HP a nefungující obnovení systému z HDD

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
stibi
občas něco napíše

HP a nefungující obnovení systému z HDD

Příspěvekod stibi » 09 srp 2007 18:04

Zdravím, pořídil jsem si nový HP Pavilion. Chtěl jsem na něm mít linux, ale ukázalo se, že rozumnější systém pro ntb bude přece jenom Windows ...

Ale k mému problému, recovery oddíl s diskem jsem tam samozřejmě nechal, ale vytvořil jsem dvě další partition, na nich byl linux, ty jsou teď smazané a vzniklé místo jsem naformátoval na ntfs, pomocí fixmbr jsem obnovil MBR disku a tím odstranil linuxácký grub.

No a když to všechno bylo hotovo, chtěl jsem obnovit windowsy, při bootování jsem stisknul F11 a nic, dostal jsem hlášku "operating system not found" a konec ...

Je nějaké nastavení pro recovery partition které musí mít, aby fungovala ? Díky moc za každou radu.

stibi
občas něco napíše

Příspěvekod stibi » 09 srp 2007 18:13

Dobrý, už to mám :) Přes Linuxové LiveCD a program gparted dostala partišna "boot" flag a už to jede :)

pepyc
občas něco napíše

taky nefunkcni

Příspěvekod pepyc » 17 srp 2007 14:30

cau, trosku jsme kamosce na hp pavilion zrusili bootovani z recovery oddilu. nechtela visty(kdo by je chtel:o) a tak jsme ji daly xp. ale nejakym zdlouhavym zahadnym zpusobem ty xp prepsaly/nebo vytvorili boot.ini soubor primo na recovery.takze kdyz se z nej bootuje, tak je na vyber xp profi.. ktere uz tam nejsou.. pruser, recovery dvd nebylo vytvoreno.. nevite, kde by se dalo recovery sehnat? typ nb Notebook HP Pavilion dv6301, AMD Sempron 3500, 15.4" WXGA, 2x512MB, 80GB, DVD-RW, WLAN, Windows Vista Home Basic... na hp.com pry ma jit objednat, ma s tim nekdo zkusenosti, kolik takova sranda stoji? diky. pepa muzete psat i na icq...

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“