Windows Vista - pridat win XP...
Windows Vista - pridat win XP...
Nazdarek, mam v NB uz win Vista a celkom mi sedi, idu mi vsetky programy co potrebujem k praci, az na jeden CAD program. Da sa nainstalovat win XP do inej casti discu co je vytvorena a je prazdna aby som si mohol potom nainstalovat tento program. a nemusel mazat Vistu??? Vopred vdaka za radu
Lenze ked vlozim CD win XP do mechaniky otvorim ho tak mi neda moznost instalacie je cele sive a nepusti spravit krok, skusal som to aj nabootovat pekne CD chytilo zacalo si nahadzovat veci a zrazu modra obrazovka a zrusenie operacie nejake chybne hlasenie a tod vse, takze nemam paaru ako by sa to dalo...
Inštalovať to musíš jedine tak že nabootuješ z CD. Tá modrá obrazovka by nemala súvisieť s Vistou, aj keď človek nikdy nevie.... ja mal tiež takýto modro-obrazovkový problém pri inštalácii WinXP na mamin nový Acer, problém bol v tom že to bol Windows XP SP 1 alebo možno dokonca bez SP, keď som si zohnal inštalačné CD Win XP SP 2 tak to už bežalo.
-
- guru
s tou inštalačkov win: pre mňa bolo zaujimave inštalacia orig win, cez MSDN AA som si stiahol angl win XP s SP2, vypalil a davaj, nešlo, nejaka chyba, napalil som 2. krat, ta ista chyba
, stiahnem XP bez SP origoš, nejde zase 2 CD v keli
tak nahodim stare piratske CD a ide v poho, zadam CD key z MSDN AA a ide v poho
inštalacia bola na novy book Asus A6KM
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
inštalacia bola na novy book Asus A6KM
Nainstaloval som VistaBootPRO, nastavil som si to a skusil restartovat ukazalo mi aj vyber windowsov, uz som sa aj potesil ze to bude fungovat, ale ma prekvapilo ze Vista sa spusta bez problemov, a XP stale ukaze tabulku: http://img222.imageshack.us/img222/236/obrazovkanv0.jpg
A tu je ukazka nastavenia vo VistaBootPRO, je jasne vidiet ze zavadzacia cesta je nejaka divna: http://img100.imageshack.us/img100/8751 ... ka2lx2.jpg
A ked som skusal nabootovat XP CD a dat opravu XP a dat prikaz fixmbr tak ziadna zmena nenastala zavadzacia cesta sa neopravila. Pritom uz je vsetko nastavene len tu cestu asi NB nevie najst...toto by som potreboval vyriesit a uz by mi to malo bezat tak ako som chcel.
Pritom vcera ked som nainstaloval XP tak na zaciatku slo len XP nic ine potom som dal recovery CD visty a dal som opravit zavadzaciu cestu, opravilo ju a uz sla len Vista, potom som nainstaloval VistaBootPRO nastavil a uz dava na vyber oba Windowsi len s tym ze nejde XP pricom islo...mohlo sa stat ze ked som dal recovery CD od Visty ze zmazalo zavadzaciu cestu na XP ?? a teraz ju tam nemam. Pritom Vista je na C: a XP je na D:[/url]
A tu je ukazka nastavenia vo VistaBootPRO, je jasne vidiet ze zavadzacia cesta je nejaka divna: http://img100.imageshack.us/img100/8751 ... ka2lx2.jpg
A ked som skusal nabootovat XP CD a dat opravu XP a dat prikaz fixmbr tak ziadna zmena nenastala zavadzacia cesta sa neopravila. Pritom uz je vsetko nastavene len tu cestu asi NB nevie najst...toto by som potreboval vyriesit a uz by mi to malo bezat tak ako som chcel.
