Ubuntu
re
Stáhnul jsem si Kubuntu a musím se přiznat, že se mi jeho grafické prostředí líbí více než v Ubuntu.
Jsou nějaké rozdíly mezi Ubuntu a Kubuntu, např. v podpoře hardware? Nebo je jediný rozdíl pouze v použití Gnome a KDE? díky
Jsou nějaké rozdíly mezi Ubuntu a Kubuntu, např. v podpoře hardware? Nebo je jediný rozdíl pouze v použití Gnome a KDE? díky
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví, jak zprovoznit na acer travelmate 5520G wifi pod ubuntu. Přepínač nereaguje, sítě se nevyhledávaj. Přijde mi že chybí ovladač, ale nevím jak ho sehnat. Zjistil jsem že je tam wifi Broadcom 802,11g. Přesnější označení karty se mi nepovedlo zjistit.
Acer Aspire TimelineX 3820tg. i5 460m, ATI HD 5650... ex. Travelmate 5520G Turion 1,9GHz, ATI 2400 xt
Pokud máte v notebooku nějakou nestandardní wi-fi, kterou ten kernel nemá v sobě zahrnutou tak rozchodit wi-fi bude asi problém. Zkuste si stáhnou poslední verzi Ubuntu a mrkněte se na fóra Ubuntu co s tím. Jinak rozchodit wi-fi, které není v kernelech na distribuci vyžaduje jisté zkušenosti od kterých se tyto distribuce snaží uživatele oprostit. A to je sestavování nového jádra, konfigurace scriptů, zavádění modulů apod. A vysvětlit jednoduše jak rozchodit wi-fi např. na Slackware by vydalo na knihu.
Celý život bojuji s průměrností.
http://www.thinkwiki.org/wiki/Patch_for ... _fan_speed Např. pro řízení otáček apod. Mě kontrolka wi.fi jede. Už si nevzpomínám, jestli kontrolka nefungovala při rozcházení wi-fi. Dělal jsem to dokupy.
dopl.: Používám kernel: 2.6.26.1
dopl.: Používám kernel: 2.6.26.1
Celý život bojuji s průměrností.