Zdravím,
mám problém,
Jak je známo, u MSI chrčí větrák, po 3 měsících mě to už přestalo bavit a rozhodl jsem se že větráček promažu, tak jsem tak udělal rozmontoval ho a promazal olejem na šicí stroje. Funguje to zatím. Teď se dostávám k tomu hlavnímu problému. Jak jsem oddělával větrák tak jsem tu pastu a ty nálepky odlepil od GPU čipu, procesoru (pastu), a čipsetu MB. Nyní mi FPS ve hrách kolísá, např. v CoD 2 nejdřív 200+ Fps za 10 sekund 60-90 Fps a tak pořád dokola. Je mi jasný že to je tou pastou co má chladit CPU. Myslíte, že když koupím vhodnou pastu a přilepím to tak jak to bylo bude vše zas v pořádku ? Popřípadě bych poprosil o rady a o pastu, která by bylo nejvhodnější.
Předem děkuji za odpověd )
Msi Gx610
spravne bys mel pri oddelani chladice vzdy cip i chladic ocistit a nanest novou pastu.
myslim, ze by to melo pomoct.
myslim, ze by to melo pomoct.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Teplovodivá pasta
Mám ještě otázku, jak moc ovlivní teplovodivá pasta teplotu CPU ? Jak jsem již psal dal jsem tam pastu cca. za 50 Kč. Když hraju nějakou hru tak mi teplota procesoru skáče kolem 75°C. Problém je v tom že se mi v pravidelných intervalech při hraní procesor podtaktuje na 800Mhz a vzápětí se zas vrátí na 2000Mhz. Vím je to tou teplotou. V rightmarku jsem nastavil napětí a tak jsem si nechal stálou frekvenci 2000Mhz, ale teplota procesoru se pohybuje nad 80°C (Bez těch Mhz skoků). Chci se zeptat jestli je ta teplota (80°C) u hraní normální. Pak jsem zkoušel snížit napětí na 1400Mhz, hraje se s tím docela dobře a teplota se drží okolo 70+ stupňů. Ješte podotknu, že když jsem to nechal s tím kolísáním těch Mhz, tak se teplota držela kolem 75°C, což je asi maximální teplota procesoru. Vadilo by, kdyby ji procesor měl o cca 10°C větší ? Předem děkuji za odpověd.
no neco podobneho se mi taky stalo, a to kdyz sem vypnul nasobic cpu takze mi to jelo stale na 2ghz... to sem mel max teplotu 75°C a ve woknech se nedalo nic delat pac byly zabrzdeny... tak sem to vratil z5 na nasobic 6-10x a vse jede jako driv... a teplotu pri max zatizenym cpu mam 61°C... takze ok
můžu tě ujistit že 75°C mít tak jsem šťasten....GX610 mám od loňského dubna...3 reklamace mám již za sebou a v pondělí se s tímto krámem loučím protože je to 3 týdny od poslední reklamace a větrák opět chrčí, teplota v zátěži je opět 92°C a všechno se opět kompletně seká měl jsem s tím notesem velkou trpělivost ale to fakt už je nesnesitelný
Nechápu co s tím noťasem děláte páč já ho vystavuji neustálé zátěži (hry, stříhání videa, photoshop přitom všem ešte stahuji) a horší teplotu jak 82 sem ešte neměl ani po noci plné hraní
MSI GX610PX-057CZ: AMD TURION X2 TL-60 2GHZ, 2GB RAM, ATI RADEON HD2600 256 MB GDDR3, HDD 320 GB,DISPLEJ 15,4 (1280X800),WIN 7 Ultimate 64bit
přesně tak vy se k tomu notebooku musíte chovat asi jako k posmrkanýmu kapesníku nebo nevím!(např. každej tady píše že má prasklej kloub ale ten notebook si to sám neudělá)
MSI GX610PX-057CZ: AMD TURION X2 TL-60 2GHZ, 2GB RAM, ATI RADEON HD2600 256 MB GDDR3, HDD 320 GB,DISPLEJ 15,4 (1280X800),WIN 7 Ultimate 64bit