Lenovo IdeaPad S205

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
potkanus
píše často

S205 po necelém roce používání

Příspěvekod potkanus » 20 kvě 2012 23:37

Notebook jsem kupoval loni v létě (blahé paměti červenec +-).

Předesílám, že se s notebooky nemazlím, lezu s tím po střechách, válím to od postele po špičku vysílače, v autě je na sedadle jako druhá navigace, sem tam to někde pohodím klidně ve sklepě, v trávě, pod stromem, nosím to v batohu mezi nářadím, všude jsou drápance, prostě žádný Guth Jarkovský. Běží tak 16 - 24 hodin denně, společník na každém kroku.

Zkušenosti:

+ za celý rok mě to nenechalo ve štychu, neseklo se to, nehází modrý smrti, neudělalo to nic zrádného z hlediska fungování (což je pro mě nejpodstatnější)
+ docela obstojný výkon, hraju na tom World of Tanks, méně pak WoW. Rozjelo to i poslední Deus Ex.
+

- začaly z toho po čase samovolně "vypadávat šroubky", no a postupně se šasi začalo volným pádem rozpadat celé. Pantydispleje drží, a to i navzdory tomu, že nedrží spodek šasi a odchlipuje se a s ním už i ty panty poklesávají níž (ty šroubky, které jsem nestihl posbírat, tak stejně nenašroubuju, už mi ruply 2 úchyty pod šroubky, takže vespod jsou 2 díry a šroubovat můžu tak leda plastové kolečko oddělené od šasi)
- řekl bych, že se zhoršila účinnost chlazení, aida64 mi ukazuje na CPU/GPU 64 stupňů v klidu, 78 hraní, 87 stress test. Otázka je, jak moc se těm číslům dá věřit, nemám srovnání s minulostí, jen jsem chtěl v poslední době ty hodnoty změřit. Každopádně to projdu, větší přítlak na větrák s tím nic nedělá, zvuky divný to taky nedělá, uvídíme, jestli není zadělaný.
- wifi je opravdu mizerná, hlavně její vysílací výkon, uvažuju o náhradě za nějakou Ubiquiti či Mikrotik kartu¨
- ovladače na ethernet jsou nějaký divný, přes WiFi OK, ale přes ether při velké zátěži mrzne celý notebook. Mám W7 32bit a přijde mi, že ty, co jsou k sehnání, jsou pro Win XP.

o

Uvidíme za rok, v jakém stadiu rozkladu bude. 8) Zítra do toho přidám další 2 GB paměti, tak uvidíme, co vevnitř najdu za zvěrstva.

potkanus
píše často

prehrivani

Příspěvekod potkanus » 27 kvě 2012 14:51

Tak definitivne potrvrzuju problem s prehrivanim, nevim co s tim, podle me uschla teplovodiva pasta a nema to kontakt dobrej.
Projevy: Po chvili hrani to vyleze na 93 stupnu, pri kterych se sam podtaktuje, vykon zoufaly. Vetrak se toci, vzduch fouka, ale teplota pri zatezi jde skokove nahoru, pri vypnuti skokove klesa.
Mate nekdo podobny problem? Nebo je to chyba kusu?
Desktop a A6kt-q008 doma, na kolej: VBI Compal HGL30 14.1", S-ATA, SuperMulti, VGA nVidia Go 7600 256MB, 80 GB fujitsu siemens 5400ot., 1024MB Kingmax 667Mhz RAM, abg wifi, celeronek M 410 yonah.

cyber-mythius
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 27 kvě 2012 16:51

a neni tam jednoduzsi problem - a to , ze ho mas proste zaneseny? zkousel si ho vycistit?
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

potkanus
píše často

Příspěvekod potkanus » 01 čer 2012 00:03

Větrák zanesený není, zbytek stejně nevyčistím, pod prostředním šroubem je záruční plomba. Spíš to vidím na pastu.
Vyřešil jsem to zatím tak, že na plný výkon to běží podvoltované na 1.175V místo default 1.3V, pak to přes kritickou hranici nepřeleze a nepodtaktuje se.
Desktop a A6kt-q008 doma, na kolej: VBI Compal HGL30 14.1", S-ATA, SuperMulti, VGA nVidia Go 7600 256MB, 80 GB fujitsu siemens 5400ot., 1024MB Kingmax 667Mhz RAM, abg wifi, celeronek M 410 yonah.

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“