acer aspire 7520g pri instalaci nerozezná disky
acer aspire 7520g pri instalaci nerozezná disky
Kupil som notebook acer aspire 7520g, visty som preinštaloval na xp, stiahol som všetky ovladače, drivre a chcel som inštalovat kubuntu 7.10, pomocou gnom som sformatoval disk na ext3, pri inštalacii mi ale kubuntu nerozpozna disky. vedel by mi niekto poradit ako to sprovozním?
třeba protože nevim kde je problém ? Jako když ti řeknu nejde mi rozdělit disk co mi poradíš ? Já opravdu netuším, jen vyvracím tvé tvrzení, protože moderní distra již se SATA diskama pracují (možná ho šetřím od koupi disketovky) . Když jsem projel abclinuxu zjistil jsem, že tohle lidé řeší formátem v jiném distro CD. Opravdu netuším jak to vyřešit.
Napadají mě jen zkusit přepnout v BIOSu (pokud tam je taková volba) aby se SATA hlásil jako AHCI, ale jak říkám distro již se SATA disky umí pracovat. Možná mu nesedl tento konkrétní disk.
Ještě existuje http://distrowatch.com/table.php?distri ... artedmagic v tom by to možná šlo rozdělit lépe než v instalátoru Kubuntu. Resp. asi to bude umět lepší detekce disků apod. vymoženosti.
Napadají mě jen zkusit přepnout v BIOSu (pokud tam je taková volba) aby se SATA hlásil jako AHCI, ale jak říkám distro již se SATA disky umí pracovat. Možná mu nesedl tento konkrétní disk.
Ještě existuje http://distrowatch.com/table.php?distri ... artedmagic v tom by to možná šlo rozdělit lépe než v instalátoru Kubuntu. Resp. asi to bude umět lepší detekce disků apod. vymoženosti.
tento účet již není aktivní.
Re rozdeleni disku
Dobrý večer ,
1.) Sata a disky již jsou většinou již od 2.6. kernelu na /dev/sda .... nemusí být sda .
2.) po Bootu z Live doporučuji se kouknout do dmesgu ( sudo dmesg ) a zda byla detekce disku v pořádku .
3.)Disk nejde rozdělit , protože je někde namountovaný ( mount )
nejlépe se toto rozděluje ručně ... když tak pokud je potřeba pak se mi ozvěte na mail .. ( každopádně man fdisk )
1.) Sata a disky již jsou většinou již od 2.6. kernelu na /dev/sda .... nemusí být sda .
2.) po Bootu z Live doporučuji se kouknout do dmesgu ( sudo dmesg ) a zda byla detekce disku v pořádku .
3.)Disk nejde rozdělit , protože je někde namountovaný ( mount )
nejlépe se toto rozděluje ručně ... když tak pokud je potřeba pak se mi ozvěte na mail .. ( každopádně man fdisk )
- Acer Aspire 1356 LMI , Athlon XP-M 2800+ , 1024 DDRAM , WIFI , BT , Dual XP+Fedora Core
- HTC TyTn
- HTC TyTn