sháním herní notebook, náhrada desktopu, orientační cena asi 30 000
Velikost displeje by měl mít 15'', procesor si za tu cenu představuju (optimálně 4 jádro) intel i7, grafiku jednu z kvalitnějších ati, třeba HD5800,
ram 6-8, popřípadě 4 s volným slotem. To jsou moje hlavní požadavky. Radost by mi taky udělala kvalitní zvuková karta, tak trochu se zabývám editací hudby a děsí mě když zvukovka neutahuje přehrávání 5 jednoduchejch zvukovejch stop naráz. Design, výdrž baterky i hmotnost už mě tolik nezajímají - budu rád když seženu dobrou mašinu za tuhle cenu i kdyby měla mít design sebehorší a výdrž baterie půl hodiny.
Ale několika věcma si nejsem jistý:
1) vyplatí se teď si kupovat notebook? abych nedopadl jako minule, když sem si koupil Core2Duo těsně než vyšli intelu první 4-jádra a ceny 2-jader spadly...
2) Hodně vážně uvažuju nad notebookem Alienware M15x. Za tu kvalitu bych snad i víc zainvestoval. Ale dá se v česku vůbec sehnat konfigurovatelnej Alienware? Česká stránka dell alienware vůbec nenabízí a v internetových obchodech je cena o 1/3 vyšší než na oficialních zahraničních prodejnách, pro konfigurovatelný stroje. Psal jsem na francouzskou i britskou podporu a do česka neexportujou.
Pokud máte tipy, rady, poznámky, prosim podělte se

EDIT:
@alfah4ns: S tim že to je problém uchladit počítám, zvukovku zase tak kvalitní nepotřebuju, externí je drahá a já nejsem žádnej profík

@Mazarini: Chci herní NOTEBOOK, protože docela dost cestuju, většinu víkendů strávim mimo barák a hlavně sem si zvykl na to že si s notebookem lehnu do postele, taky to je mnohem pohodlnější na ostatní multimédia než jenom hraní. Alienware je předraženej v česku, ale samo o sobě je cena docela přijatelná (podle mě!). A nevim co to dává za smysl kupovat si ho v Americe, když sousedi němčouři ho prodávaj za stejnou cenu jako v US a ušetří se veškerej bullshit jako komplikovaná doprava nebo celní poplatky.