SL400 + Vista

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Silas15
občas něco napíše

SL400 + Vista

Příspěvekod Silas15 » 02 úno 2009 13:46

Ahoj
Mám už nějakou chvilku TP SL400, ten nejzákladnější, s intel grafikou. Akorád sem tam nechal dát rovnou 4GB RAM. Jen že, Visty sou tam neuvěžitelně pomalý. Jednou nefunguje wifi připojení, nenechá si přidělit ip od DHCP, potom zase nejede net přes UTP, do okolních pc se dostanu ale na net ne a kamarád na připojenej na stejnej switch (s win XP) mu to jede a já mám výpadky, po probuzení z uspání někdy nejedou FN klávesy (záleží jak se vyspí), samozčejmě se obřes resetuje BIOS (jediný co sem tam dělal bylo to že sem vypnul pípání při probudzení) - CMOS checksum error (už sem se tu na to jednou ptal), no a to se občas zapne, ještě s tím systémem, to že ho znova nainstaluju to nic neřeší pomalý a nestabilní je to fůrt.
Na pc sem měl visty na jednojádru opteronu 1,8BHz a 1GB RAM a nebyl problém, ale tady opravdu nic nefunguje jak má, o tom že Think Vantage utility někdy vůbec nefungujou a nebo se seknou ani nemluvím.

Píšu sem protože už nevím co s tím, ani za nic se mi nedaří dostat ten NB do použitelné, rychlé a funkční podoby. Nenapadá někoho co bych s ním, kromě rány o zem, mohl udělat?
ThinkPad SL400

FT

Příspěvekod FT » 02 úno 2009 14:04

Reinštalovať Vistu z priloženého Recovery disku.

roman3
píše často

Příspěvekod roman3 » 02 úno 2009 14:05

a ked to nepomoze, tak zaniest do servisu ;)

TheJoker
občas něco napíše

Příspěvekod TheJoker » 02 úno 2009 14:32

Spíše bych doporučil sehnat si čistá (ne recovery) média Win Vista a nainstalovat čistý systém z nich. Pokud použiješ stejnou verzi (Business), platí samozřejmě stále tvůj licenční klíč.
Předinstalované Windows (takže i recovery) jsou neuvěřitelně zprasené. Zažil jsem s nimi i několik BSOD, ale po čisté instalaci ani jeden.

Taky můžeš zvážit instalaci 64bit Vist, abys využil celé 4GB pamětí.
Lenovo ThinkPad R61 14" (7732-NEG)

Silas15
občas něco napíše

Příspěvekod Silas15 » 02 úno 2009 14:59

no mám orig. médium ke svým domácím Win Vista HP, 64bit, tak že by měly být použitelný i pro Busines verzi, asi to zkusím.

Který utility doporučujete neinstalovat, abych neskončil zase na tom samým místě jak sem teď. Moje oblíbený je čtečka otisků, nastvavena TP, Acces conection (to stejnou měrou nenávidím) a batery control, a ještě to přepínání nystavení zobr. výstupů je slušný.
ThinkPad SL400

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“