Probook 4720s instalace win7

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
majfi
občas něco napíše

Probook 4720s instalace win7

Příspěvekod majfi » 17 led 2012 21:35

nasel by se nejaky odbornik s radou? koupil jsem starsi ntb s linuxem na kterem uz byl nainstalovany os WIN7 na oddile C= 70gb, oddil D= dvd mechanika a oddil E= 550gb. Chtel jsem mit system pekne nacisto tak jsem dal novou instalaci WIN7 ze soucasneho systemu kde se nasledne udelala slozka WIN.old a k tomu pro me z neznameho duvodu se mi vytvoril a zviditelnil oddil F o velikosti 100mb kde bylo vyuzito 70mb - ktery nesel sloucit ani vymazat a po otevreni v nem nebylo nic videt.
Po ruznem laborovani jsem se dostal do stavu, ze po zapnuti se mi objevi hlaska BOOTMGR IS MISSING a musel jsem dikyCTRL+ALT+DELETE restartovat
Po vlozeni bootovaciho dvd se mi po nacteni driveru zasekne instalace na hlasce o poskozenem nebo zavirovanem oddile F.
Z recovery dvd jsem nahodil LINUX a nevim jak z nej nainstalovat WIN - nejde mi nebootovat musim dohrat nejaky driver?

Václav Sedlář
píše často

Příspěvekod Václav Sedlář » 17 led 2012 22:45

Ten 100MB oddíl tam být musí! to si dělaj win7 pro boot...tento oddíl je pak v systému skrytý...

Asi to budeš muset celé zformátovat a začít odznova s čistou instalací win....

majfi
občas něco napíše

Příspěvekod majfi » 17 led 2012 22:51

vim e si udelaji svuj oddil ale vetsinou byva skryty ......
no preinstalovat bych to chtel ale nedostanu se k instalaci systemu. Po nacteni driveru se mi to zasekne chybovou hlaskou na ten oddil F
mozna nekde sehnat recovery dvd ?

Václav Sedlář
píše často

Příspěvekod Václav Sedlář » 18 led 2012 01:21

Aha, blbě jsem to přečetl...sorry...

1)asi bych zkusil stáhnout live verzi linuxu a přes něj disk komplet zformátovat

2)pak nová instalace win...

majfi
občas něco napíše

VYRESENO

Příspěvekod majfi » 18 led 2012 07:07

byla to sichta .... :( ale povedlo se
po ruzne kombinaci a laborování s bootovaním (ze stranek HP jsem stahnul bootovaci soubory a zkousel jsem instalovat z SD karty - ale zadne pozitivum) nakonec jsem v biosu (zajimave tvoreny bios - videl jsem prvne :wink: ) zmenil volbu HDD SATA z AHCI na IDE a chytla se instalacka XP profesional kde jsem sloucil a zformátoval oddíl C s oddílem F.
Z XPecek dneska hodim upgrade na WIN7 to uz by snad nemel byt problem.
vratit AHCI zpet ze systemu WIN7 neni problem : http://kornel.cz/2010/03/16/jak-na-ahci-na-windows-7/

Díky Václave za rady

Václav Sedlář
píše často

Příspěvekod Václav Sedlář » 18 led 2012 12:20

no doporučoval bych nejdřív ten formát pomocí xp, ale pak přepnout na ahci a dát instalačku win 7...když to totiž zapneš později (po instalaci), můžou se objevit problémy...

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“