Hledám ntb na VŠ, přičemž do školy budu dojíždět z domu převážně autobusem (cca hodina cesty).
POŽADAVKY:
Displej: 11,6"-14,1" ideálně matný
CPU a VGA: moc neřeším jelikož žádné na HW náročné činnosti se na ntb provozovat nebudou takže v podstatě cokoliv lepšího než Atom

výdrž na baterii: +4h na wifi s dostatečným jasem
Dále budu rád za kvalitní a tiché chlazení, trackpoint a dobrou klávesnici.
Původně jsem měl vybrané lenovo X220i bohužel jsem měl nečekané výdaje (klekl mi monitor u PC) a navíc mi 2 dny před nástupem klekla brigáda a jinou jsem už nesehnal tudíž jsem finančně velmi omezený na +-12000,-
Zvažuji tyto 2 možnosti:
1) Počkat až, nebo jestli vůbec, se k nám budou dovážet lenova E125/120 popř E320 nebo X121e
2) Mám možnost od známého odkoupit starší ThinkPad T61 (14,1") za cca 8000,- (ještě mi pevnou cenu neřekl) přičemž notebook je jako nový - původně si ho koupil jako náhradu T43 ale nakonec se po pár měsících vrátil k T43 a T61 si nechával jako záložní notebook. Na notebook je ještě záruka cca 8 měsíců (je kupovaný jako doprodejový model) ale i po skončení záruky se komponenty dají relativně dobře sehnat a navíc tento můj známý podniká v oblasti IT. U notebooku je pouze 4čl baterka takže počítám s dokoupením minimálně 6čl. (popř. pokud se časem najdou nějaké peníze navíc tak notebook doplním o SSD a 3čl. baterii do ultrabay) ale nevím jakou výdrž mám s 6čl. baterkou očekávat (9čl. mi příjde až moc mohutná). Ntebook je v konfiguraci s T7500 jen si teď nejsem jistý jestli má intel grafiku nebo NVS140.
Takže pokud si to shrnu:
varianta č.1 - počkat
+ 2 roky záruka + možnost rozšíření
+ předpokládám větší výdrž na baterii
+ menší rozměry a hmotnost
- celoplast
- bůhví kdy a jestli se k nám budou dovážet
varianta č.2 - T61
+ plnohodnotný ThinkPad se všemi vychytávkami (rollcage, ultrabay, dock, ThinkLight, atd...)
- záruka