Samsung 530U - vypouklá část spodní základny vs displej
Samsung 530U - vypouklá část spodní základny vs displej
Srdečně všechny zdravím. Koupil jsem před měsícem a půl tento ultrabook a narazil jsem na problém. Pořád jsem nechápal, proč mám zhruba v horní části displeje uprostřed opotřebení (otlačení, odření) do doby, než jsem začal studovat příčinu. Ta spočívá ve vypouklé spodní části klávesnice (u mezerníku a jeho okolí včetně základny). A tím pádem se vše dotýká displeje a ten je poškozován. Není to zatím až tak vidět, ale na laptopu za 20000 Kč by se to dít nemělo. Nyní je to na reklamaci a já čekám na to, jak to dopadne. Technikova první slova byla, že na výměnu displeje to možná není (běžné opotřebení ). Kdo má tento laptop, zkontrolujte si to. A kdyžtak mi napište. Děkuji.
Igor Vlahovič
Samsung 530U - vypouklá TOP CASE - po reklamaci
Po třech dnech jsem si byl vyzvednout opravený Samsung 530U ze záruční opravy. Reklamoval jsem otlačený displej díky vypouklému TOP CASE . Vyměnili celý spodní TOP CASE, čímž srovnali vypouknutí (pruží to mírně pořád). Ale display nevyměnili. Prý se jedná o opotřebení běžným způsobem a Samsung by to prý stejně neuznal (§ 619 odst 2 občan. zákoníku) . Díl, který způsobil poškození displeje byl vyměněn, avšak poškozený díl nikoliv. Pouze mi bylo doporučeno, abych mezi klávesnici a displej vkládal hadřík apod. Ale co mám chránit, když to nemám vyměněné. A tak musím volat podporu Samsungu (na e-mail nereagovali) a optat se na možnosti. Domnívám se, že jsem v právu. A to pomíjím drnčení jednoho reproduktoru při vyšší hlasitosti a celkově křivé šasi. Kdyžtak můžete psát na ajgor.vlahovic@gmail.com. Díky
Igor Vlahovič
Výměna lcd a TOP CASE hotova. A toto je doporučení Samsungu po opravě: Provedena výměna vadného Topcase a LCD panelu SN:CNBA5902952A00JCC7G0432. Doporučení Samsungu: Notebook je sestaven v tenkém provedení, nedoporučuje se notebook nosit za jeden roh. Při přenášení zařízení noste plně podepřené. Pokud se bude s notebookem nesprávně zacházet, může dojít k opětovnému prohnutí Topcase a dalšímu poškození. Testy notebooku v pořádku.
Pro všechny majitele tohoto strje - nenosit otevřené za roh apod. Je možné, že nebude potom uznána reklamace prohnutí.
Pro všechny majitele tohoto strje - nenosit otevřené za roh apod. Je možné, že nebude potom uznána reklamace prohnutí.
Igor Vlahovič
Hm, nejsem si jistý, jak často se tohle stává, ale tenhle model je celkem pěkná varianta k Aceru M5. Recenze 14‘‘ verze s HD 8750M je tady:
http://www.notebookcheck.net/Review-Sam ... 162.0.html
Ten Radeon má docela praštěně nízkou spotřebu a ta konfigurace je celkem dost tichá a dobře chlazená. Je škoda, že u nás nejsou modely s tím výkonnějším jádrem (HD7850M). Pokud jde o problematické přepínaní s Intel procesorem, tak MSI konfigurace s AMD procesorem by se prodávala dobře, plus by to ani tak nebrzdilo. Nerozumím moc pasivitě AMD, z desktopového sektoru je vidět, že v téhle cenové kategorii má o dost lepší jádra než nvidia.
http://www.notebookcheck.net/Review-Sam ... 162.0.html
Ten Radeon má docela praštěně nízkou spotřebu a ta konfigurace je celkem dost tichá a dobře chlazená. Je škoda, že u nás nejsou modely s tím výkonnějším jádrem (HD7850M). Pokud jde o problematické přepínaní s Intel procesorem, tak MSI konfigurace s AMD procesorem by se prodávala dobře, plus by to ani tak nebrzdilo. Nerozumím moc pasivitě AMD, z desktopového sektoru je vidět, že v téhle cenové kategorii má o dost lepší jádra než nvidia.
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V