už přibližně rok vlastním tento notebook a celkově si nemůžu stěžovat. Jediný problém, který jsem se nejprve snažil ignorovat, ale poslední dobou mě začíná iritovat čím dál víc, je naprosto příšerné barevné podání displeje, které vypadá nějak takto:
Použil jsem stejný obrázek jako swarm v jednom ze svých testů, je to na něm dobře vidět Vepředu je ThinkPad, v pozadí stolní IPS monitor DELL 2209WA. Všimněte si např. rozdílu v zobrazení červené (plameny, kombinéza). Celkově je obraz takový zastřený a nekontrastní. Navíc pozorovací úhly jsou tak ±10°, při sebemenším pohybu hlavy se mění kontrast i barvy ještě k horšímu.
Mohl by mi případný majitel sdělit jak je na tom u svého NB? Je to ten novější model, s LED podsvícením. Jestli se jedná o vlastnost nebo vadný kus, který bych mohl reklamovat. Vím, že byly problémy se "zelenými" 1400x900 u T400, ale u R400 se v recenzích mluví o displeji víceméně pozitivně. Navíc když vidím jak kdejaký low-end od eMachines má lepší zobrazení jak toto...
Budu vděčný za jakékoliv odpovědi a názory.
Pro úplnost výpis z EVERESTu
Kód: Vybrat vše
--------[ Monitor ]---------------------------------------------------------------------
[ ThinkPad Display 1280x800 [NoDB] ]
Vlastnosti monitoru:
Název monitoru ThinkPad Display 1280x800 [NoDB]
ID monitoru LEN4035
Výrobce LP141WX5-TLP2
Datum výroby 2009
Sériové číslo Žádný
Maximální viditelná velikost obrazovky 30 cm x 19 cm (14.0")
Poměr stran obrazu 16:10
Gamma 2.20
Podpora DPMS Mode Standby, Suspend, Active-Off