EliteBook 8560w + WIN
-
- občas něco napíše
EliteBook 8560w + WIN
Dobrý den! Prosím o radu / zkušenost. Včera jsem přeinstaloval mé WIN 7 profesional na WIN 8 Pro. Na sedmičkách jsem používal soft HP ProtecTools. Při instalaci jsem ho musel odinstalovat. Je možné soft získat zpět? Nebo je nějaká adekvátní náhrada? Jedná se mi hlavně o možnost používat čtečku otisků prstů. Děkuji
No, já se ptal u HP a bylo mi řečeno, že HP vydá pro tento notebook ovladače i SW pro Win8. Někdy před týdnem se na jejich webu zobrazila položka Win8 (32bit) a polžka Win8 (64bit) viz: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... g=cs&cc=cz Tak jsem si říkal, že je to na dobré cestě a postupně se tam začnou objevovat ovladače a utility, ale zatím je tam stále jen ta jedna, tak doufejme, že se HP polepší.
Mimochodem, kromě SW protect tool ti všechno funguje normálně? Ovladače, utility, všechno OK? Más v BIOSu zapnuté bootování UEFI? Povídej přeháněj, sem jedno ucho:-)
Mimochodem, kromě SW protect tool ti všechno funguje normálně? Ovladače, utility, všechno OK? Más v BIOSu zapnuté bootování UEFI? Povídej přeháněj, sem jedno ucho:-)
HP EliteBook 8560w - LG664EA,
-
- občas něco napíše
Myslím, že zatím vše jede jak má. Instaloval jsem se zachováním souborů a aplikací. Jediný problém byl s tím HP Protectools. Nešlo to ani odinstalovat (pomohl až CCleaner). Abych pravdu řekl, nejsem zdatný uživatel počítačů. Nemám problém s obsluhou programů, ale různé nastavení, Bios apod. mi nic neříká. Myslím si, že tento skvělý ntb využívám tak na max. 30%. Štve mě to, rád bych využil jeho potenciál a možnosti. Netuším třeba co je bootování UEFI ... Jinak WIN 8 zatím paráda, Metro mi vůbec nevadí, rychle jsem si zvykl na klávesové zkratky, nemám problém. Před instalací jsem sedmičky pročistil programem TuneUP a odinstaloval to, co jsem věděl, že nepoužívám. Ten HP Protectools musel úplně pryč. Využíval jsem právě přihlašování pomocí čtečky otisků. To mi teď schází. Nepodařilo se mi do WIN 8 přihlásit bez použití hesla, tzn. nějaké musí být nastavené. Klidně se ptej, co budu vědět, napíšu.
Hmm, tak čtečku otisku používám neustále, protože se její pomocí přihlašuju ne jen do notebooku, ale na všechny weby, do firemního uložiště, prostě všude, takže bez té bych se neobešel.
Jinak o EFI/UEFI si můžeš přečíst tady: http://cs.wikipedia.org/wiki/UEFI
Je pravda, že win8 je svižnější? Já to testoval jen ve virtuálu a tam to nepoznám.
Jinak o EFI/UEFI si můžeš přečíst tady: http://cs.wikipedia.org/wiki/UEFI
Je pravda, že win8 je svižnější? Já to testoval jen ve virtuálu a tam to nepoznám.
-
- občas něco napíše
Svižnější možná o trošku ano, ale není to nic zásadního. Ale proč hlavně píšu - volal jsem dnes na podporu HP. Tam jsem jim vysvětlil, že potřebuji ten Protectools a řekl jsem jaké byly problémy při upgrade na osmičky. Technik si vše poslechl a slíbil mi, že mi pošle odkaz na stažení. Ten poslal, já si program stáhl, v pohodě nainstaloval i nastavil a jaké bylo mé zděšení při prvním zkušebním restartu počítače - systém se tvářil, že nabíhá, zazněl i uvítací tón a to je vše. Dále jen blikala modrá obrazovka. Nepomohla ani oprava systému, pomohla obnova z bodu obnovy. Takže - Protecttools na WIN 8 neinstalovat. Počkat na aktualizaci pro osmičky. Celým tím vším jsem zabil 3 hodiny ... Díky za odkaz na ten BIOS. Až vychladnu, kouknu na to.
A to ti poslal linky na stažení nějaké nové verze určené pro Win8? Já totiž každý den prohlížím jejich web a pro Win8 je tam stále jen jeden ovladač, jinak nic. Celkem mě to překvapuje, protože tohle je book nejvyšší řady, tak bych přeci jen čekal trochu víc snahy.
Já mám BIOS nastaven takhle: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=954&t=1178460 UEFI Boot mám vypnutý, ale právě sem si říkal, že až tam budu dávat Win8, tak bych to rád zprovoznil.
Jinak já teda neumím moc anglicky, ale jestli jsem to pochopil, tak tady http://rmlinar.net/blog/2012/06/15/wind ... elitebook/ někdo řeší podobnej problém a jak jsem pochopil, tak to někdo i vyřešil. Asi by to chtělo, aby to někdo přeložil, já používám překladač a to je pak nic moc.
Já mám BIOS nastaven takhle: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=954&t=1178460 UEFI Boot mám vypnutý, ale právě sem si říkal, že až tam budu dávat Win8, tak bych to rád zprovoznil.
