Notebook bez CD-ROM - jr možný upgrade win?

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
hudra

Notebook bez CD-ROM - jr možný upgrade win?

Příspěvekod hudra » 26 bře 2010 16:44

Mám notebook Acer Aspire 3810T s OS win vista HP, nyní jsem obdržel upgrade na win7 HP na dvou CD. Problém ale je že notebook nemá CD-ROM. Existuje nějaká možnost jak to zrealizovat? Mě napadá pouze udělat z CD obrazy a ty pak otevřít přes např Alcohol, plánuju udělat pouze upgrade, ne čistou instalaci, nemáte s tím někdo nějakou zkušenost nebo radu jak to nejlépe udělat?

hudra

Příspěvekod hudra » 26 bře 2010 18:17

tak už jsem našel návod tady:
http://blogs.technet.com/technetczsk/ar ... -disk.aspx

ale mám ještě další problém, mám dvě cd, první "Acer Upgrade DVD", druhé "Windows 7 Upgrade Media". To druhé bych hodil na usb jako bootovací, ale nejsem si jistej jestli to bude fungovat bez toho prvního DVD. V návodě je, že prvně se má zavést Acer DVD, poté Win Media a pak zas Acer DVD....tak fakt nevím co s tím

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 27 bře 2010 06:40

diskpart - týmto príkazom spustíme textový interpreter na úpravu diskov, odielov atď
list disk - dáme si zobraziť prípojené disky a zapamätáme si, ktorý je náš usb kľúč
select disk 1 - za predpokladu, že nám predchádzajúci príkaz označil náš USB disk ako disk 1. V opačnom prípade doplníme čislo podľa výsledku predchádzajúceho kroku
clean - zruší všetko na disku, vrátané partícií (asi je jasné ako dôležitý je správny výber disku pri posledom kroku)
create partition primary - vytváranie partície disku
select partition 1
active
format fs=fat32 - použijeme súborový system FAT32
assign - pridelí disku písmeno prípadne bod pripojenia
exit - opustíme interpreter diskpart
A takto pripraveny kluč je pripraveny na boot, potom cez Comander trebarz Windows Norton Comander si tam nakopíruješ celu inštalačku z DVD a bude to fungovat tip top
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

kryspin.motyczka
píše často

Příspěvekod kryspin.motyczka » 28 bře 2010 03:09

hoši, nechcu vám do toho kecat, ale není jednodušší si sehnat externí mechaniku? :?
Apple Macbook Pro 13"

Linux is like Teepee - no Windows, no Gates - Apache inside

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 28 bře 2010 05:58

To je pravda že externa mechanika by bola lepšie, ved dneska kupiš od niekoho taku mechaniku max do 20€
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“