Předesílám, že se s notebooky nemazlím, lezu s tím po střechách, válím to od postele po špičku vysílače, v autě je na sedadle jako druhá navigace, sem tam to někde pohodím klidně ve sklepě, v trávě, pod stromem, nosím to v batohu mezi nářadím, všude jsou drápance, prostě žádný Guth Jarkovský. Běží tak 16 - 24 hodin denně, společník na každém kroku.
Zkušenosti:
+ za celý rok mě to nenechalo ve štychu, neseklo se to, nehází modrý smrti, neudělalo to nic zrádného z hlediska fungování (což je pro mě nejpodstatnější)
+ docela obstojný výkon, hraju na tom World of Tanks, méně pak WoW. Rozjelo to i poslední Deus Ex.
+
- začaly z toho po čase samovolně "vypadávat šroubky", no a postupně se šasi začalo volným pádem rozpadat celé. Pantydispleje drží, a to i navzdory tomu, že nedrží spodek šasi a odchlipuje se a s ním už i ty panty poklesávají níž (ty šroubky, které jsem nestihl posbírat, tak stejně nenašroubuju, už mi ruply 2 úchyty pod šroubky, takže vespod jsou 2 díry a šroubovat můžu tak leda plastové kolečko oddělené od šasi)
- řekl bych, že se zhoršila účinnost chlazení, aida64 mi ukazuje na CPU/GPU 64 stupňů v klidu, 78 hraní, 87 stress test. Otázka je, jak moc se těm číslům dá věřit, nemám srovnání s minulostí, jen jsem chtěl v poslední době ty hodnoty změřit. Každopádně to projdu, větší přítlak na větrák s tím nic nedělá, zvuky divný to taky nedělá, uvídíme, jestli není zadělaný.
- wifi je opravdu mizerná, hlavně její vysílací výkon, uvažuju o náhradě za nějakou Ubiquiti či Mikrotik kartu¨
- ovladače na ethernet jsou nějaký divný, přes WiFi OK, ale přes ether při velké zátěži mrzne celý notebook. Mám W7 32bit a přijde mi, že ty, co jsou k sehnání, jsou pro Win XP.
o
Uvidíme za rok, v jakém stadiu rozkladu bude.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)