Jinak já teda neumím moc anglicky, ale jestli jsem to pochopil, tak tady http://rmlinar.net/blog/2012/06/15/wind ... elitebook/ někdo řeší podobnej problém a jak jsem pochopil, tak to někdo i vyřešil. Asi by to chtělo, aby to někdo přeložil, já používám překladač a to je pak nic moc.
-
- občas něco napíše
Ne ne, bylo to pro WIN 7 ale měl jsem za to, že když jsem mu vysloveně řekl, že to potřebuji pro WIN 8, že to mají ověřené ... Jak píšeš, jde o nejvyšší řadu a podpora celkem ubohá. Na ty věci kolem Biosu jsem se ještě nedíval, ale zajímá mě to. Co to má dělat, v čem je rozdíl proti klasickému BIOSU?
Ještě před vydáním jsem zjišťoval situaci u HP, dnes jsem se znovu zeptal a stejně žádná relevantní odpověď, bohužel nezbývá než čekat:
Nyny: Dobrý den, vlastním Notebook HP EliteBook 8560w a chtěl bych vědět, zda a kdy HP vydá ovladače určené pro Windows 8 pro tento model notebooku?
Hewlett-Packard s r.o.: Dobrý den, ovladače budou vydány kolem 26.10.2012, jakmile budou Win8 dostupné. --Radka Malečková, HP CZ Facebook Community Manager
Nyny: Děkuji za odpověď. A uvažujete o vydání instalačního DVD s těmito ovladači, nebo budou jen jednotlivé ovladače ke stažení na vašich stránkách? Nebudete vydávat nějakou upravenou OEM instalaci Win8?
Hewlett-Packard s r.o.: Dobrý den, ovladače budou ke stažení na našich stránkách. Ohledně OEM, záleží na tom, jaké koupíte. Pokud přímo od velkého výrobce předinstalované, tak je na výrobci, zda dodá recovery medium na DVD nebo uložené přímo na hard disku (nejrozšířenější var...Zobrazit další
Nyny: Tak já měl v notebooku (EliteBook 8560w) recovery Windows 7 přímo na Hard Disku, ale rovněž jsem k němu dostal instalační DVD s Windows 7 a druhé DVD s ovladači. Předpokládám tedy, že nejlepší postup upgrade bude počkat, až HP dá na stránky všechny ovladače pro Windows 8 (zatím je tam jeden). Poté někde zakoupit Windows 8 a provést upgrade?
Nyny: Ne že bych vás chtěl honit, ale přeci jen už je to měsíc od prvního dotazu a tady: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=4132 je stále jen jeden ovladač a další nepřibývaj. Rád bych využil výhodného upgrade na Win8, který ovšem platí jen do konce ledna 2013. Tak bych se chtěl zeptat, kdy tedy můžu počítat, že zmíněné ovladače a utility začnou přibývat?
Hewlett-Packard s r.o.: Dobrý den, bohužel ovladače na stránky přicházejí od kolegů z USA, kteří je distribuují postupně. Přesný termín tedy neznám. Mohu se zeptat produktového manažera, ale pochybuji, že to bude vědět - nicméně tak učiním a dám vědět. Díky, --Radka Malečková, HP CZ Facebook Community Manager
Nyny: Dobrý den, vlastním Notebook HP EliteBook 8560w a chtěl bych vědět, zda a kdy HP vydá ovladače určené pro Windows 8 pro tento model notebooku?
Hewlett-Packard s r.o.: Dobrý den, ovladače budou vydány kolem 26.10.2012, jakmile budou Win8 dostupné. --Radka Malečková, HP CZ Facebook Community Manager
Nyny: Děkuji za odpověď. A uvažujete o vydání instalačního DVD s těmito ovladači, nebo budou jen jednotlivé ovladače ke stažení na vašich stránkách? Nebudete vydávat nějakou upravenou OEM instalaci Win8?
Hewlett-Packard s r.o.: Dobrý den, ovladače budou ke stažení na našich stránkách. Ohledně OEM, záleží na tom, jaké koupíte. Pokud přímo od velkého výrobce předinstalované, tak je na výrobci, zda dodá recovery medium na DVD nebo uložené přímo na hard disku (nejrozšířenější var...Zobrazit další
Nyny: Tak já měl v notebooku (EliteBook 8560w) recovery Windows 7 přímo na Hard Disku, ale rovněž jsem k němu dostal instalační DVD s Windows 7 a druhé DVD s ovladači. Předpokládám tedy, že nejlepší postup upgrade bude počkat, až HP dá na stránky všechny ovladače pro Windows 8 (zatím je tam jeden). Poté někde zakoupit Windows 8 a provést upgrade?
Nyny: Ne že bych vás chtěl honit, ale přeci jen už je to měsíc od prvního dotazu a tady: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=4132 je stále jen jeden ovladač a další nepřibývaj. Rád bych využil výhodného upgrade na Win8, který ovšem platí jen do konce ledna 2013. Tak bych se chtěl zeptat, kdy tedy můžu počítat, že zmíněné ovladače a utility začnou přibývat?
Hewlett-Packard s r.o.: Dobrý den, bohužel ovladače na stránky přicházejí od kolegů z USA, kteří je distribuují postupně. Přesný termín tedy neznám. Mohu se zeptat produktového manažera, ale pochybuji, že to bude vědět - nicméně tak učiním a dám vědět. Díky, --Radka Malečková, HP CZ Facebook Community Manager
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“