Pritom vcera ked som nainstaloval XP tak na zaciatku slo len XP nic ine potom som dal recovery CD visty a dal som opravit zavadzaciu cestu, opravilo ju a uz sla len Vista, potom som nainstaloval VistaBootPRO nastavil a uz dava na vyber oba Windowsi len s tym ze nejde XP pricom islo...mohlo sa stat ze ked som dal recovery CD od Visty ze zmazalo zavadzaciu cestu na XP ?? a teraz ju tam nemam. Pritom Vista je na C: a XP je na D:[/url]
Ahoj, já se pro změnu nedostanu ani přes instalici XP, když to nabootuju z cd, tak mi to při instalaci XP napíše, že nenašel žádný pevný disk a ukončí instalaci bez dalších možností. Ve Vistách jsem normálně rozdělil disk a pro XP udělal zvláštní oddíl, na který chci instalovat, ale on prostě disk nevidí vůbec. Nemáte někdo tušení co s tím? Díky moc
cepouch: skus zohnat ine instalacne CD XP. Ja som mal problem s jednym CD co nabootovalo ale nedostal som sa ani k potvrdeniu ci chcem instralovat XP. Tak som zohnal XP spolu s SP2 v jednom a uz to bezalo pekne to nainstalovalo, lenze som musel potom nabotovat Vistu aby som opravil zavadzaciu cestu, a potom som to cez VistaBootPRO upravil aby sa ma na zaciatku pytalo na volbu oboch Windows.
Takze skus si zohnat este ine bootovacie CD XP.
Takze skus si zohnat este ine bootovacie CD XP.
Mám stejný problém. Po nainstalování mi šly XP ale ne Vista. Jak sem dal Vista CD do mechaniky a opravil sem, tak to nic neudělalo. Přesně mi to funguje jako Rastovi.
Jinak s tím že nenašel pevný disk je problém se Sata ovladači. Stačí si udělat vlastní CD s XPéčkama a s drivery pomocí nLite.
Funguje to.
Neznáte někdo nějaký příkaz se kterým by šlo spravit to bootování?(při opravě Visty)
Jinak s tím že nenašel pevný disk je problém se Sata ovladači. Stačí si udělat vlastní CD s XPéčkama a s drivery pomocí nLite.
Funguje to.
Neznáte někdo nějaký příkaz se kterým by šlo spravit to bootování?(při opravě Visty)
-
- guru
Zkoušel jsem VistaBootPRO, ale z neznámého důvodu mi buďto fungovali Visty nebo WinXP... Nicméně moc jsem s tím nelaboroval bo jsem Visty brzy smazal a vrátil se ke starým dobrým Windows XP ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
tak já s tím bojoval asi 3 dny ale nakonec jsem vyhrál. Postup je to brutální ale už mám Visty a XP
mám Acer 5613 a disky klasicky C,D ve správci jsem udělal ještě jeden E
na to E jsem nainstaloval XP, po restartu nešlo nabootovat do Vist, oprava zavaděče nefungovala tak jsem si půjčil DVD vist a hodil je na D v té chvíli jsem měl 3 systemy na hadru
v zavaděči již byli ty systemy vidět
restart a nešlo nabootovat do XP!! známá chyba ntldr
z CD XP jsem z vist ručně zkopíroval soubory ntldr, a ntdetect.com do E kde jsou XP. restart oba systemy nabíhají
poté už jsem jenom ve VistaBootPRO zrušil ty druhý visty ze zavaděče, a nastavil 15 sekund na vyběr systémů, disk D zformátoval a šel na pivo .
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
mám Acer 5613 a disky klasicky C,D ve správci jsem udělal ještě jeden E
na to E jsem nainstaloval XP, po restartu nešlo nabootovat do Vist, oprava zavaděče nefungovala tak jsem si půjčil DVD vist a hodil je na D v té chvíli jsem měl 3 systemy na hadru
restart a nešlo nabootovat do XP!! známá chyba ntldr
z CD XP jsem z vist ručně zkopíroval soubory ntldr, a ntdetect.com do E kde jsou XP. restart oba systemy nabíhají
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
poté už jsem jenom ve VistaBootPRO zrušil ty druhý visty ze zavaděče, a nastavil 15 sekund na vyběr systémů, disk D zformátoval a šel na pivo .
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“