AKO DOMA VYRIEŠIŤ HLAVNÉ PROBLÉMY MSI EX600

notebooky MSI a vše kolem nich
saradsmejem
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

AKO DOMA VYRIEŠIŤ HLAVNÉ PROBLÉMY MSI EX600

Příspěvekod saradsmejem » 06 kvě 2010 12:38

Mám EX600X-074X už skoro 2,5 roka. Ako tu čítam fórum, stále sa tu riešia podobné "problémy", ktoré sa opakujú, s ktorými som sa stretol i ja a ktoré som sám vyriešil bez servisu /isto sa dajú postupy použiť aj pri iných typoch notebookov MSI či aj iných výrobcov/

HUČIACI VETRÁK:
myslím že prvýkrát začal hučať tak po trištvrte roku, s tým bolo samozrejme spojené zvýšenie teploty procesora a grafiky, raz to nastane u každého takéhoto kusu lacných ložiskových ventilátorov

Oprava: odšrubovať spodný kryt, prečistiť ventilátor a okolie, ideálne je celý ventilátor vybrať a nakvapkať do neho pár riadnych kvapiek oleja* napr. na bicykle a šijacie stroje problém vyriešený, na mojom EX600 som to robil zatial 2krát a spôsobom in-situ - bez vybratia ventilátora/nemal som ešte návod na jeho vymontovanie (tak isto to pomohlo aj pri asuse F3)

*doplnenie: u niektorých ventilátorov to funguje in situ tak, že len odlepíte nálepku a pod nou je koniec ložiska, stačí tam len kvapnúť a je to, u MSI EX600 je štrbinka po obvode pod listami, treba vopchať špičku medzi list vrtulky a kvapnúť dovnútra, trochu potočiť a okolie vyutierať vatou....

PUKNUTÉ PÁNTY:
ďalší z bežných "problémov" opotrebovania sa nekvalitného materiálu, na pántoch sa krásne postupom času ťahovou deformáciuu zväčšuje puklinka, až nakoniec pukne celý a potom sa aj vylomý. Je to úplne bežné pri týchto typoch. Chyba užívateľa väčšinou minimálna (pri uvolnených pántoch, je ťah na umelohmotné veko väčší, takže doťahovanie pántov dokáže tomuto problému predísť)

Oprava: buď servis a výmena veka, alebo to čím skôr zalepiť nejakým kvalitným lepidlom (obyčajné lacné sekundové lepidlá sú slabé, neodporúčam ich a neudržia to + treba zvoliť iný postup a niečím to spevniť a prelepiť cez to). ČÍM SKôR SA ZALEPÍ PUKLINKA TÝM JE TO NENÁROČNEJšIE, NENECHAJTE TO PUKNÚŤ CELÉ, POTOM UŽ BÝVA NESKORO!!! ja používam lepidlo universum, trochu fillera treba nasypať na začínajúcu puklinku, zaliať kvapkou či dvoma lepidla a je to vyriešené... (pre istotu olepte okolie puklinky lepiacou páskou aby ste si neumazali povrch a aby to ako tak vyzeralo :) )

VYKÝVANÝ DISPLAY:
aj pri bežnom užívaní sa skôr či neskôr display rozkýve. Je to spôsobené veľmi "chytrým" spôsobom uchytenie pántov. Podľa šťastia ako sú tie šrúbky dotiahnuté od výroby a ako sa notebook používa sa obrazovka začne kývať po roku až dvoch. Mne po dvoch rokoch lietal display možno aj 2 cm tak som bol nútený to riešiť.

Oprava: display je prichytený ku kĺbom na každej strane dvoma šrúbkami. Jedna je vo vnútri a drží len samotný kĺb a druhá je tá ktorá drží aj rámik pospolu. Jednoduchšie riešenie (polovičaté) je dotiahnuť len jednu šrúbku (spodné rohové, tie pod ochrannými gumičkami) na každej strane a to bez toho, aby bolo treba vôbec rozobrať horné veko. Kôli pevnosti odporúčam ale pekne vybrať všetky ochranné kruhové gumičky, vyšrubovať šrúbky pod nimi, opatrne, aby nepraskol, dať dole predný rámik okolo displaya (okrem šrúbok je prichytený západkami, najlepšie začať z boku pomaličky opatrne!! napríklad kreditnou kartou vypáčiť a pokračovať dookola). Prvýkrát pojde ťažšie, lebo je kraj displaya zo strán prilepený aj nejakou obojstrannou páskou abo čo to je. Ďalej už len zašrubovať vnútornú šrúbku na každom pánte, založiť rámik, zašrubovať ho a už len dať späť gumičky. display je celý čas prichtený k notebooku, netreba ho celý odmontovať

// zatiaľ je to odo mňa všetko, no v prípade záujmu doplním vysvetlenia a pridám fotky + ďalšie rady,,, s pozdrawom saradsmejem
Naposledy upravil(a) saradsmejem dne 21 led 2011 11:11, celkem upraveno 3 x.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 06 kvě 2010 13:21

jeden malý "tip" ohledně prasklého plastu - koupit vrták pr. 0.5mm, navrtat opatrně dírku ke konci praskliny (tak, aby za dírkou prasklina už nebyla) a prasklina by se neměla dál šířit (ta stěna dírky bude kolmá vzhledem k prasklině a bude tvořit poměrně velkou překážku proti jejímu rozšiřování). Pak zakapak lepidlem na plast :D

Jinak výborné lepidla na plasty dělá loctite, ale jsou poměrně drahé.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

tuwok
občas něco napíše

Příspěvekod tuwok » 31 kvě 2010 11:04

dobrý den zajímalo by mě jak přesně jste u EX 600 promazal ten chaldič mám ho už dva roky a teprve ted mi trochu začíná po startu hučet. nemohl by jste sem dát odkaz na ten servisní manuál?

Zpět na „notebooky MSI“