JakHam píše:Konečně na firmě trochu volněji tak jsem si řekl, že vám o X230 něco napíšu.
Jsme spolu již skoro tři měsíce, za tu dobu jsem na tomto prcku napsal hromadu mailů, napsat dva odborné články v rozsahu cca 30ti stránek, oprezentoval pár prezentací, pár projektů a upravil desítky fotek.
První seznámení super.. Displej je lahůdka, rozlišení na 12,5" DOSTATEČNÝ, nerozumím lidem kteří používají na "subnotebookach" full hd. Zpracování, na první pohled dobré, po zkoumání a tlačení všude možně už nadšní opadá. Hrana vrchního krytu displeje(asi v té je magnet) vždycky "vrzne" když se ntb zavírá. Vlevo na klávesnici u ESC(prostě konec klávesnice) se klávesnice dosti prohýbá, nevím zda je tam špatně ukotvená nebo tak něco. Prohýbání u express card slotu není tak hrozné jak se všude uvádí, touchpad se tváří se má každou chvíli upadnout. Problém je u mě malý palmrest, respektivě než si zvyknete jak si srovnal ruce na tuto velikost.
Co se týče přechodu z clasické TP klávesnice na tuto tak jsem problém neměl, spíše naopak, při psaní si jsem jistější, méně překlepů. Zamrzí absence mezer mezi F4 a F5 a dále. Dokoupil jsem podsvícenou klávesnici, nyní si bez toho nedovedu představit psaní . Věc která mě ale irituje je resonance při psaní kolem písmen sdfe. Jako kdyby se o sebe tloukli dva plechy!
Obecně práce s NTB bez externí klávesnice je supr s trackpointem, touchpad "clickpad" je nepoužitelný. Absence tlačítek, malé rozměry, působí hrozně křehce a zaoblená spodní hrana... Nepoužitelné!
Nějaký závěr? Žádný nemám. Za posledních ?5let? jsem přešel z T500 na T430s(vrácen po pár dnech) a pak na X230... Vím, že další ntb nebude větší jak 13"(ev. lehká 14"), vím že chci funkční touchpad, vím že chci IPS displej. X230 je fajn pokud oželíte touchpad. Naopak kombinace malého a výkoného NTB s dockem(mechanika v doku) je výborná.
k vŕzavosti - ja som notebook rozobral a všade kde vŕzal (pod klávesnicou, palmrestom a podobne) som podlepil vŕzajúce časti páskou na koberce. Odvtedy nič nevŕže. To isté som spravil pod klávesnicou v miestach, kde bolo počuť "mlátenie plechu o plech".