před nedávnem jsem sem dával topic na pomoc s výběrem ntb jako náhradu za T500(momentálně mám půjčený nějaký acer a je to utrpení).
Moje první myšlenka bylo něco menšího na přenášení, ale nakonec jsem dospěl k závěru( kvůli negativním ohlasum na kvalitu displeje), že pro mě bude lepší kvalitnější displej/lepší grafika na úkor přenášení.
Jsem fotograf, T500 jsem měl postavený vždy vedle fotoaparátu abych viděl hned aktuální fotografii ve větším rozlišení - to jí nakonec bylo osudným, spadla tak blbě, byla shozena, na levou stranu a praskla základna + displej.
Nakonec jsem to vymyslel tak, že bych rád to měl propojený ze stolu( přes wlan modul) a měl to i jako hlavní PC v ateliéru.
Takže hlavní požadavky jsou:
- kvalitní displej, sice bude většinu času na externím monitoru, ale poměrně často fotím v exteriéru, takže kvalita displeje je důležitá ( T500 mi stačila docela dobře)
- výpočetní výkon grafiky( hlavně render složitějších panoramat/hdr fotografií atd - převody mezi formátami- prostě správa velkého objemu dat)
- možnost dokování
- Trackpoint! ( zkuste si tonálně upravovat fotky na touchpadu

- kvalitní zpracování... tolika peněz to stojí, tak ať to nemám na půl roku.
- reálná vydrž na baterce, to mi vadilo u T500 s tou 6ti článkovou baterkou. Reálných 5hod je minimum
Cenový limit pro mě není až tak důležitý, ze začátku jsem se snažil koukat abych nepřesáhl cenu T500( což bylo 42tis.), pokud to bude reálné budu rád.
Co takhle projíždím internet zaujali mě HP elitebooky - cena. Ale vůbec se v nich nevyznám (w, p) a hlavně jsem ho nikdy neměl - nevím co od něj čekat. Dříve se mi moc líbili Dell Precision, ale ty zas nejsou nikde vidět, kde bych si porovnal konfiguraci a cenu s konkurencí. A nakonec můj největší favorit Lenovo W520 - kde mě tedy zaráží cena, těch 60K je pro mě přeci jen mnoho. Proč/čím je Lenovo tak "lepší" vůči konkurenci?
Budu rád za každou radu/tip který mi dáte.