vista i xp
vito45: Tak ono je rozdil rypat a mlit blbosti kdyz tomu nerozumis Jinak dualboot dvou Windowsu mi taky nejde na rozum. Pokud vsechno funguje v jedne verzi, nevidim duvod mit druhou. Proto treba nevidim duvod mit vubec Vistu. Prijde mi to jako schyzofrenie... nejvtipnejsi je, ze Onne tak obhahuje Vistu a pritom sam pise, ze do XP bootuje, kdyz mu ve Viste jde neco spatne ci pomalu. To mi pak nejde na rozum, co je na ni tak uzasneho, kdyz clovek musi zabrat nekolik dalsich gigabajtu mista na disku starym systemem, aby ho pouzival spolecne s tim novym nehlede na to, ze musis mit zakoupeny oba systemy, abys to provozoval legalne
Provozovat Virtualbox na viste s 1 GB ram je trosku pomale.. nechce se mi kupovat dalsi pamet kvuli jednoho programu, tak si radeji udelam 10 GB partition s XP.. nebo kdyz chci hrat nejake hry, tak radeji zapnu xp.. pouzivam ho jen k tomuto.. jinak nevidim zadny duvod.. 1 GB na Vistu v pohodě na běžné serfování a officování stačí..
ThinkPad T420
-
- guru
tekže keď si to zhrnieme:
XP: hranie hier, virtualbox?, bežne surfovanie a officovanie
Vista: ???????????? /frajerina "mám vistu" je za nami, čo som mal nb s 1GB ram tak vista bola utrpenie a s virtualboxom to musí byť riadna divočina/
pričom u dualboot s linuxom vidím tieto dôvody:
-záložny OS
-kvôli sw/hw
-viacery uživatelia
-testovanie/učenie/skúšanie
XP: hranie hier, virtualbox?, bežne surfovanie a officovanie
Vista: ???????????? /frajerina "mám vistu" je za nami, čo som mal nb s 1GB ram tak vista bola utrpenie a s virtualboxom to musí byť riadna divočina/
pričom u dualboot s linuxom vidím tieto dôvody:
-záložny OS
-kvôli sw/hw
-viacery uživatelia
-testovanie/učenie/skúšanie
Tady bych se ale Visty zastal, není to jen na machrování, je to bezpečnější, ty vyskakovaný okna se hoděj, pokud ti samo něco začne běžet z netu, chce to povolení admina. Jinak to vnitřní vyhledávání používám dost často a kam se XP v tomhle na Vistu hrabe. Jasně, jsou to maličkosti, ale i ty usnadňujou práci. Člověk, který tak nepotřebuje nějaký program, který běží zatím jen pod XP, tak dle mého s Vistou chybu neudělá, pokud by ale potřeboval ten program, tak je pravda, že zas bych dal xp a na vistu se vysral...tohle taky nechápu...
ex: HP Compaq 6715s
now: DELL E6400
now: DELL E6400
Solitary: Na netování a officování stačí Win95...
Vista
+ vyhledávání
+ stabilita (za 4 měsíce co ji mám jsem nemusel ani jednou restartovat, nezasekla se mi, oproti xp kde jiz jsem mel 2 BSOD)
+ vzhled
+ podpora (lepší volba pro budoucnost)
- nároky na HW (min P DC nebo C2D, 1 GB Ram)
XP
+ nároky na HW
- nestabilita
- podpora
Osobně nevím, proč lidi jen tak přeinstalují Vistu historickým XP.. Jen protože mají lepší a rychlejší systém? Já na stejném HW při dualbootu nesleduju žádné výkonostní propady u Visty při jeho používání.. Jen nějakých 5-10 fps ve hrách.. To je u X3100 docela důvod mít dualboot ale ne to jen tak přeinstalovat na xp. Jestli má člověk 20 nebo 30 fps je rozdíl.. Ale když ostatní co to přebouchávají kvůli her, tak mají většinou GF8600M GT a tam rozdíl mezi 60-70 okem moc nepoznáš.. A jestli to přeinstalují kvůli jednoho programu, jak psal mobilcarl, tak je taky nepochopím.. Každý má raději jiný OS a každému něco líp sedí.. XP je jen OS pro slabší HW a pro ty co se bojí Visty..
Vista
+ vyhledávání
+ stabilita (za 4 měsíce co ji mám jsem nemusel ani jednou restartovat, nezasekla se mi, oproti xp kde jiz jsem mel 2 BSOD)
+ vzhled
+ podpora (lepší volba pro budoucnost)
- nároky na HW (min P DC nebo C2D, 1 GB Ram)
XP
+ nároky na HW
- nestabilita
- podpora
Osobně nevím, proč lidi jen tak přeinstalují Vistu historickým XP.. Jen protože mají lepší a rychlejší systém? Já na stejném HW při dualbootu nesleduju žádné výkonostní propady u Visty při jeho používání.. Jen nějakých 5-10 fps ve hrách.. To je u X3100 docela důvod mít dualboot ale ne to jen tak přeinstalovat na xp. Jestli má člověk 20 nebo 30 fps je rozdíl.. Ale když ostatní co to přebouchávají kvůli her, tak mají většinou GF8600M GT a tam rozdíl mezi 60-70 okem moc nepoznáš.. A jestli to přeinstalují kvůli jednoho programu, jak psal mobilcarl, tak je taky nepochopím.. Každý má raději jiný OS a každému něco líp sedí.. XP je jen OS pro slabší HW a pro ty co se bojí Visty..
ThinkPad T420
no,uvadet u XP jako minus nestabilitu je docela usmevny )
mne moje XP na desktopu bezi uz pres tri roky np:)
mne moje XP na desktopu bezi uz pres tri roky np:)
Acer Aspire 6920G-6A4G25MN, 2GHz Intel Dual Core,4096MB RAM, NVIDIA GeForce 9500M GS.
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback
-
- guru
visty sú dobre akurát tak keď to dostaneš k novému PC/NB čo má 2GB ram, to som zistil po kúpe terajšieho nb, sú to vylepšené a modernejšie XP, ale i tak rozbíjanie záložiek vo viste nechápem keď už v XP to mali relatívne dobre zmáknuté, to bola jedna z vecí ktorá sa mi oproti lin páčila
ku tým novým vlastnostiam:
vyhľadavanie: čuduj sa svete i na viste mám launchy /v lin gnome-do/ a X1 čo je zadarmo a na 100% mi to vyhovuje
stabilita: obidve OS mi vyhodili za poslednú dobu tolko isto BSOD
podpora: wtf?
vzhľad: vista ma super, xp s win.blinds má tiež ale uznávam že je to platená app
hry: ok, to uznávam , to má zmysel
ku tým novým vlastnostiam:
vyhľadavanie: čuduj sa svete i na viste mám launchy /v lin gnome-do/ a X1 čo je zadarmo a na 100% mi to vyhovuje
stabilita: obidve OS mi vyhodili za poslednú dobu tolko isto BSOD
podpora: wtf?
vzhľad: vista ma super, xp s win.blinds má tiež ale uznávam že je to platená app
hry: ok, to uznávam , to má zmysel
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“