Pře(pod)taktování GPU:CPU
-
- Moderátor
podtaktovanie
da sa podtaktovat grafika, prip. procesor, aby mal notebook dlhsiu vydrz ?
(myslim, konkretne ten moj model...)
ked som v skole potrebujem vydrz (staci OO Writer), nechce sa mi moc nosit nabijacku...
ked som doma, potrebujem vykon, chcem sa aj trochu zahrat...
ak ma niekto skusenosti, ako podtaktovat CPU GPU cez nejaky program, budem velmi vdacny...
M
(myslim, konkretne ten moj model...)
ked som v skole potrebujem vydrz (staci OO Writer), nechce sa mi moc nosit nabijacku...
ked som doma, potrebujem vykon, chcem sa aj trochu zahrat...
ak ma niekto skusenosti, ako podtaktovat CPU GPU cez nejaky program, budem velmi vdacny...
M
Naposledy upravil(a) pilgrim dne 20 zář 2007 22:00, celkem upraveno 1 x.
Lenovo Thinkpad T61, Lenovo Thinkpad R61 (stolen)
aaa ,z hlasování vidím ,že 13 lidí (38,2353%) svůj notebook taktuje ... bylo by dobré kdyby se podělily o zkušenosti hlavně taktovaní pod vista mě zajímá - zkoušel jsem Rivatuner a Atitool a ani jeden není schopen uložit takty
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion
A to taktovani grafik? Treba mobilni 8600GT ma podle me rezervy ve frekvenci procesoru. Mluvi pro to i fakt, ze GS verze tehle karty ma vyssi takty (aby dohnala mensi pocet sp, jinak je jadro skoro stejny). Taky sem nekde cetl, ze az vyssi frekvence procesu dokazi vyuzit plny pocet "stream procesoru". Tady na foru sem nasel uzivatele, co ma v podpisu u prispevku frekvence 8600GT okolo 625/475, coz by zvedlo herni vykon aspon o ctvrtinu.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]
podtakt
da sa znizit takt procesora ?
este viac ako to robi samotne xp (ak sa nemylim, tak xp vytazuje procesor podla toho, ake narocne su aplikacie)
a ako je to s tou grafikou? vsetky tu pisete o pretaktovani, ale ja mam skor opacny problem - treba podtaktovat, aby sa usetrila energia
o pretaktovani je plno threadov vsade, ale podtakt... hm.. nikde nic...
este viac ako to robi samotne xp (ak sa nemylim, tak xp vytazuje procesor podla toho, ake narocne su aplikacie)
a ako je to s tou grafikou? vsetky tu pisete o pretaktovani, ale ja mam skor opacny problem - treba podtaktovat, aby sa usetrila energia
o pretaktovani je plno threadov vsade, ale podtakt... hm.. nikde nic...
Lenovo Thinkpad T61, Lenovo Thinkpad R61 (stolen)
Re: podtakt
pilgrim píše: a ako je to s tou grafikou? vsetky tu pisete o pretaktovani, ale ja mam skor opacny problem - treba podtaktovat, aby sa usetrila energia o pretaktovani je plno threadov vsade, ale podtakt... hm.. nikde nic...
No utilit na ovladani (tedy i snizovani) frekvenci grafik je hodne - RivaTuner, AtiTool, AtiTrayTools, nTune (primo od nvidie), PowerStrip... Neni problem si v nich nastavit frekvence zvlast pro 2D/3D rezim. Jedinou prekazkou je, ze jsou cileny na desktopovy grafiky a nekdy si nerozumi s mobilnimi ovladaci. Je potreba to vyzkouset (asi bych doporucil nTune/AtiTools/PowerStrip). Karty od nvidie maji vetsinou defaultne nastaveny podtaktovani ve 2D rezimu.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]
-
- Moderátor
nnevimm píše:aaa ,z hlasování vidím ,že 13 lidí (38,2353%) svůj notebook taktuje ... bylo by dobré kdyby se podělily o zkušenosti hlavně taktovaní pod vista mě zajímá - zkoušel jsem Rivatuner a Atitool a ani jeden není schopen uložit takty
Neměl jsi nějakou starou verzi toho Riva tuneru? Mě pod Vistou chodí v pohodě.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
zkousel jsem 2.02 a 2.04 a atitool 0.26 , 0.27 beta1 a Beta2 , ale vzdy kdyz chci takty ulozit takty tak u rivatuneru se pri vypnuti vrati zpet na default a v Atitool to nejde ulozit vubec
Ty jsi taktoval rivatunerem ? - kdyztak pls jakym a co se ma kde udelat diky
Ty jsi taktoval rivatunerem ? - kdyztak pls jakym a co se ma kde udelat diky
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion
-
- Moderátor
A ty tam mas tlacitko TEST ? protoze ja tady zadny nemuzu najit , je dulezity ? http://nnevimm.rajce.idnes.cz/WAR/images/RT.jpg
Proste kdyz zadam frekvence dam pouzit pak vytvorit profil ,vypnu a zapnu tak kdyz zadam ten profil tak je tam default ...
Proste kdyz zadam frekvence dam pouzit pak vytvorit profil ,vypnu a zapnu tak kdyz zadam ten profil tak je tam default ...
-
- Moderátor
Žádnej test tam není, když dám použít tak se nastavený takty rovnou nahoděj. Když to vypnu a zapnu tak je to na defaultu a už jenom vyberu profil, dám použít a hotovo. Spouštíš to jako administrator?
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)