ostatním výrobcům).A jinak :dokonalý notebook nikdy nebude.To ani není možné.Vše je to kompromis.Baz píše:roman2277: Takže Asus je podle tebe horší než Acer, MSI, Gigabyte, UMAX, a kdovíco? Brát to takhle, tak člověk fakt nemůže sehnat vyhovující notebook. Čekám na Asus N53 s nadějí, že nebude pískat (timelinex), mít problémy s displayem (y560), nebude mít výdrž 2 hodiny (toshiba l650), nebude mít příšernej servis (pavilion 3040ec), a obecně špatnou pověst (MSI FX600). Tak doufam, že to není s asusama tak horký.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“