NB - studium + občas starší hry
NB - studium + občas starší hry
Ahoj, chtěla bych se zeptat za jakou nejnižší cenu by se dal pořídit nový notebook, který by vyhovoval následujícím požadavkům: (případně uvítám i tip na nějaký konkrétní model)
- primárně práce s Wordem, Excelem, Powerpointem apod. (což zvládnou všechny), občas Photoshop na úpravu fotek
- sledování filmů / poslouchání hudby (to předpokládám taky zvládne každej)
- potřebuji ho často přenášet do školy, takže ocením, když bude trochu odolnější (ale zase nikde s ním házet nehodlám )
- na váze nezáleží, displej 14"-15"
- baterka čím vydrží dýl, tím líp (ideálně tak 3hod)
- občas bych si zahrála i nějakou tu hru. Třeba AoE3, Dungeon Siege 2 (baví mě RPGčka, takže kdyby se rozjelo i nějaký novější jako třeba Silverfall bylo by to fajn, ale zas na tom netrvám...hry nehraju zas tak často, abych kvůli nim dávala třeba 8 tisíc navíc, to si je raději odpustím)
- pro případ, že by mi někdo chtěl doporučit nějaký konkrétní model: cenové maximum je 18000 s DPH (s OS, popř. bez OS a možnost bezproblémové instalace Linuxu), ale čím levnjší, tím lepší!!!
Díky za rady.
- primárně práce s Wordem, Excelem, Powerpointem apod. (což zvládnou všechny), občas Photoshop na úpravu fotek
- sledování filmů / poslouchání hudby (to předpokládám taky zvládne každej)
- potřebuji ho často přenášet do školy, takže ocením, když bude trochu odolnější (ale zase nikde s ním házet nehodlám )
- na váze nezáleží, displej 14"-15"
- baterka čím vydrží dýl, tím líp (ideálně tak 3hod)
- občas bych si zahrála i nějakou tu hru. Třeba AoE3, Dungeon Siege 2 (baví mě RPGčka, takže kdyby se rozjelo i nějaký novější jako třeba Silverfall bylo by to fajn, ale zas na tom netrvám...hry nehraju zas tak často, abych kvůli nim dávala třeba 8 tisíc navíc, to si je raději odpustím)
- pro případ, že by mi někdo chtěl doporučit nějaký konkrétní model: cenové maximum je 18000 s DPH (s OS, popř. bez OS a možnost bezproblémové instalace Linuxu), ale čím levnjší, tím lepší!!!
Díky za rady.
-
- Moderátor
předpokládám, že ten photoshop bude jen na amatérské úrovni...
na kvalitní zpracování musíš v této ceně zapomenout, takže se k tomu musíš chovat hoooodně opatrně. chceš-li výdrž na baterku, tak vem integrovanou grafiku, ale ta ti zase omezí ty hry a i tak je celkové řízení spotřeby a kapacita baterky u levných notebooků špatná, takže k těm 3 hodinám se dostaněš možná taktak...
na kvalitní zpracování musíš v této ceně zapomenout, takže se k tomu musíš chovat hoooodně opatrně. chceš-li výdrž na baterku, tak vem integrovanou grafiku, ale ta ti zase omezí ty hry a i tak je celkové řízení spotřeby a kapacita baterky u levných notebooků špatná, takže k těm 3 hodinám se dostaněš možná taktak...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
-
- Moderátor
když pominu ty hry, tak nejkvalitnější zpracování má tento TP, ale nevím, zda se ti bude jako holce líbit...
http://notebooky.alza.cz/notebook-ibm-lenovo-thinkpad-r61e-d88568.htm
http://notebooky.alza.cz/notebook-ibm-lenovo-thinkpad-r61e-d88568.htm
T420, X31
jojo, Photoshop jen na hodně amatérské úrovni (pro představu: doma to zvládám na Athlon XP 1800+,756MB RAM,Radeon 9600)
K té výdrží - 3hodiny jsou ideální stav. vím, že v mé cenové relaci toho asi nepůjde úplně snadno dosahnout. (ale bylo by to fajn,kdyby zvládl fungovat po dobu 3hodinové přednášky...i když v 90% bych měla mít možnost hodit ho do zásuvky)
K té výdrží - 3hodiny jsou ideální stav. vím, že v mé cenové relaci toho asi nepůjde úplně snadno dosahnout. (ale bylo by to fajn,kdyby zvládl fungovat po dobu 3hodinové přednášky...i když v 90% bych měla mít možnost hodit ho do zásuvky)
-
- Moderátor
LenkaH: mojí ženě se taky Lenovo nelíbí...
každopádně do 18tis. si nemůžeš moc vybírat... většího výdrže baterky dosáhneš tím, že tam bude integrovaná grafika...
každopádně do 18tis. si nemůžeš moc vybírat... většího výdrže baterky dosáhneš tím, že tam bude integrovaná grafika...
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
-
- Moderátor
-
- Moderátor
-
- Moderátor
Co třeba nějaký Lenovo těch novějších řad, třeba N200, V200? Designově jsou na tom lépe http://www.ddworld.cz/notebook/lenovo-3 ... roj-3.html , ale topinkovače neber
Zpět na „Jaký vybrat notebook“