Zdravím, mám takový menší problém. Poslední dobou pozoruji snížený výkon u her a programů náročných především na procesor.
Hlavně u GTA IV (episodes from LC), které není hratelené ani na minimální nastavení, což je podle mě s notebookem s Core i5 Sandy Bridge a AMD HD6770m trochu blbost. Také programy jako photoshop, či konvertování videa - něběží jak by měly.
Tak třeba u toho GTA a Diabla 3. Režim napájení mám na vysoký výkon a grafickou kartu přeplou na AMD. Zajímavé je, že když se kouknu do task manageru, tak mám u GTA využití CPU jen 25% (a nikdy né více, to samé u Diabla a jednoho programu na převod videa). Další věcí je, že priorita u procesu je "nižší než normální" a nejde změnit. Otázka, jestli je to tím a nebo prostě mobilní Core i5 nestíhá...
Každopádně nevím, kde by u mě mohl být problém. Drivery na GPU používám upravené od Leshcata. Taky mám přes registry zakázaný "Core parking", což mi kdysi někdo poradil - nevím, zda-li to může mít negativní efekt.
GTA IV, Diablo 3... - below normal priority, CPU na max 25%
GTA IV, Diablo 3... - below normal priority, CPU na max 25%
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
"posledni dobou"
- SW drivery? zkousel si nejake starsi?
- HW: nemas bordel ve vetraku?
- SW drivery? zkousel si nejake starsi?
- HW: nemas bordel ve vetraku?
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
SW drivery na čipset mám od samého začátku přímo od HP (z konce roku 2011) no a na grafiku mám od Leshcata upravenou verzi AMD Catalyst 12.x z 18. dubna, se kterými jsem měl nejlepší výsledky v 3D mark 11.
Jinak větráky jsem čistil asi před měsícem a hraju na chladicí podložce, takže přehřívání je podle mě dost nepravděpodobné.
Vážně nevím, v čem by mohl být zakopaný pes, ale doufal jsem, že si GTA IV zahraju naprosto plynule alespoň na střední detaily.
Jinak větráky jsem čistil asi před měsícem a hraju na chladicí podložce, takže přehřívání je podle mě dost nepravděpodobné.
Vážně nevím, v čem by mohl být zakopaný pes, ale doufal jsem, že si GTA IV zahraju naprosto plynule alespoň na střední detaily.
Omrkni msconfig, zajímá tě "/NUMPROC=" - mělo by tam být číslo ukazující počet jader (příp. dvojnásobek s HT).
Spusť jako správce process explorer (sysiternals.com), omrkni konkrétní procesy - zkus se podívat na "Set affinity..." a vybrat všechna jádra, příp. změnit prioritu.
Prostě mi to připadá, že OS "ví" jenom o jednom jádru a to taky používá...
Spusť jako správce process explorer (sysiternals.com), omrkni konkrétní procesy - zkus se podívat na "Set affinity..." a vybrat všechna jádra, příp. změnit prioritu.
Prostě mi to připadá, že OS "ví" jenom o jednom jádru a to taky používá...
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX
Hmm, nejspíš budu vypadat jak totální lama , ale nejsem si přesně jist, co máš na mysli. Můžeš to nějak rozepsat?
Tohle je ok, nebo ne?:
http://i.imgur.com/nIshFl.jpg
Jinak myslíš, že to mohlo nějak ovlivnit to, že jsem asi před půl rokem něco dělal v registrech ohledně "Core parking" (zakazoval)?
Tohle je ok, nebo ne?:
http://i.imgur.com/nIshFl.jpg
Jinak myslíš, že to mohlo nějak ovlivnit to, že jsem asi před půl rokem něco dělal v registrech ohledně "Core parking" (zakazoval)?
Tak, tady posílám screen po hodině hraní s podložkou a trochu taktlou gpu. Myslím, že teploty jsou naprosto v pořádku. Z nějakého důvodu nemůžu uploadnout žádný screenshot, takže to napíšu:
CPU max 86°C, GPU max 81°C, HDD max 39°C
Jinak hraju Ballad of Gay Tony s patchem 1.1.2.0, nastavení vše na medium, AF 4x, slidery na 30,30,50, vsync vypnutý. Ve vestavěném benchmarku mám průměrné fps 21.3
CPU max 86°C, GPU max 81°C, HDD max 39°C
Jinak hraju Ballad of Gay Tony s patchem 1.1.2.0, nastavení vše na medium, AF 4x, slidery na 30,30,50, vsync vypnutý. Ve vestavěném benchmarku mám průměrné fps 21.3
Tak nektere notebooky maji nastavenou nizkou hladinu throttlingu.
Co jsem cetl recenzi, tak Tvuj Pavian throttluje v zatezi.
Zkusil bych preinstalovat system, nainstalovat pouze ovladace ze stranek HP (zadne modnute) a nechat GPU na zakladnich taktech.
Potom sem napis vysledek a verim, ze bude po problemu.
Co jsem cetl recenzi, tak Tvuj Pavian throttluje v zatezi.
Zkusil bych preinstalovat system, nainstalovat pouze ovladace ze stranek HP (zadne modnute) a nechat GPU na zakladnich taktech.
Potom sem napis vysledek a verim, ze bude po problemu.
Asus ROG Strix G18
Hmm, tak neříkám, že to možné není , ale zdá se mi to nepravděpodobné. Už jen díky tomu, že hra se seká hned od začátku (kdy jsou teploty ještě relativně nízké) a dále díky tomu, že jsem zkoušel program Throttle stop a podle něj je vše ok. Problém má ale ovšem verze s Core i7, ty se nestíhaj chladit a throttlují (o tom jsi asi četl ).
Upřímě reinstall systému je až to poslední (ale věřím, že by se to možná zlepšilo, protože na tom, co psal Jejkey, podle mě něco je.
Zvláštní třeba je, že Diablo 3 běží na high celkem dobře kolem 50 fps a score v 3D Mark 11 jsem měl kolem 1700...
Upřímě reinstall systému je až to poslední (ale věřím, že by se to možná zlepšilo, protože na tom, co psal Jejkey, podle mě něco je.
Zvláštní třeba je, že Diablo 3 běží na high celkem dobře kolem 50 fps a score v 3D Mark 11 jsem měl kolem 1700...
Tak jsem to udělal. Co je dobré je, že se v task manageru ukazuje u programů i vyšší, než 25% zatížení procesoru (u toho GTA např. 67%) a také jde měnit priorita.
Ovšem po stránce výkonu je to cca stejné, tedy stejně špatné xD. Schválně zkusím benchmark na úplně nejnižší detaily, co to jde.
WOW, tak v 800x600 se všim na absolutním minimu mám v benchmarku 56FPS a hra se neseká!
Pro zajímavost: Všechno na MAX - 13FPS! Vše na MEDIUM - 18FPS!
Ovšem po stránce výkonu je to cca stejné, tedy stejně špatné xD. Schválně zkusím benchmark na úplně nejnižší detaily, co to jde.
WOW, tak v 800x600 se všim na absolutním minimu mám v benchmarku 56FPS a hra se neseká!
Pro zajímavost: Všechno na MAX - 13FPS! Vše na MEDIUM - 18FPS!